Tilintetgjøre

av (forfatter) og Tom Lotherington (oversetter).

Cappelen Damm 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (13 terningkast.)

48 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

tilintetgjøre av Michel Houellebecq er en roman som speiler samfunnet, forkledd som en politisk thriller og som blir, etter forholdene, en håpefull kjærlighetsfortelling. Romanen er lagt til et kommende presidentvalg i Frankrike. Boka starter nærmest som en politisk thriller: Kort tid før valget spres en video som viser den sittende finansministeren idet han blir halshogd med giljotin. Romanens hovedperson er finansministerens nærmeste medarbeider. Vi følger det politiske spillet opp mot presidentvalget, hans personlige liv, med en døende far og han selv som får kreft, og ikke minst hans etter hvert gjenoppvekkede kjærlighet til sine kone.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788202749538

EAN 9788202749538

Omtalt tid 2020-2029

Omtalt sted Frankrike

Språk Bokmål

Sider 650

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 7 3 0 0 0

Bokomtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

I godt over førti års alder hadde hun inntrykk av å oppdage klassekampen; det var en merkelig følelse, ubehagelig, litt skitten, hun ville gjerne ha vært den foruten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

[H]an følte seg som en flatklemt ølboks under en britisk hooligans føtter, eller som en gjenglemt biff i grønnsakskuffen i et billig kjøleskap, kort sagt følte han seg ikke bra.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Paul hadde bestandig likt at den første i måneden falt på en mandag, han likte generelt at ting sammenfalt, livet skulle ha vært en lang rekke behagelige sammentreff, tenkte han. Ideelt sett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alkoholen er paradoksal; den bidrar iblant til å holde styr på angsten og se tingene i et misvisende positivt lys, og iblant har den motsatt effekt og forsterker klarsynet, og følgelig angsten; de to fenomenene kan veksle med få minutters mellomrom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det han ikke holdt ut, hadde han funnet ut, det var ubestandigheten i seg selv, tanken på at en ting, uansett hvilken, var slutt; det han ikke holdt ut, var intet mindre enn en av livets grunnbetingelser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket