Ved å tømme tusenvis av sider av private betroelser ut i offentligheten har Knausgård trollbundet leserne. Mottakelsen har vinglet mellom biografisk sladder, estetisk henførelse og psykologisk identifikasjon. I denne pamfletten gjør Eivind Tjønneland det første seriøse forsøket på å knekke Knausgård-koden. Han har tatt for seg bøkene og alle anmeldelser og omtaler som er kommet. Bare gjennom dechiffrering av Knausgård-koden er det mulig å motstå Min kamp-hysteriet, hevder han. Knausgård kombinerer intimitetstyranniet med øyeblikkets tyranni, og resultatet blir for tidlig sædavgang som litterær metode.
Forlag Spartacus
Utgivelsesår 2010
Omtalt person Karl Ove Knausgård
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketGro Jørstad Nilsen treffer spikeren på hodet når hun fastslår at det er "utallige beskrivelser av damer blottet for personlighetstrekk. Det som varierer mellom dem er stort sett øyenfargen, frisyren og alderen - samt hvorvidt de er forelsket i Knausgård eller ei."
Imponerende bakgårdssalg på Filmens hus. Kvalitetslitteratur til veldig hyggelige priser (40/60/90/120 kr)! Jeg hadde ikke tenkt å kjøpe noen ting i det hele tatt, jeg dro dit kun for å få en bekreftelse på at jeg ikke gikk glipp av noe, men endte opp med to fulle bæreposer (totalsum 500 kr).