Harold Frys utrolige pilegrimsferd

av (forfatter) og Bente Rannveig Hansen (oversetter).

Aschehoug 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.59 (131 terningkast.)

271 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Leseberta_23s eksemplar av Harold Frys utrolige pilegrimsferd

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romaner og slik

Lesedato

2024

2014

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Når pensjonisten Harold Fry går ut av huset en morgen for å poste et brev mens kona gjør rent, har han ingen anelse om at han er i ferd med å legge ut på en reise fra Sør- til Nord-England. Til fots. Han har ikke skikkelige sko, ikke kart, han har verken regntøy eller mobiltelefon. Han vet bare at han må gå. For å redde livet til en kvinne han kjente for lenge siden og som nå har skrevet til ham og fortalt at hun skal dø. Du vil elske Harold Fry, mannen som legger ut på sitt livs ferd gjennom England og inn i sitt eget hjerte.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788203217531

EAN 9788203217531

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 290

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

18 56 43 13 1 0

Bokomtaler

Dette er en nydelig liten bok om tro, håp og kjærlighet. Boken grep meg fra første side og Harold vil leve en god stund i hjertet mitt. Anbefales på det varmeste ;=)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg likte denne boken veldig godt. Denne begynte humoristisk, og jeg fikk en sånn feel-goodfølelse, men den overrasket med alvor og dype temaer etterhvert. Den er skrevet med varme, humor og et vakkert språk. Harold er en mann jeg sikkert vil huske på, lenge..

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vidunderlig vakker og langsom bok.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne er en av mine favoritter. Begynner med et stillferdig pensjonert ektepar - og utvikler seg til noe mye mer. Alle dere som liker En mann ved navn Ove - forsøk denne! Fortjener mange flere lesere enn den har fått.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den dagen Harold får brev fra sin gamle kollega, Queenie, forandrer livet seg totalt. Han skriver et svarbrev og går så ut for å poste det, men han stopper ikke ved nærmeste postkasse slik som planen var; han fortsetter å gå. Før han vet ordet av det har han lagt ut på en reise fra Kingsbrdge i sør-England til Berwick i nord der Queenie nå bor. Dette blir en slags pilegrimsreise som etterhvert får medias oppmerksomhet. Mens vi følger Harold på veien får vi også høre livshistorien hans på godt og vondt.

En god historie om eksisteniselle spørsmål.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt å lese en bok uten side opp og side ned om det fantastiske og problemfrie kjærlighetslivet. Denne boka inneholder en god porsjon kjærlighet likevel, men viser at det koster å oppdage den. Boka har også fantastiske naturskildringer og en kan virkelig se for seg det engelske landskapet. Denne boka går ikke fort i glemmeboka for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde håpet på en bok litt alla en mann ved navn Ove. Den er nok ikke det og langt ifra like god. Den var ok, men nærmere 3 enn 5.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En hyggelig bok, men den mistet litt av glansen da hele historien kom fram. Hadde ønsket at herr Fry bare var en vanlig mann uten noe i bagasjen, for meg ville han da vært mer spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vakker bok som rører ved det innerste av det innerste

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han snakket lavt og omhyggelig, som om han balanserte på ordene, redd for å miste fotfestet og falle ned i den avgrunnen av følelser som lå under.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Han hadde funnet ut at det å være et lite menneske, slik alle menneske var, samt å føle ensomheten som lå i dette, var det som fylte han med undring og ømhet. Verden var full av mennesker som satte den ene foten foran den andre, og et liv kunne virke ordinært bare fordi vedkommende som levde det, hadde levd det i lang tid. Harold kunne ikke lenger gå forbi en fremmed uten å erkjenne sannheten i at alle var like og samtidig unike; og at det var selve dilemmaet ved å være menneske.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hun hadde elsket noen få ganger, og hun hadde mistet, og alt var som det skulle være. Hun hadde rørt ved livet, lekt med det så vidt, men livet er en slu fyr, og en dag må vi lukke døren og legge der bak oss.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

England lå for hans føtter, og følelsen av frihet, av å bevege seg inn i det ukjente, var så berusende at han måtte smile. Han befant seg alene i verden, og ingen kunne komme i veien for ham eller be ham klippe plenen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Han visste at han ville nå fram til Berwick, og at alt han trengte å gjøre, var å sette den ene foten foran den andre. Det var så enkelt at det var en fryd.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

[....].."Og likevel tror han at han kan helbrede henne ved å gå ?. Jeg forstår ikke? Er han religiøs?" . "Harold? De eneste gangene han uttaler Guds navn, er når motoren ryker på gressklipperen".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Det var en fredsmarsj i 1968. De gikk til de fire atomlandene. De hadde med seg te og sa til statslederne at dersom de noensinne var på nippet til å trykke på knappen, skulle de først brygge seg en kanne og tenke seg om."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Harold sa ingenting. Herremannen med det sølvfargede håret var helt annerledes enn Harold hadde trodd til å begynne med. I virkeligheten var han en helt vanlig kar, akkurat som han selv, med en helt egen smerte; og likevel var det umulig å se dersom man møtte ham på gaten eller satt ovefor ham på en kafé og ikke delte tebrodet sitt med ham. Harold så for seg mannen på en jernbaneplattform der han ville gå i ett med mengden, kledd i den pene dressen sin. Sånn var det sikkert over hele England. Folk kjøpte melk eller fylte bensin på bilen eller postet brev. Men den indre smerten som hver enkelt bar på, var det ingen andre som så. Den overmenneskelige anstrengelsen det iblant krevde å være normal, å være en del av alt som framstod som enkelt og dagligdags. Ensomheten i det hele. Rørt og ydmyk skjøv han servietten sin over bordet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det (smerta ved å miste nokon, mi anm.) er som å oppdage et stort hull i bakken. Til å begynne med glemmer du at det er der, og detter nedi gang på gang. Etter en stund er det fremdeles der, men du lærer deg å gå rundt det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun møtte blikket hans, og denne gangen var det nakent. Han så på henne, og hun så på ham, og årene svant hen. Maureen så den unge mannen som hadde danset så vilt den gangen for så lenge siden, og gjort henne ør av forelskelse. Hun blunket hardt, og tørket øynene. Bølgene brøt stadig lenger innover land. Hvilken energi, hvilke voldsomme krefter, der de reiste over havet, bar båter og skip, for så å ende i en rand av skum like foran føttene hennes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkar eg les i 2013 og ei kort meining om dei.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

<3


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei bok for hver måned <3


Godt sagt! (0) Varsle Svar

I biblioteket har vi bokkafé minimum én onsdag i måneden. Det er gjerne én av oss bibliotekarer som presenterer en bok, evt. et forfatterskap eller noen av forfatterens bøker. Hvilken forfatter/ bok er ikke annonsert på forhånd.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Queenies kjærlighetssang" av Rachel Joyce
 • "Delhis vakreste hender" av Mikael Bergstrand
 • "Håp i høstfarger" av Susan Meissner
 • "Majorens siste forelskelse" av Helen Simonson
 • "Høytleseren på 06.27-toget" av Jean-Paul Didierlaurent
 • "Den talibanske cricketklubben - roman" av Timeri N. Murari
 • "Sølvstjernen - en roman" av Jeannette Walls
 • "Hagen for små begynnelser" av Abbi Waxman
 • "Margarets frihet" av Jessica McCann
 • "Tjenestepiken som forsvant" av Tarquin Hall
 • "Hr. Penumbras døgnåpne bokhandel - en fantasyroman for Google-generasjonen" av Robin Sloan
 • "Det litterære apotek" av Nina George
Alle bokanbefalinger for dette verket