Litt science fiction og såkalla speculative fiction som skil seg litt frå dei bøkene vi tenker på som typiske sci-fi-klassikarar. Alle på lista har eg lese eller held på å lese. Tar gjerne imot tips om litteratur/forfattarar som er beslekta med desse dømene.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Har lagt til Granskingen (Philippe Claudel). Noko av det beste eg har lese i år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det plass til barne/ungdomsbøker i lista di også? Leste nettop Høsten, som er Jan Henrik Nielsens debutroman. Deilig dystopisk og nydelige miljøskildringer: akurat så dyster at barn på 10+ tåler den. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, visst. Den er no lagt til – eg har ikkje lese den sjølv, men den ser ut til å passe godt inn her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blodrød vei av Moira Young hører kanskje inn her også...ikke så veldig mye nyskapende kanskje, men jeg likte den godt! (Dune, Mad Max osv)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mads, jeg har akkurat lest The Year of the Flood, og likte den kjempegodt! Det jeg lurer på er om du kan si noe om Tjenerinnens beretning i forhold til de andre bøkene til Atwood, den la jeg nemlig fra meg for mange år siden fordi jeg ikke orket å lese den. Husker ikke nå om det var fordi den var deprimerende eller om det var av andre grunner. Ellers pleier jeg ikke ha noe problem med å lese om diverse elendighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Year of the Flood og Oryx og Crake er meir teknologisk orienterte dystopiar enn kva Tjenerinnens beretning er. Førstnevnte foregår i eit slags anarki, medan sistnevnte skildrar eit samfunn som blir styrt av eit ekstremt regime, der kvinner må leve som slavar. Her handlar det mellom anna om korleis dette regimet terroriserer enkeltmennesket. Det er godt mulig Tjenerinnens beretning kan oppfattast som deprimerande. Eg meinar å hugse at det var ganske brutalt til tider. Vurderte aldri å avbryte boka av den grunn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som sagt så pleier jeg ikke avbryte bøker fordi de er deprimerende, faktisk så er dystopien en av mine yndlingsgenrer. Jeg tenkte kanskje at skrivemåten var ulik eller noe slikt. Grunnen til at jeg spurte er selvsagt at jeg vurderer å prøve på nytt! Tenker jeg prøver meg etter at jeg har lest noen andre først, Oryx og Crake og et par til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan jo vera veldig forskjellige ting lesarar heng seg opp i, så det er vel berre å prøve igjen, som du seier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vel den eneste måten ja. :) Håper du husker å utvide lista når du finner noe mer bra i denne genren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Will do! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende! Skal definitivt sjekke ut disse titlene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk liste! Takk å takk! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hyggeleg at nokon set pris på det. Ein personleg favoritt av desse er muligens Oryx og Crake.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Storkosa (og snufsa meg) gjennom Tjenerinnens beretning i ferien, så Oryx og Crake er den neste i bunken!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

FarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig TNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland Skjeggerud