Muligheten av en øy

av (forfatter) og Thomas Lundbo (oversetter).

Cappelen 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.47 (34 terningkast.)

170 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bokens hovedperson, Daniel, er en berømt stand-up komiker. Bak en ferniss av politisk korrekthet, serverer han sitt publikum vitser som spiller skamløst på deres fordommer. Han er selv overrasket over hvor langt han kan gå, og fremdeles høste applaus. Men han begynner å gå lei av seg selv, kynismen og av latteren. Han har et håp om at det kan være mulig for ham å oppleve kjærligheten. Daniels fremtidige kloner er med på å kommentere sin opprinnelige forgjengers liv, som fra deres ståsted ofte fortoner seg uforståelig.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788202255053

EAN 9788202255053

Språk Bokmål

Sider 434

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 18 9 4 1 0

Bokomtaler

Stor på alle måter, både i ambisjon og lengde. Science fiction, modernitet, religionskritikk, kjønnskamp, humor, sekt-liv og mye annet. Treffer kanskje ikke i alt den forsøker på, men setter absolutt tankene i sving, og jeg elsker forfattere som ikke er redd for å sikte høyt. Den mest tilgjengelige Houellebecq-boka?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ugjengjeldt kjærlighet suger all livskraft ut av deg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det verste var at jeg ble betraktet som en humanist; en litt motstrøms humanist riktignok, men like fullt en humanist. Her er, som illustrasjon, en av vitsene jeg krydret forestillingene mine med:

"Vet du hva man kaller fettet rundt vagina?

-Nei.

En kvinne."

Merkelig nok kunne jeg ha med den typen vitser og likevel få gode kritikker i Elle og Télérama; etter at det hadde dukket opp annen generasjons arabiske innvandrere på scenen, var det mulig å skeie ut med sexistiske vitser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den eneste muligheten man har til å overleve når man virkelig er blitt forelsket, er å skjule det for kvinnen man elsker, og alltid prøve å late som man ikke bryr seg så veldig. (...) Kjærlighet gjør svak, og den svakeste parten blir undertrykt, pint og til slutt drept av den andre, som på sin side undertrykker, piner og dreper uten å ville noe vondt, uten å føle noen glede heller, men bare gjør det, totalt likegyldig; dette er altså hva menneskene til vanlig kaller kjærlighet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

[...] ringte han henne. De skulle aldri møtes igjen, men han ringte henne flere ganger; hun svarte, vennlig i begynnelsen, men hun var helt fast på at hun ikke ville møte ham igjen. Siden han merket at denne metoden ikke førte fram, gikk han over til å sende tekstmeldinger, og deretter mail, han gikk gjennom alle de dystre etappene på veien mot det punktet der all virkelig kontakt opphørte. [...] Til slutt skrev han flere brev til henne, som aldri ble besvart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den dagen sønnen min begikk selvmord, lagde jeg speilegg med tomat. "Det er bedre å være en levende hund enn en død løve," som Forkynneren så klokt sier det. Jeg hadde aldri vært noe glad i den ungen: Han var like dum som moren sin, og like ondskapsfull som faren. Bortgangen hans var langt fra noen katastrofe; mennesker som ham klarer man seg godt foruten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (47) Varsle Svar

Godt sagt! (24) Varsle Svar

Bøker om hvordan nettet påvirker oss.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Disse er blitt værende i minnet.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

bare til eget bruk


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Plattform" av Michel Houellebecq
 • "De grunnleggende bestanddeler" av Michel Houellebecq
 • "Utvidelse av kampsonen - roman" av Michel Houellebecq
 • "Lanzarote" av Michel Houellebecq
 • "Kartet og terrenget" av Michel Houellebecq
 • "Snort stories" av Matias Faldbakken
 • "En beretning om klarsyn" av José Saramago
 • "Den anarkistiske bankier" av Fernando Pessoa
 • "Ferdydurke - roman" av Witold Gombrowicz
 • "Faren ved å være Skrake" av Kjell Westö
 • "Amerikansk pastorale" av Philip Roth
 • "V." av Thomas Pynchon
Alle bokanbefalinger for dette verket