Muligheten av en øy

av (forfatter) og Thomas Lundbo (oversetter).

Cappelen Damm 2015 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.47 (40 terningkast.)

185 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Tom-Erik Fallas eksemplar av Muligheten av en øy

Lesetilstand

Begynte på denne, men avbrøt

Hylle

Nyere - oversatt

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2015

Format E-bok

ISBN13 9788202498528

EAN 9788202498528

Språk Bokmål

Sider 434

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 21 9 6 1 0

Bokomtaler

Denne boka, helt knall, spør du meg. Avisenes litteraturanmeldere var ikke så begeistret, men noen av disse er jo rene tåper. Muligheten… får likevel jevnt over hederlig omtale.

Min dom er at Houellebecq nok en gang treffer innertier! Muligheten… osv, er av stødig forutsigbar Houellebecq kvalitet! En herlig humoristisk-dystopisk og, selvfølgelig, MISANTROPISK! -samfunnskritisk godbit av en roman. Løp, kjøp og les, sier jeg 👍👌

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stor på alle måter, både i ambisjon og lengde. Science fiction, modernitet, religionskritikk, kjønnskamp, humor, sekt-liv og mye annet. Treffer kanskje ikke i alt den forsøker på, men setter absolutt tankene i sving, og jeg elsker forfattere som ikke er redd for å sikte høyt. Den mest tilgjengelige Houellebecq-boka?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flere tilfeldigheter førte til at jeg bare måtte lese noe av Michel Houellebecq, og like tilfeldig var det at valget falt på denne boken. Michel skal visstnok være "litteraturens rockestjerne", en provokatør og en menneskeforakter. Dette virket kult og jeg begynte boken med et helt åpent sinn.

For det første ble jeg ikke fanget av hverken historien, persongalleriet eller den kvasi-filosofiske tilnærmingen til kjærligheten og livet. Det hele føltes ganske raskt som et endeløst foredrag fra en avdanka og gammel incel som har en idé om at ord som "sperm" og "ejakulasjon" oppfattes som voldsomt provoserende av samfunnet. Han bommer. Det er ikke provoserende i det hele tatt, og det hele blir ganske langtekkelig og teit.

Mulig at jeg ikke forstår spøken, men det er ikke det som er tilfelle. Jeg forstår spøkene til for eksempel Jimmy Carr, det er bare det at jeg ikke synes de er noe morsomme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka handler om Daniel. Det er en historie om hans liv som fortelles parallelt med at framtidige utgaver av ham betrakter de menneskelige behov og lidenskaper som første utgave av Daniel hadde. På en måte en interresant bok, men den ble ganske langtekkelig. I kjent stil har Michel et dystert syn både på mennesker og på framtiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne kjedet meg,

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ugjengjeldt kjærlighet suger all livskraft ut av deg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det verste var at jeg ble betraktet som en humanist; en litt motstrøms humanist riktignok, men like fullt en humanist. Her er, som illustrasjon, en av vitsene jeg krydret forestillingene mine med:

"Vet du hva man kaller fettet rundt vagina?

-Nei.

En kvinne."

Merkelig nok kunne jeg ha med den typen vitser og likevel få gode kritikker i Elle og Télérama; etter at det hadde dukket opp annen generasjons arabiske innvandrere på scenen, var det mulig å skeie ut med sexistiske vitser.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den eneste muligheten man har til å overleve når man virkelig er blitt forelsket, er å skjule det for kvinnen man elsker, og alltid prøve å late som man ikke bryr seg så veldig. (...) Kjærlighet gjør svak, og den svakeste parten blir undertrykt, pint og til slutt drept av den andre, som på sin side undertrykker, piner og dreper uten å ville noe vondt, uten å føle noen glede heller, men bare gjør det, totalt likegyldig; dette er altså hva menneskene til vanlig kaller kjærlighet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den dagen sønnen min begikk selvmord, lagde jeg speilegg med tomat. "Det er bedre å være en levende hund enn en død løve," som Forkynneren så klokt sier det. Jeg hadde aldri vært noe glad i den ungen: Han var like dum som moren sin, og like ondskapsfull som faren. Bortgangen hans var langt fra noen katastrofe; mennesker som ham klarer man seg godt foruten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

[...] ringte han henne. De skulle aldri møtes igjen, men han ringte henne flere ganger; hun svarte, vennlig i begynnelsen, men hun var helt fast på at hun ikke ville møte ham igjen. Siden han merket at denne metoden ikke førte fram, gikk han over til å sende tekstmeldinger, og deretter mail, han gikk gjennom alle de dystre etappene på veien mot det punktet der all virkelig kontakt opphørte. [...] Til slutt skrev han flere brev til henne, som aldri ble besvart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

«Det at mennesket ler, at det er den eneste arten i dyreriket som framviser denne redselsfulle ansiktsabnormiteten, innebærer samtidig at det er det eneste som klarer å komme opp på det forferdelige nivået der det ikke lenger bare er drevet av naturlig egoisme, men av grusomhet.»

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Å, ha ha ha ...!" og han tok fram en bok fra veska, Moro med matematikk av Jostein Gaarder. "Jeg har tatt alt sammen derfra".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mannens seksualliv kan deles inn i to faser: Den første da han har for tidlig sædavgang, og den siste da han ikke klarer å få reisning lenger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg tenkte på Nabokov, så jeg alltid for meg mislykket butterdeig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det jeg syntes var mest sjokkerende på dette punktet i refleksjonen, var ikke at det fantes småjenter man kunne få for penger, men at det fantes småjenter man ikke kunne få for penger, eller bare til uoverkommelige priser; kort sagt ønsket jeg meg en bedre markedsregulering.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (51) Varsle Svar

Godt sagt! (26) Varsle Svar

Bøker om hvordan nettet påvirker oss.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Disse er blitt værende i minnet.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

bare til eget bruk


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt science fiction og såkalla speculative fiction som skil seg litt frå dei bøkene vi tenker på som typiske sci-fi-klassikarar. Alle på lista har eg lese eller held på å lese. Tar gjerne imot tips om litteratur/forfattarar som er beslekta med desse dømene.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

De beste bøkene om, av eller med franskmenn.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Plattform" av Michel Houellebecq
  • "Utvidelse av kampsonen - roman" av Michel Houellebecq
  • "De grunnleggende bestanddeler" av Michel Houellebecq
  • "Lanzarote" av Michel Houellebecq
  • "Kartet og terrenget" av Michel Houellebecq
  • "Tilintetgjøre" av Michel Houellebecq
  • "Snort stories" av Matias Faldbakken
  • "Den anarkistiske bankier" av Fernando Antonio Nogueira Pessoa
  • "Betong" av Thomas Bernhard
  • "Ferdydurke - roman" av Witold Gombrowicz
  • "Menneskemerket" av Philip Roth
  • "Sommer - scener fra et provinsielt liv" av John M. Coetzee
Alle bokanbefalinger for dette verket