Muligheten av en øy

av (forfatter) og Thomas Lundbo (oversetter).

Cappelen Damm 2015 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.47 (34 terningkast.)

170 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Tom-Erik Fallas eksemplar av Muligheten av en øy

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Nyere - oversatt

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Hvem av dere fortjener evig liv?


Daniel er ettertraktet som stand-up komiker og gjør stor suksess med sine harselaser over vår samtid. På kjærlighetsfronten er livet imidlertid mer komplisert. Selv om han treffer flere kvinner, vet han at lykken er kortvarig: Aldringsprosessen har allerede begynt å sette sine spor, kjærlighetslivets gleder kommer til å smuldre opp i takt med det fysiske forfallet. I sin søken etter løsningen på kjærlighetens problem blir Daniel kjent med en sekt som eksperimenterer med kloning av mennesker. Kanskje finnes det virkelig en måte å utfordre alderdommen på - kanskje finnes det en mulighet for evig liv?Flere tusen år frem i tid lever Daniel 24, den 24. etterkommeren som har blitt skapt ut fra Daniels DNA. Han bor alene med hunden Fox, en kloning av Daniels hund. Som nymenneske er det hans oppgave å lese og kommentere livshistorien til den opprinnelige Daniel. Ord som "kjærlighet", "gråt", "latter" og "sex" går igjen i fortellingen om Daniels liv, men er fremmede begreper for nymenneskene. Hva var dette begjæret, hva innebar alle disse følelsene som styrte de opprinnelige menneskene?Kloning, kjærlighet, død og evig liv: Michel Houellebecq er ikke redd for å gå inn i vår tids mest kontroversielle temaer, samtidig som han berører de store, eksistensielle spørsmål. Historien om Daniel og hans klonede etterkommere utgjør en tankevekkende, vakker og underholdende fortelling om hva det vil si å være menneske.


Michel Houellebecq er født i 1958 og studerte til jordbruksingeniør før han begynte å skrive. Han har utgitt diktsamlinger, essays og romaner. Hans første roman, Utvidelse av kampsonen, oppnådde raskt kultstatus da den kom ut i Frankrike i 1994. Det store gjennombruddet kom med De grunnleggende bestanddeler. Da den kom ut i 1998, førte den til en mediedebatt som raste i over ett år. Hans tredje roman, Plattform (2001), ble nok en skandalesuksess. Forventningene var ikke mindre til Muligheten av en øy (2005). Den vakte enorm internasjonal oppsikt og bekreftet nok en gang Houellebecqs posisjon som en av vår samtids største forfattere.Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2015

Format E-bok

ISBN13 9788202498528

EAN 9788202498528

Språk Bokmål

Sider 434

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 18 9 4 1 0

Bokomtaler

Stor på alle måter, både i ambisjon og lengde. Science fiction, modernitet, religionskritikk, kjønnskamp, humor, sekt-liv og mye annet. Treffer kanskje ikke i alt den forsøker på, men setter absolutt tankene i sving, og jeg elsker forfattere som ikke er redd for å sikte høyt. Den mest tilgjengelige Houellebecq-boka?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ugjengjeldt kjærlighet suger all livskraft ut av deg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det verste var at jeg ble betraktet som en humanist; en litt motstrøms humanist riktignok, men like fullt en humanist. Her er, som illustrasjon, en av vitsene jeg krydret forestillingene mine med:

"Vet du hva man kaller fettet rundt vagina?

-Nei.

En kvinne."

Merkelig nok kunne jeg ha med den typen vitser og likevel få gode kritikker i Elle og Télérama; etter at det hadde dukket opp annen generasjons arabiske innvandrere på scenen, var det mulig å skeie ut med sexistiske vitser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den eneste muligheten man har til å overleve når man virkelig er blitt forelsket, er å skjule det for kvinnen man elsker, og alltid prøve å late som man ikke bryr seg så veldig. (...) Kjærlighet gjør svak, og den svakeste parten blir undertrykt, pint og til slutt drept av den andre, som på sin side undertrykker, piner og dreper uten å ville noe vondt, uten å føle noen glede heller, men bare gjør det, totalt likegyldig; dette er altså hva menneskene til vanlig kaller kjærlighet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

[...] ringte han henne. De skulle aldri møtes igjen, men han ringte henne flere ganger; hun svarte, vennlig i begynnelsen, men hun var helt fast på at hun ikke ville møte ham igjen. Siden han merket at denne metoden ikke førte fram, gikk han over til å sende tekstmeldinger, og deretter mail, han gikk gjennom alle de dystre etappene på veien mot det punktet der all virkelig kontakt opphørte. [...] Til slutt skrev han flere brev til henne, som aldri ble besvart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den dagen sønnen min begikk selvmord, lagde jeg speilegg med tomat. "Det er bedre å være en levende hund enn en død løve," som Forkynneren så klokt sier det. Jeg hadde aldri vært noe glad i den ungen: Han var like dum som moren sin, og like ondskapsfull som faren. Bortgangen hans var langt fra noen katastrofe; mennesker som ham klarer man seg godt foruten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Å, ha ha ha ...!" og han tok fram en bok fra veska, Moro med matematikk av Jostein Gaarder. "Jeg har tatt alt sammen derfra".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mannens seksualliv kan deles inn i to faser: Den første da han har for tidlig sædavgang, og den siste da han ikke klarer å få reisning lenger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (47) Varsle Svar

Godt sagt! (24) Varsle Svar

Bøker om hvordan nettet påvirker oss.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Disse er blitt værende i minnet.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

bare til eget bruk


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt science fiction og såkalla speculative fiction som skil seg litt frå dei bøkene vi tenker på som typiske sci-fi-klassikarar. Alle på lista har eg lese eller held på å lese. Tar gjerne imot tips om litteratur/forfattarar som er beslekta med desse dømene.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

De beste bøkene om, av eller med franskmenn.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Plattform" av Michel Houellebecq
 • "Utvidelse av kampsonen - roman" av Michel Houellebecq
 • "De grunnleggende bestanddeler" av Michel Houellebecq
 • "Lanzarote" av Michel Houellebecq
 • "Kartet og terrenget" av Michel Houellebecq
 • "Snort stories" av Matias Faldbakken
 • "Den anarkistiske bankier" av Fernando Pessoa
 • "Ferdydurke - roman" av Witold Gombrowicz
 • "Faren ved å være Skrake" av Kjell Westö
 • "Amerikansk pastorale" av Philip Roth
 • "Konspirasjonen mot Amerika" av Philip Roth
 • "Menneskemerket" av Philip Roth
Alle bokanbefalinger for dette verket