Historien om Edgar Sawtelle

av (forfatter), Kari Risvik (oversetter) og Kjell Risvik (oversetter).

Oktober 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.56 (131 terningkast.)

408 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Pia Eides eksemplar av Historien om Edgar Sawtelle

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Amerika

Lesedato

2013

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Familien Sawtelle har i tre generasjoner drevet hundeoppdrett på den lille gården sin i Wisconsin. Midt på 1970-tallet består familien av 14 år gamle Edgar, faren Gar og moren Trudy. Edgar er født stum, men har lært seg et tegnspråk som også hundene forstår. Livet på gården er harmonisk, inntil farens bror Claude dukker opp. Snart er Edgar på flukt i villmarken med tre årsgamle hunder.

Omtale fra forlaget

Dette er debutromanen som er blitt en stor kritikersuksess og en sensasjonell salgssuksess i USA. Den er en moderne oppvekstroman med klangbunn både i Shakespeares Hamlet og Kiplings fortellinger om Mowgli. Handlingen er lagt til en liten gård i Wisconsin, der familien Sawtelle i to generasjoner har drevet hundeoppdrett. Midt på 70-tallet består familien av 14 år gamle Edgar, faren Gar og moren Trudy. Edgar er stum fra fødselen, men har lært seg tegnspråk som også hundene lærer å forstå. Tross motgang og økonomisk knapphet er livet ganske harmonisk, men da farens bror Claude dukker opp, er tragedien på terskelen. Historien om Edgar Sawtelle er en høydramatisk fortelling om kjærlighet, sorg, sjalusi og maktkamp - og en ettertenksom utforsking av språk og kommunikasjon og forholdet mellom menneske og hund.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788249506378

EAN 9788249506378

Omtalt tid 1970-1979

Omtalt sted Wisconsin

Språk Bokmål

Sider 573

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

25 57 25 17 5 2

Bokomtaler

Sterk bok... Har nytt nærheten til hundene, det maleriske språket og fylden i hvordan verden kan oppfattes. Dialogene er veldig umiddelbare. Småirritert på omtalen, som også står på baksiden av boka - det "snart" som er referert til, skjer ikke før langt ut i boka... Et annet minus er oversetterne som for eksempel har overforbrukt diverse former av "å dratte ned", kunne vært ganske beskrivende i et par tilfeller, men hele tiden da? Jeg forventer bedre av Kari og Kjell Risvik, som etter tidligere erfaringer har vært svært dyktige i en mannsalder! Dette trekker ned...

Men innholdet... Nydelig bok. Jeg har fanget tid, ikke bare lest en bok. Man blir ikke eldre ved å fange tid, man samler erfaring... Historien er fullendt i den forstand at forfatteren har ikke bare forsøkt å formidle en mening med livet, men har lykkes!

Historien har flere dypere lag, den formidler noe abstrakt, og ut fra andre omtaler her skjønner jeg at andre kanskje ikke har oppfanget dette. Ha tålmodighet. Lytt, les mellom linjene, forstå. Dette er en bok som krever mer av leseren enn mange andre bøker. Samtidig er det så enkelt...

En klar femmer fra meg. Vil du bare ha tanketom underholdning, dropp den. Vil du ha noe å tenke på, bør du virkelig lese den! Jeg har ledd, grått og latt meg forføre av vakre passasjer. Denne kommer jeg til å huske.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det jeg liker best i hele boka, er Almondines kapitler. Ble rørt til tårer! Det var så fint, uten at jeg helt vet hvordan jeg skal sette ord på det! Man må nesten lese de selv:) Akkurat de kapitlene kunne jeg lest om igjen. Kanskje det rører meg litt ekstra fordi jeg selv har vokst opp med kjæledyr som jeg er så glad i?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en utrolig sterk bok som jeg kommer til å huske..lenge! Må bare en enda en gang si tusen takk til en av dere fantastiske bokelskere som har anbefalt meg denne boka. En sterk leseropplevelse! Boka er så vakkert skrevet, og jeg ble flere ganger rørt til tårer. Jeg gir "Edgar Sawtelle" en sterk 5`er, og anbefaler den til alle som vil lese en bok litt utenom det vanlige!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

sterk lesing,gripende, og den er noe krevende å lese. Men,likevel, man blir dradd inn i Edgars og hundenes liv. Les den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Emne

Nyeste post av


Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Du kan aldri få begynt tidlig nok når du skal gi et språk til barn som har et sviktende grep om det. Ingen kan si med sikkerhet når barn begynner å lære språk - det vil si, vi vet ikke hvor tidlig i livet de skjønner at de kan snakke og bør snakke.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det som skulle skje, var at nå ble det slutt på dressuren. Endelig hadde hun fått noe å gjøre. Så Almondine samlet bena under seg og reiste seg, enda hun hadde fått beskjed om å bli liggende. Hun gikk gjennom rommet og stanset ved stolen, og i samme stund ble hun, for all fremtid, til en forsiktig hund.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Essay kunne ha blitt løftet opp av virvelvinden ved sjøen, men det ble hun ikke, og det var ikke noe spesielt ved det, annet enn hennes overbevisning om at det var hun som hadde jagd den bort.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Thank you, Edgar signed. He dropped his hands and lifted them again and put them down when he couldn't think of anything else to say.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis han klarte å dele én hemmelighet med faren og annen med moren og atter en annen med Almondine, kjentes verden så mye større.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kjell Risvik er ein av dei verkeleg store oversetterane vi har i Noreg, han har oversett ifrå spansk, portugisisk, katalansk, italiensk, fransk, tysk, engelsk og hebraisk, samt 6 andre språk. Her er lagt til nokon av dei han har oversatt for å vise hans repetoir. Det må nemnast at hans sambuar Kari Risvik også har bidratt ein del.


Godt sagt! (25) Varsle Svar

Bøker som handler om ensomhet anbefalt av bokelskerene her inne.


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Bøker som på en eller annen måte beveget meg.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Because I heart Oprah <3


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Her er min oversikt over bøker jeg har lest i 2010. Listen lages mest for min egen del. Jeg liker å kunne se tilbake på hvilke bøker jeg har likt/ikke likt i jakten på nye leseopplevelser.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Liste over bøkene jeg leser i 2010 :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har satt meg som mål å lese meg verden rundt ved hjelp av bøker :)
Og hvorfor ikke da også alle statene i USA.
Eneste kriteriet jeg har er at handlingen er lagt til en stat. Forfatteren trenger ikke å være fra samme stat.

Stater i USA:

Alabama, ✔Alaska, Arizona, Arkansas, California, Colorado, Connecticut, Delaware, Florida, Georgia, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, ✔Maine, Maryland, ✔Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, ✔South Carolina, South Dakota, Tennessee
Texas, Utah, Vermont, Virginia, ✔Washington, West Virginia, ✔Wisconsin og Wyoming

Antall besøkte stater i USA hittil er: 6


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker vi har lest i lesesirkelen. Første bok var i mai 2009.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Hett blod" av Irène Némirovsky
 • "Glassrommet" av Simon Mawer
 • "Gifttreet" av Barbara Kingsolver
 • "Etterpå - en roman" av G. Musso
 • "Den usynlige muren" av Harry Bernstein
 • "En nåde" av Toni Morrison
 • "Graverens datter" av Joyce Carol Oates
 • "Beindoktorens datter" av Amy Tan
 • "Østenfor solen" av Julia Gregson
 • "Harold Frys utrolige pilegrimsferd" av Rachel Joyce
 • "Ned til elva" av Leif Enger
 • "Primtallenes ensomhet - roman" av Paolo Giordano
Alle bokanbefalinger for dette verket