Sorg

roman

av (forfatter) og Signe Prøis (oversetter).

Solum Bokvennen 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (4 terningkast.)

9 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

«Jeg forstår ikke hvorfor du vil vite så mye om broren min, sa han igjen. Man må la de avdøde hvile i fred, sa han, og jeg forsto ikke hvordan min nysgjerrighet kunne være til bry for hvilen eller for minnet om broren hans. Du skal ikke skrive noe om dette, spurte eller beordret faren min meg, med pekefingeren i været, og et tonefall et sted mellom bønn og befaling. Jeg vurderte å svare at en forfatter aldri vet hva han kommer til å skrive om, at en forfatter ikke velger historiene sine, men at de velger ham, at en forfatter ikke er annet enn et tørt løv i vinden over fortellingen sin.»

Eduardo Halfon er født i Guatemala i 1971. I en alder av ti år flyttet han med familien til USA. Han gikk på skole i Florida og studerte ingeniørfag ved North Carolina State University, og returnerte deretter til Guatemala for å undervise i litteratur ved Universidad Francisco .Marroquín i åtte år. Halfon er blitt kåret til en av Latin-Amerikas beste forfattere av Hay Festival of Bogotá, og har mottatt Guggenheim Fellowship-stipend, José María de Pereda-prisen for kort.romanen «Piruetten» og den prestisjetunge Roger Caillois-.prisen i Frankrike. Han har gitt ut elleve skjønnlitterære bøker. «Sorg» er Halfons andre utgivelse på norsk. Her møter vi igjen hovedpersonen fra «Den polske bokseren», litteraturprofessoren og forfatteren ved navn Eduardo Halfon, som denne gangen undersøker en mørk familiehemmelighet fra barndommen i Guatemala.

Bokdetaljer

Forlag Solum Bokvennen

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788256020942

EAN 9788256020942

Språk Bokmål

Sider 94

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 1 0 0 0

Bokomtaler

Når ein skal fortelje noko frå eige liv til nokon utanfor familien eller den næraste vennekrinsen, hender det ofte at ein må leggje til forklarande tilleggshistorier undervegs, for å få lyttaren til å forstå samanhengen i hovudhistoria. Nett slik er Eduardo Halfons roman 'Sorg' bygd opp, som ei samling anekdotar som til saman utgjer ei forteljing.

Forteljinga er ein del av livet til hovudpersonen, som til liks med novellesamlinga 'Den polske bokseren' som eg las og likte kjempegodt i fjor, heiter Eduardo Halfon. I 'Sorg' greier forfattaren nok ein gong å bruke materiale frå eige liv for på ein utmerka måte å vise lesaren ikkje bare verdshistorie, men òg kjensler og røynsler ein kan kjenne seg igjen i.

Med sine 94 sider er nok dette den kortaste romanen eg har lese, men den vil truleg stå igjen som ein av dei beste frå leseåret 2020. Dette er ikkje ein roman ein sluker, snarare ein ein må ta seg god tid med. Eg las fleire avsnitt to gonger, for her er alt viktig å få med seg.

Både 'Sorg' og 'Den polske bokseren' fortener ventelister på biblioteket og store salstal på bokhandelen, for desse vil du ikkje gå glipp av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Den polske bokseren - en episodisk roman" av Eduardo Halfon
 • "Vestlandet - roman" av Erlend O. Nødtvedt
 • "2666" av Roberto Bolaño
 • "Allmenn teori om glemsel - roman" av José Eduardo Agualusa
 • "Jeg har ennå ikke sett verden - noveller" av Roskva Koritzinsky
 • "De polyglotte elskerne - roman" av Lina Wolff
 • "Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født - roman" av Mona Høvring
 • "Jeg lever et liv som ligner deres - en levnetsbeskrivelse" av Jan Grue
 • "Barnet - roman" av Kjersti Annesdatter Skomsvold
 • "Fanny og mysteriet i den sørgende skogen - roman" av Rune Christiansen
 • "Før plogen din over de dødes knokler" av Olga Tokarczuk
 • "The Hills - roman" av Matias Faldbakken
Alle bokanbefalinger for dette verket