Store hvite løgner

av (forfatter) og Solveig Moen Rusten (oversetter).

Pantagruel 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.70 (96 terningkast.)

203 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Forfatteren bak bestselgeren Ektemannens hemmelighet er ute med en ny oppslukende roman om hemmeligheter og skandaler.
Det måtte ende i tårer, men hvordan endte det med mord?
Alenemoren Jane har nettopp flyttet til byen. Med seg har hun den lille sønnen sin - og hemmeligheten hun har båret på i fem år.
Når skoleåret starter, møter hun Madeline - en dame som aldri går stille i dørene, som husker alt og aldri tilgir - og Celeste, som er så pen at folk stopper opp og stirrer når hun nærmer seg, men som virker merkelig nervøs og usikker. Begge tar Jane under sine vinger - men uten å røpe sine egne hemmeligheter.

Så blir barna til de tre kvinnene involvert i en episode som først virker harmløs, men som raskt kommer ut av kontroll: Tisking og hvisking i skole.gården blir til ondsinnede rykter og til slutt er det ingen som kan skille løgn fra virkelighet ...

Bokdetaljer

Forlag Pantagruel

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788279007449

EAN 9788279007449

Omtalt sted Australia

Språk Bokmål

Sider 568

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

13 49 27 6 1 0

Bokomtaler

Liane Moriarty skuffer aldri med sine intriger og spennende persongalleri som man faktisk ofte kan kjenne seg igjen i på godt og vondt .

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Føler at jeg brukte litt tid for å komme ordentlig inn i denne boka. Det følte jeg også med den forrige boka jeg leste av henne (Det Alice glemte). Men jeg ender alltid opp med å like bøkene hennes kjempe godt. Dette er den tredje boka jeg leser som hun har skrevet. Boka er utrolig lettlest og spåket er enkelt. Tenkte egentlig og gi boka terningkast 4, men den endte opp med terninkast 5.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Psykiater Finn Skårderud, skriver i A magasinet om HBO serien Big Little Lies 19. juli 2019:

«Og nå har vi en fersk sesong med Big Little Lies. Den er perfekt. Serien er stor underholdning, har høy kunstnerisk kvalitet, er psykologisk presis, samtidsdiagnostisk skarp og fortellermessig subtilt balansert. Det vises nok, ikke for mye, slik at vi får nesten for mye å tenke over. Her finnes ingen endimensjonale rene mennesker. Alle er urene, kaver og lyver store små løgner. De er veldig menneskelige mennesker. I den første sesongen ble Nicole Kidmans karakter Celeste plutselig enke. Celeste savner han som banket henne. Også etter sin død fortsetter han å forvirre. Hennes store ¬mentale blåmerke er forvirringen om sine egne bidrag til volden. I mitt yrke er dette hjerteskjærende velkjent.»

Det er bare å innrømme: jeg er superfan av serien. Nå har jeg kjøpt og lest romanen som sesong 1 er basert på: Store hvite løgner (Big Little Lies) av Liane Moriarty. Romanen ble utgitt i 2009 og på norsk i 2015. Serien basert på boken hadde premiere i 2017. Andre sesong i 2019.

Jeg synes romanen var like god underholdning som serien Jeg så for meg Reese Witherspoon som Madeline Martha Mackenzie og de andre stjernene i filmatiseringen under lesingen.
Det var ulikheter mellom romanen og filmatiseringen. Som at handlingen i romanen foregår i Australia. I serien er vi i Monterey i California, et sted jeg var innom i 2013. Jeg skrev om besøket i innlegget:

Monterey - ikke noe sted i verden betydde mer for John Steinbeck

Utenom det synes jeg det bare var kosmetiske ulikheter til vi kommer til slutten av romanen. Da kom den store overraskelsen. Det skal jeg ikke røpe for de som ikke har sett serien og/eller lest romanen. Jeg likte den så godt at jeg har begynt å se HBO serien sesong 1 på nytt. Og; jeg må forsøke meg på flere bøker av Liane Moriarty. Så får jeg testet ut om det bare er HBO-serien som gjør at jeg liker boken så godt.

Omtalen er kopi av dette blogginnlegget - link

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som ligner bøkene til JoJo Moyes. Stikkord: Lettlest, sårt og vakkert, romantisk, fargerike karakterer. Tankevekkende og underholdene.

Merk: Forfatterne på lista har ofte flere bøker som kan ligne.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Bøker som kalles happy tears er bøker som man både ler og gråter av når man leser dem. Vi lesere blir berørt av karakterene i bøkene sine liv på godt og vondt. Det er enkelte ting som er typisk og går igjen i disse bøkene. Hovedpersonene er nesten alltid en kvinne som står foran store forandringer og utfordringer i livet sitt. Det er ofte pga. sykdom, død eller skilsmisse.

Som oftest veksler handlingen i boken mellom nåtid og fortid. I nåtid er det hovedkarakteren sitt liv vi møter, og i fortid er det gjerne en slektning av henne. Ikke sjeldent er det ved hjelp av en arv, brev eller dagbok historien rulles opp. Da er det gjerne på eksotiske og fjerne reisemål hendelsene skjer og hovedkarakterene i bøkene reiser ofte i sine forfedres fotspor for å nøste opp i uklarheter. Hendelsene i fortiden har ofte konsekvenser for livene til hovedkarakteren i nåtid. Når alt er kommet for en dag, har karakterene fått orden på livet sitt, fått ny innsikt, framtidshåp og også ofte funnet kjærligheten på nytt.

En av de mest kjente forfatterne av happy tears bøker nå for tiden er Lucinda Riley. Her er andre forfattere av gode og underholdende romaner om livsskjebner, kjærlighet og historie.

Det disse forfatterne har til felles er at de skriver underholdende bøker om kjærlighet, lengsler, håp og drømmer.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

:)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker lest i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Den siste festen" av Liane Moriarty
  • "Vanvittig skyldig" av Liane Moriarty
  • "Epler faller aldri" av Liane Moriarty
  • "Ni vilt fremmede - et spahotell, ti dager" av Liane Moriarty
  • "Glasshuset" av Eve Chase
  • "Huset på stranden" av Liane Moriarty
  • "Familien Casey" av Marian Keyes
  • "Brevet til Stella - roman" av Iona Grey
  • "Verdens heldigste jente" av Jessica Knoll
  • "Tre ønsker" av Liane Moriarty
  • "Det Alice glemte" av Liane Moriarty
  • "Hemmeligheter fra et levd liv - roman" av Susan Meissner
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver