Historikeren

av (forfatter), Jørn Roeim (oversetter) og John Erik Frydenlund (oversetter).

Damm 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.58 (207 terningkast.)

724 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Heidi Norheims eksemplar av Historikeren

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Ei ung kvinne finner ei gammel bok og en bunke med gulnede brev i sin fars bibliotek. Denne oppdagelsen kaster henne ut i en verden hun ikke hadde drømt om, en labyrint hvor hemmelighetene fra hennes fars fortid og hennes mors mystiske skjebne er knyttet til en ondskap som er blitt gjemt og glemt i løpet av historiens gang. Hun setter i gang en jakt på sannheten om Vlad Tepes, den barbariske herskeren som skapte grunnlaget for myten om Drakula. Hun dechiffrerer symboler, finner skjulte tekster og løser koder, og dette fører henne nærmere hemmeligheten rundt hennes egen fortid og en konfrontasjon med selve definisjonen av ondskap.

Omtale fra forlaget

"Sesongens må-lese roman ... tenk deg Da Vinci-koden med hjerne ... bloody good!". Rolling Stone

Terningkast 5 - VGEn sen kveld mens en 16-årig pike er på jakt etter spennende bøker i farens bibliotek, finner hun en meget gammel bok og en bunke gulnede brev. Brevene har overskriften Kjære uheldige arvtaker, og de kaster henne inn i en verden hun aldri før har drømt om - en labyrint der hemmelighetene om farens fortid og morens mystiske skjebne er forbundet med uhellsvanger ondskap skjult i historiens mørke.


Brevene er ledetråder til en av de mørkeste maktene som menneskeheten noen gang har kjent til - og til en hundreårig søken for å finne kilden til dette mørket og stryke det ut. Det er jakten på Vlad spidderen, middelalderens hersker hvis terrorvelde la grunnen for legenden om Dracula. Generasjoner historikere har risikert sitt rykte, sin helse, og til og med sine liv, for å finne sannheten om Vlad spidderen og Dracula.


Ungpiken bestemmer seg for at hun skal undersøke dette nærmere og spør faren om det hun fant i biblioteket. Han går motvillig med på å fortelle datteren sin historie og tar henne med på reise gjennom Europa og Balkan mens han gradvis kommer med sine avsløringer.


I by etter by, i klostre og arkiver, i brev og ved hemmelige samtaler, fremtrer den skrekkelige sannheten om Vlad spidderens terrorvelde - og den gamle pakten som kan ha holdt hans onde gjerninger virksomme gjennom generasjoner.


Elizabeth Kostovas debutroman er et fantastisk eventyr og en ubarmhjertig fortelling som blander fakta og fantasi, historie og nåtid på en troverdig måte som er nesten uutholdelig spennende - og absolutt uforglemmelig.


Elizabeth Kostovas storslagne debutroman er resultatet etter over ti års undersøkelser og like mye fabulering. Da Kostova var liten pike, hadde hun stor glede av at faren fortalte dramatiske historier om Dracula, og hun begynte allerede da å sette bitene sammen til det som skulle bli "Historikeren". Med sin akademiske holdning og sitt usedvanlige talent har hun spunnet en vev av mystikk og spenning.


Bokrettighetene til "Historikeren" ble solgt til 21 land allerede før utgivelsen i USA i juni 2005.

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788204104984

EAN 9788204104984

Genre Spenning

Språk Bokmål

Sider 891

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

55 70 41 25 13 3

Bokomtaler

Litt for opplagte løsninger og komplikasjonene som oppstår underveis har ofte noen enkle utfall. Dermed er det ingen store vanskeligheter som holder leserne på pinebenken fordi vi ikke klarer å forutse hvordan det vil ende. Da blir boka kjedelig og man drives ikke til å lese videre.
Den engelske lydboka var heller ikke overbevisende. Litt platt lesning og musikk som bygger opp til klimaks som ikke kommer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det var godt å komme inn i et bibliotek igjen. Det luktet som hjemme.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

What comes to your mind when you think of the word Transylvania, if you ponder it at all? What comes to my mind are mountains of savage beauty, ancient castles, werewolves, and witches - a land of magical obscurity. How, in short, am I to believe I will still be in Europe, on entering such a realm? I shall let you know if it's Europe or fairyland, when I get there.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

As a historian, I have learned that, in fact, not everyone who reaches back into history can survive it. And it is not only reaching back that endangers us; sometimes history itself reaches inexorably forward for us with its shadowy claw.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg bare elsker loppemarkeder. Spesielt når jeg kan komme en time før stengetid på en søndag og bare fråtse i bøker til en slikk og ingenting, det vil si 6 kroner pr. bok. Kvaliteten på bøkene overrasker meg hver gang, veldig mange av de ser ikke ut til å være leste. Så får jeg bare håpe at jeg får lest de etter hvert. Nesten halvparten av de har jeg hatt på ønskelisten min.
Så lørdag og søndag har jeg vært inne i det vi kansje kan kalle en salig "bokrus." Deilig.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Har i det siste kommet over bøker hvor bøker har en sentral plass i handlingen. Alle bokelskeres drøm eller;-) Tenkte det kunne være morsomt å lage en liste på det, her er en start. Trenger hjelp til å fylle på...


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En dag i oktober skulle jeg bare ta en kaffe med en bekjent, tilfeldigvis medlem i Bokrådet. At hun skulle overøse meg med deilige, tykke bøker, var ikke i mine tanker, men det gjorde hun altså. Her er Turids overaskelsespakke, og noen til:


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker (ikke inkludert fagbøker/pensum) jeg leser i 2011 :-)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

<3


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liste over bøker jeg skal lese


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker med et krim-plot som har noe overnaturlig i seg


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er bare et utvalg av bøkene jeg selger. Ta en titt i bokhylla "Selges" om du vil se mer. :-)

Send en privat melding med hvilke bøker du er interessert i, og hva du kunne ønske deg å betale for dem.

Bøkene er innbundne om det ikke står noe annet.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Gravkammer" av Kate Mosse
 • "Den fjerde regelen" av Ian Caldwell
 • "Hellig blod, hellig gral" av Michael Baigent
 • "Den siste tempelridder" av Raymond Khoury
 • "Det tredje tegnet" av Yrsa Sigurðardóttir
 • "Oppløsning" av C.J. Sansom
 • "Bokens folk" av Geraldine Brooks
 • "Labyrinten" av Kate Mosse
 • "Jonathan Strange og herr Norrell" av Susanna Clarke
 • "De dødes bibliotek" av Glenn Cooper
 • "Foucaults pendel" av Umberto Eco
 • "Skogen" av Tana French
Alle bokanbefalinger for dette verket