Etter at Simon har tatt kona på fersken i utroskap, forlater han sitt gamle liv og flytter til Skogli, en liten fiktiv bygd utenfor Kongsvinger. I sitt tidligere liv var han en vellykket journalist, men dette gir han avkall på til fordel for en stilling som postbud. Dermed kommer han tett inn på menneskene i bygda, bl.a. Ginny Bang som han nærer et håp om å vinne hjertet til.

Etter som handlingen skrider frem, avsløres hvem han overrasket kona med. Denne mannen er nemlig ingen hvem som helst. Og dermed skjønner vi som leser kanskje bedre hvorfor Simon er så bitter og vonbråten, og har kuttet alle bånd til sitt tidligere liv.

Jeg har storkost meg med Levi Henriksens tidligere bokutgivelser, men historien i denne boka er syltynn. I tillegg synes jeg historien ble vel banal. Her har forfatteren kokt suppe på en spiker ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Enig! I denne boka kom spikeren i fortellingen virkelig til sin rett! Den kunne likegodt vært kokt suppe på!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare en liten tilføyelse:
Skogli kan nok kanskje virke som en liten, fiktiv bygd utenfor Kongsvinger, men i virkeligheten finnes denne bygda der i aller høyeste grad...
Alle som bor i Kongsvinger og omegn vet dette. Miljøet, menneskene og naturen i Skogli er godt observert, og Levi Henriksen formidler disse omgivelsene på en lun og småhumoristisk måte. Kommer du til Skogli noengang, så vil du med en gang kjenne deg igjen fra bøkene hans, det er jeg ganske sikker på. :)
Denne boka er kanskje ikke like god som "Snø skal falle over snø som har falt", men like fullt gir den et levende bilde av bygda Skogli.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er du da helt nede på østsiden av Utgardsjøen, i en
nesten usynlig liten grend nær gränsen?
Koordinater 60.02769, 12.39643 omlag?

Finner ingen andre Skogli på kartet, men ca alle artikler på
Levi Henriksen er kjappe på å slå fast at stedet er fiktivt..

dere er kanskje bare litt blyge for å innrømme at dere er derfra? ;}

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke fra Skogli, men jeg har faktisk bodd i "Levi Henriksen-land" i 31 år i alt og kjenner godt til skogene og bygdene på begge sider av grensa mot Sverige.
Skogli kan du finne mange steder der inne i de dype skoger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, dette var tynne saker. Vart liksom aldri noko poeng her bortsett frå nokre småartige formuleringar innimellom. For på enkelte område er Levi uslåeleg, men her hadde eg venta meg ei betre historie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Beathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaEllen E. MartolTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate Kristin