Ned til elva

av (forfatter) og John Erik Frydenlund (oversetter).

Press 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (93 terningkast.)

223 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Line Waalers eksemplar av Ned til elva

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Skjønnlitteratur

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den vinteren Reuben fyller elleve år, skyter storebroren hans, Davy, to innbruddstyver. Rett etter at han er blitt arrestert rømmer Davy fra fengselet. Reuben, lillesøsteren Swede og faren drar etter Davy for å finne ham, de reiser på kryss og tvers av Minnesota og Nord-Dakota. De slites mellom kjærlighet til Davy og deres plikt til å gjøre det som er riktig; levere Davy tilbake til myndighetene.

Omtale fra forlaget

Fredelig som elva er både en episk reise, en tragedie og en kjærlighetshistorie. Det er en sørgmodig, vakker og sitrende intens kombinasjon av John Irving, Mark Twain, Walt Whitman, cowboybøkerog bibelhistorie. Forfatteren lar oss møte elleve år gamle Reuben Land, en gang på 1960-tallet, en forteller som ikke nøler med å tro på mirakler. Han har vokst opp sammen med en far som kanskje var liten i verdens øyne, men som likevel forvaltet store krefter. Nå er Reuben på vei gjennom Midtvesten sammen med søsteren og faren, på leting etter sin eldre bror: en rastløs ung mann som har vært på kant med loven, og nå står overfor en omstridt drapstiltale. Reisen blir både en odyssé og en åpenbaring - et intenst møte med det amerikanske landskapet, med menneskene, og med den kjærligheten som gjør det mulig å trosse selv de frykteligste fiender.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788275474573

EAN 9788275474573

Omtalt tid 1960-1969

Omtalt sted Veststatene Minnesota

Språk Bokmål

Sider 367

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

29 42 17 3 2 0

Bokomtaler

En fantastisk leseropplevelse. dette er en bok om tro og håp og lojalitet. språket er nydelig, personene troverdige. Jeg ble fullstendig grepet av fortellingen. Dette er en bok jeg kommer til å lese ogjen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nydeleg bok med fantasktiske personskildringar. Her er det humor og alvor, bibelske under og tragediar. Ei eventryleg bok om ein far med to sonar og ei dotter. Me ser historia gjennom 11 år gamle Reuben sine auge.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Karakterer som er umulige å ikke bli glad i. En blanding av Mark Twain og Danny og den store fasanjakten (av Roald Dahl).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når en bok er vanskelig å sjangerplassere, syns jeg vanligvis det er en svakhet ved boken. Den når liksom ikke riktig opp uansett hvor man prøver å plassere den.

Men av og til dukker det opp bøker der det at sjangerplassering blir vanskelig, representerer en kvalitet ved boken. Når fortellingen den inneholder er så "stor" at den har vokst ut av sjangerbegrepet. Dette er en slik bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Merkelig bok. Fengende. Anderledes. Griper tak i leseren og kommer inn under huden. Spesielle personer, alt fra hovedpersonen, som forteller historien, innimellom direkte henvendt til leseren, til lillesøsteren som forteller og skriver egne historier, og faren, den mest spesielle av alle, og kanskje det bærende element i historien? For ikke å snakke om broren Davy, som på mange måter faller litt utenfor og setter familien på prøve. Lesverdig. En bok som sitter igjen i deg etter at siste side er lest. Anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sår, rørende og morsom bok. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok som bare må leses! Man blir veldig glad i personene i boken, med alle sine sider.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det tok nesten ti år fra denne ble utgitt til den ble oversatt til norsk. Litt underlig synes jeg - en sjelden og god roman er min oppsummering etter å ha lest den. Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Han trivdes stort sett ikke i samme rom som sin egen hevede stemme.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Forfengelighet er et rep Herren innvilger oss alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hun så ut som hun var lagd for å vare en stund, for å si det sånn.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

eksil er et land uten grenser, vanskelig å forlate, og hardt å utholde, uansett hvor tapper du er, uansett hvor forherdet ditt hjerte måtte være

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ekte mirakler uroer folk, akkurat som plutselige, underlige smerter som ikke er beskrevet i noen medisinsk litteratur. De står i motstrid til hver eneste regel vi vanlige, gode borgere finner trygghet i. Lasarus lystret og steg opp av graven - det kan man kalle et ekte mirakel, og gjett om det vakte bestyrtelse blant dem som sto rundt den gangen. Når en person dør, er som regel jorda lite villig til å hoste ham opp igjen. Et mirakel motsetter seg jordas egen vilje.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Hva med Jona?"
Swede ristet på hodet. "For en sutrekopp. Satt bare og klaget dagen lang. Gud sendte sikkert den store fisken for at Han skulle få fred og ro i tre dager."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan alltids si at Mr. Finch var en hjelpeløs periodedranker og at det som eventuelt var gått tapt i ham, det var tapt for lenge siden. Det kan du si. Og det er ikke sikkert at så mange ville si deg imot.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kapittel - Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet går av stabelen 16. - 20. september 2015. Her er en liste med aktuelle bøker fra en del av forfatterne som kommer.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Veldig mange bøker har ordet "elv" i selve tittelen, andre har elvens navn. Jeg har prøvd å samle de, etter min mening, gode bøkene jeg har lest, eller ønsker meg, som relateres til elver. Dette er bøker hvor elven på en eller annen måte står sentralt. Håper lista kan inspirere andre til å sette seg ned å lese bøkene ved elven.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker der man blir glad i karakterene. En feel good opplevelse, selv om det er dramatiske hendelser.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Imponerende bakgårdssalg på Filmens hus. Kvalitetslitteratur til veldig hyggelige priser (40/60/90/120 kr)! Jeg hadde ikke tenkt å kjøpe noen ting i det hele tatt, jeg dro dit kun for å få en bekreftelse på at jeg ikke gikk glipp av noe, men endte opp med to fulle bæreposer (totalsum 500 kr).


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende å se hvor mange av disse bøkene jeg kommer til å lese.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Varme, gode historier der handlingen er lagt til andre land. Dette er bøker med karakterer som er lette å like, og som har et godt og fargerikt språk. De handler ofte om mennesker som må takle vanskelige skjebner, men har samtidig en lett tone.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Satte ned årets mål litt på grunn av skole, så årets mål er 15 000 sider.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

oversikt over bøker jeg har lest i år


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Målet er 55 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Så ung, så kjekk, så modig" av Leif Enger
 • "En elv en gang" av Bonnie Jo Campbell
 • "Jordmora" av Katja Kettu
 • "Veien ved Boolavaun" av Anne Enright
 • "Havmannen - roman" av Carl-Johan Vallgren
 • "Varsjøen" av Thomas Marco Blatt
 • "Forelskelsene" av Javier Marías
 • "H for hauk" av Helen Macdonald
 • "Karthago" av Joyce Carol Oates
 • "Den svovelgule himmelen" av Kjell Westö
 • "Den forbudte elven" av Chigozie Obioma
 • "Musikk for rasende kvinner - noveller" av Line Baugstø
Alle bokanbefalinger for dette verket