Fantastisk flott bok! 2.VerdensKrig er som regel et trist tema, og det er det i denne boken også. Det er vanskelig å komme utenom. Men likevel er hovedhistorien her en utrolig søt og koselig historie om en liten jente. Ikke alt er like fint, selvfølgelig, men jeg ble glad av å lese om denne jenten og hennes kjærlighet for litteratur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg var litt usikker på hvilken av de 30 trådene jeg skulle henge meg på - derfor postes denne kommentaren et par steder.

Selv leste jeg denne boka konsentrert over 2 dager. Den er nå blant mine favoritter.

Hvorfor?

1) Forfatteren evner å skildre menneskelige tragedier med glimt i øyet og likevel med en unik nærhet til lidelsen.
2) Forfatteren velger ulike fortellerstemmer og overgangene mellom disse er meget godt orkestrert.
3) Boka er original i sin fortellerform og kaster med dette nytt lys over temaer og historiske begivenheter som har vært skildret mange tusen ganger før.
4) Boka drives framover både av ulike parallelle historier om menneskeskjebner, men samtidig drives den fram språklig gjennom fargetematikk og en ganske så uvant fortellerstemme.
5) Skildringene er vakre i sin enkelhet og forfatteren velger konsekvent ubrukte og til tider geniale metaforer.
6) Forfatteren dveler ved lidelse og død, uten at dette blir klamt eller sentimentalt. Dette krever et sterkt språk og en mengde fortellermot.
7) Narrativt er romanen en genistrek. Den tilsynelatende enkle fortellingen er komponert som et puslespill, i forvarsler og bruddstykker som skaper et genuint hele. Alle tråder bindes opp til slutt.
8) Tematisk må denne boka fascinere de virkelige bokelskerne her inne. Dette er en fortelling om ord, og om den kraften som ligger i ordene.

I sum var dette en flott leseropplevelse.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hvis du likte denne vil jeg også sterkt anbefale Slaktehus 5 av Kurt Vonnegut, en annen bok som på mesterlig vis får noe fantastisk vakkert ut av den grusomme krigen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som om jeg skulle sagt det selv. :) Jeg elsker den boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en fantastisk bok! Jeg las den for to år siden og var helt utrøstelig når de siste sidene var lest. Den er original og har et vakkert språk. Jeg liker listene, at døden er forteller og at man kan finne små skatter inne i boka, slik som fortellingen Max gir til Liesel. Bør leses på engelsk. Fine, fine boka! ♥

(Og til Lars Magnus, nå setter jeg opp Slaughterhouse Five på lese-lista. Takk for tipset!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

RufsetufsaMette-MReadninggirl20Kirsten LundTonjeLilleviHanneTor Arne DahlHilde H  HelsethSynnøve H HoelTanteMamieThomas KihlmanRolf IngemundsenGroHarald KToveBeathe SolbergAvaAnne Lise JohannessenMarianne  SkageHilde VrangsagenEli HagelundDolly Duckleser42Rune U. FurbergBertyIdaKuboaaTurid KjendliegretemorTine SundalEileen BørresensiljehusmorStine SevilhaugRoger MartinsenIngeborg GsveinBerit B LieEivind  Vaksvikingar h