Samtaler med venner

av (forfatter) og Tiril Broch Aakre (oversetter).

Cappelen Damm 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.73 (30 terningkast.)

101 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

En skarp og humoristisk roman om to unge kvinners vennskap, om sex, løgn ambisjoner og voksenlivets selvbedrag.


Frances går på universitetet og har praksisplass hos en litterær agent i Dublin. Hennes beste venninne og tidligere kjæreste er den pene og selvopptatte Bobbi. De skriver poesi og opptrer sammen, og en kveld møter de fotografen Melissa og hennes mann, skuespilleren Nick. Den begavede, men distanserte Frances fascineres mot sin vilje av det eldre paret. Det som begynner som en uskyldig flørt med Nick, utvikler seg snart til et dypere forhold. Et komplisert spill med skiftende lojaliteter og kjærlighetsforbindelser utfolder seg mellom de fire. Frances og Bobbis vennskap begynner etter hvert å slå sprekker, og Frances får det stadig vanskeligere med å bevare sin kjølig distanse.


Samtaler med venner er fortalt med stor stilsikkerhet, varme og følelsesmessig innsikt i livet til dagens unge voksne.«Så god at jeg kjente noe som minnet om sorg det øyeblikket jeg hadde lest den ferdig ... Glitrer av humor, medfølelse, innsikt og sannhet ... Rooney deler Plaths evne til å tydeliggjøre en feminin bevissthet og det er det beste jeg har lest om hva det innebærer å være ung og kvinne akkurat nå»
Daily mail


«En avhengighetsskapende, morsom og sannferdig debutroman om kjærlighet og litteratur."
Metro


"En dynamisk debutroman om de rotete, overlappende relasjonene mellom fire fengslende karakterer.
Irish Times


«Dette er en roman som passer til Lena Dunhams Girls, Phoebe Waller-Bridges Fleabag, Noah Baumbachs Frances Ha ... Jeg kan nesten ikke vente på det neste fra Sally Rooney.»
Sunday Times


«Et blendende nytt talent.»
Mail on Sunday


«Rooney skriver med en slik letthet, en perfekt distanse som gjør at hun lykkes med å fange alt det moderne uten at det virker påtatt og patetisk, det virker naturlig, det virker helt virkelig.»
Expressen


"Ung kvinne innleder en affære med elder, gift mann - hvor mange ganger har man ikke hørt den intrigen før? Men irlendske Sally Rooney vekker liv i en død sjanger og skaper umiddelbar gjenkjennelse med sin knivskarpe fortelling om Bobbi, Frances, Nick og Melissas flytende relasjonsgrenser.»
Svenska Dagbladet


Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788202528461

EAN 9788202528461

Omtalt sted Irland

Språk Bokmål

Sider 327

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 15 8 1 1 0

Bokomtaler

Viktige appellfaktorer er karakterer, tone, bakgrunnsramme og språk. Unge voksne som beskrives gjennom sine relasjoner med venner og andre. Bakgrunnsramme er moderne byliv, intellektuelt skrivearbeid, kreative forestillinger, litt kunstnerisk livstil som det ideelle. Identitet, seksualitet, alt er skiftende, flytende, mye følelser. Bokas tittel sier mye om innholdet, skarpe fine iakttagelser om hverdagslivet. Munter tone, god flyt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sally Rooney er en ung forfatter som allerede berømmes hun for sin måte å skrive gode romaner på, dialogene hun får frem og som driver romanene hennes. Både Jane Austen og J.D.Salinger nevnes når noen skal sammeligne henne med noen.
Debutromanen hennes som har fått tittelen Samtaler med venner på norsk gir oss et skarpt portrett av en ung kvinne som har et mildt sagt plaget sinn. Begge bøkene hennes anbefales på det aller sterkeste og det skulle ikke forundre meg om en av bøkene hennes ble en klassiker en dag!

Les gjerne omtalen min her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Frances og Bobbi er unge intellektuelle studenter og forfatterspirer. Nick er skuespiller og gift med forfatteren Melissa. Når deres veier krysses fører det til vennskap, utroskap, løgner, selvbedrag og drama. De skarpe intellektuelle dialogene og det mellommenneskelige dramaet gjorde dette til en fantastisk leseropplevelse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter å ha sett serien Normal People som har gått og fortsatt er tilgjengelig på NRK, og som baserer seg på en bok med samme navn og som har fått tittelen Alle andre på norsk, skrevet av den irske forfatteren Sally Rooney, bare måtte jeg lese debutromanen Conversations with Friends. Romanen ble utgitt i 2017 og på norsk har den fått tittelen Samtaler med venner. Jeg har ikke lest romanen Alle andre.

Jeg ble oppmerksom på romanen Samtaler med venner etter at jeg leste at den også skal filmes:

"Etter suksessen med Normal People, har BBC startet arbeidet med å gjøre Sally Rooneys debutroman om til TV-serie."

Det er likheter og ulikheter mellom historiene. Normal People hadde handling over en tidsperiode på flere år, Samtaler med venner foregår over en kort tidsperiode. Likheten er at historien handler om unge mennesker, studentliv i Dublin.

Jeg likte romanen. Befriende å lese etter å ha lest den omfattende biografien om Erik Bye. Det var en periode midtveis jeg synes det ble stillstand i handlingen, men så tok den seg opp på slutten. Jeg håper filmatiseringen blir samme suksess som Normal People er blitt. Ufattelig kjedelig bokomslag synes jeg.

Omtale kopiert fra dette blogginnlegget

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker der du kan kjenne deg igjen! Utfordringer med å være i etablerings-fasen, finne seg selv, hvordan man framstår på sosiale medier, henvisninger til youtube, instagram, musikk, osv. Kan selvfølgelig leses av yngre og elsre, men treffer kanskje ekstra godt de som kan kjenne seg igjen og tenke "akkurat sånn er det!"


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

(mål: 35 eller mer)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om hvor vanskelig det kan være å finne seg selv og å finne sin plass.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forslag til bøker vi kan snakke om i bokklubben.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Vår i det hinsidige - roman" av Gine Cornelia Pedersen
 • "Forventning" av Anna Hope
 • "Aftenland" av Therese Bohman
 • "Vår vesle - roman" av Kristin Auestad Danielsen
 • "Nora eller Brenn Oslo brenn - roman" av Johanna Frid
 • "Havfruehjerte - roman" av Ingvild Lothe
 • "Fjellfolk - roman" av Ellen Emmerentze Jervell
 • "Den siste hjelperen - roman" av Cathrine Knudsen
 • "En sånn rød amerikansk scooter - roman" av Henrik Øxnevad
 • "Pappaklausulen" av Jonas Hassen Khemiri
 • "Uforvarende" av Karl Ove Knausgård
 • "Unngå øyekontakt" av Nora Aschim
Alle bokanbefalinger for dette verket