Syv netter

roman

av (forfatter) og Gina Tandberg (oversetter).

Pelikanen 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.18 (11 terningkast.)

27 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Det er natt, og en ung mann sitter ved bordet og skriver. Han er redd, redd for snart å måtte bestemme seg for et voksenliv. For en kone, for en vennegjeng, for faste ferieplaner, redd for en trygg karriere og hyggelige samtaler ved kaffemaskinen. Snart er det ingen vei tilbake.

Da er det en bekjent kommer ham til unnsetning med en utfordring: I løpet av syv netter skal han oppsøke de syv dødssyndene. Han skal være hovmodig og lat, skal fråtse og begjære, være grådig og misunnelig og kjenne på ekte vrede. Og ikke minst skal han etter hver natt sette seg til bordet og skrive.

Syv netter er et streiftog gjennom storbyen nattestid, en modenhetsprøve som er ment å beskytte mot modenhet, og endelig et nødvendig opprør mot den dødsstivheten vi kaller livet.

"Angsten for å mislykkes er bare en tvangstanke, en drivkraft for å væpne meg mot nederlaget, angsten for kompromisset er den virkelige hemningen."

"Lengter dere ikke innimellom etter dristigere tanker? Etter ideer uten fast orden, utopier uten beregnbar betydning, hjørner og skarpe kanter å støte mot?"

Simon Strauss (f. 1988) er til daglig redaktør for Frankfurter Allgemeine Zeitungs feuilleton-del, og debuterte i 2017 med denne lille faustiske romanen som under mye debatt har blitt myntet som et manifest for en ny romantisk bølge i den unge tyske litteraturen.

Bokdetaljer

Forlag Pelikanen

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788283830279

EAN 9788283830279

Omtalt sted Tyskland

Språk Bokmål

Sider 125

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 5 2 0 0

Bokomtaler

Jeg blir ikke helt klok på denne boka. Først ble jeg bare irritert og syns den var helt håpløst pompøs i tonen og tenkte at denne var altfor oppskrytt og ikke fortjente mer enn terningkast en. Men samboeren min elsket boka og etter å ha diskutert den med ham fikk jeg litt mer sympati med tema/bakgrunnen - en ung mann som prøver å skjønne hva som skal til for å bli voksen. Men jeg skjønte aldri helt hva de syv dødssyndene hadde med det å bli voksen å gjøre- hvorfor hjelper det å fordype seg i det når man ikke vet hva man vil med livet? Men jeg fikk likevel mer sansen etterhvert som jeg kom mot slutten og det siste avsluttende kapittelet hjalp med å løfte boka ut av det meningsløst pretensiøse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Slik må biblioteket nettopp nå stille selvbevisst opp mot det uhåndgripelige. Det får sin tiltrekningskraft gjennom sine endeløse hyllerekker med bataljoner av bokrygger. På et begrenset område tilbyr det besøkerne et kosmos av posisjoner: Her står det reaksjonære side om side med det progressive, det uvanlige rygg mot rygg med det hverdagslige. Biblioteket er et tilfluktsted for flerstemtheten. I lyset fra den grønne lampeskjermen reiser man tryggere enn på ethvert sleipt surfebrett. Biblioteket er en avgangshall. Bøkene er flymaskiner med senket landgang. Venter tålmodig på sin eneste passasjer. På et eller annet tidspunkt vil han komme, gående langsmed hyllene en mørk vinterkveld vil han gripe tak i en tilfeldig bok. Da starter motoren og flyet letter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Om hvor vanskelig det kan være å finne seg selv og å finne sin plass.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Hilde Wangel - roman" av Klas Östergren
 • "Forsøk på å bevege seg med mørkets hastighet - noveller" av Terje Holtet Larsen
 • "Mannemenneske - menn om livet, sex og forhold" av Brit Aksnes
 • "Kjellermennesker - om populisme og vanskeligheten med å være menneske" av Carsten Jensen
 • "Tilgi det virkeliges blomstring - dikt" av Casper André Lugg
 • "Seg til inkjes - roman" av Lars Svisdal
 • "Få barn - noveller" av Geir Nummedal
 • "De døde" av Christian Kracht
 • "Hjem til Reims" av Didier Eribon
 • "Yahya Hassan 2 - dikt" av Yahya Hassan
 • "Informasjonen - roman" av Bår Stenvik
 • "Jeg føler meg uvel - en roman om døden" av Ole Robert Sunde
Alle bokanbefalinger for dette verket