Like østenfor regnet

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.39 (66 terningkast.)

227 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Simon bestemmer seg for å begynne på nytt. Han kjøper en folkevognboble, et gammelt hus på Skogli, og lever et regelmessig og rolig liv som landpostbud. Men en dag begynner ting å skje i den lille bygda, folk tar til å røre på seg, og Simon må ut av tilværelsen han har skapt seg.

Omtale fra forlaget

Det nye landpostbudet Simon Smidesang har en folkevognboble, et gammelt hus og et rolig og regelmessig liv, endelig. Det eneste som plager ham er vinduskonvoluttene fra Kirkevergen: I garasjen står nemlig en urne som Simon ennå ikke har fått i jorda. Når han møter den nye leieboeren i Skreddergården, Ginni Bang, farer noe igjennom ham. Noe begynner å hende. Folk tar til å bevege på seg, og Simon må ut av sitt trygge liv. Like østenfor regnet byr på lun beretterkunst og spiller på humoristiske så vel som melankolske strenger. Romanen er solgt til Finland, Danmark, Tyskland og Frankrike. «Like østenfor regnet er forfatterens definitive kunstneriske gjennombrudd, og en skal ikke se bort fra at den vil selge i bøtter og spann!» Stein Roll, Adresseavisen«Den leser skal være skikkelig surmaget som ikke lar seg underholde av mangt og mye i denne romanen.»Knut Faldbakken, VG«Likte du Snø vil falle over snø som har falt, vil du sannsynligvis også sette pris på Levi Henriksens siste roman.»Anne Cathrine Straume, NRK P2«Henriksen bytter ikke jakke, han blir i det han kan best. Ikke å ligne på Hemingway, men på å bruke sin egen stemme. Han har hjertet på rette stedet, og han gjemmer seg ikke i ordene.»Arne Guttormsen, Vårt Land

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788205388956

EAN 9788205388956

Serie Gyldendal pocket

Omtalt sted Hedmark

Språk Bokmål

Sider 278

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

10 21 21 13 1 0

Bokomtaler

Etter at Simon har tatt kona på fersken i utroskap, forlater han sitt gamle liv og flytter til Skogli, en liten fiktiv bygd utenfor Kongsvinger. I sitt tidligere liv var han en vellykket journalist, men dette gir han avkall på til fordel for en stilling som postbud. Dermed kommer han tett inn på menneskene i bygda, bl.a. Ginny Bang som han nærer et håp om å vinne hjertet til.

Etter som handlingen skrider frem, avsløres hvem han overrasket kona med. Denne mannen er nemlig ingen hvem som helst. Og dermed skjønner vi som leser kanskje bedre hvorfor Simon er så bitter og vonbråten, og har kuttet alle bånd til sitt tidligere liv.

Jeg har storkost meg med Levi Henriksens tidligere bokutgivelser, men historien i denne boka er syltynn. I tillegg synes jeg historien ble vel banal. Her har forfatteren kokt suppe på en spiker ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

 • Hvis man blir for tålmodig, kan det å fortsette å vente være det eneste man har å vente på.
Godt sagt! (7) Varsle Svar

Fuglen gikk som en gammel mann på søndagstur. Tunge avmålte skritt og brystet skutt frem. Det virket ikke som den var på vei noe sted, men som om hvert skritt var nok i seg selv.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det var noe med å være liten. Noe med å ligge i senga, innbille seg at det var fullt med mus på golvet og ikke våge å sette føttene ned. Det var noe med å ligge slik og vente på at noen skulle komme og bære ham i sikkerhet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Simon ble bare stående på det nederste trappetrinnet. I eventyrene fikk alltid Espen Askeladd til slutt bruk for alle disse tingene han fant rundt omkring. Det Simon hadde å gi bort, var det ingen som kunne gjøre seg noen nytte av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker av Levi Henriksen - ein av favorittane mine (ikkje det at han støtt skriv så gode bøker når ein skal vurdere dei under eitt, men det er slik ein varme i bøkene hans).


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så langt...


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

bare til eget bruk


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "De siste meterne hjem - 31 fortellinger om å være far" av Levi Henriksen
 • "Trekkspill-tvillingene" av Levi Henriksen
 • "Mannen fra Montana - jakten på Kongsvingers første hippie" av Levi Henriksen
 • "Alt det som lå meg på hjertet - flere mjuke pakker under treet" av Levi Henriksen
 • "Ned ned ned - fortellinger" av Levi Henriksen
 • "Feber - fortellinger" av Levi Henriksen
 • "Babylon badlands - roman" av Levi Henriksen
 • "Dagen skal komme med blå vind - roman" av Levi Henriksen
 • "Her hos de levende - roman" av Levi Henriksen
 • "Bare mjuke pakker under treet - fortellinger" av Levi Henriksen
 • "Engelen i djevelgapet" av Levi Henriksen
 • "Hjem til jul - fortellinger" av Levi Henriksen
Alle bokanbefalinger for dette verket