Pixley Mapogo

roman

av (forfatter).

Oktober 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.74 (295 terningkast.)

1065 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En varm sommerkveld i 2007 spiller åttitallets sørgeligste og morsomste blomst, The Smiths, på Øyafestivalen. De er gjenforent, og den 35 år gamle journalistvikaren Jarle Klepp er på plass for å anmelde konserten. Men denne kvelden går ingenting som det skal. Jarle får se noe han aldri skulle ha sett, noe han takler på verst tenkelige måte. Dette er den fjerde romanen om Jarle Klepp.

Omtale fra forlaget

"Nææi ...
Hva?
Hvaf-!?!
Er det ...?!?!
Hæ?!?!
ER DET ...?!?!
NEI!!!!"

"Pixley Mapogo" er romanen om et fryktelig hvitt lys, om en apokalyptisk natt der en voksen mann går til de ville hundene i seg selv. En varm sommerkveld i 2007 spiller åttitallets sørgeligste og morsomste blomst, The Smiths, på Øyafestivalen. De er gjenforent, og den 35 år gamle journalistvikaren Jarle Klepp er på plass for å anmelde konserten. Men denne kvelden går ingenting som det skal. Jarle får se noe han aldri skulle ha sett, noe han takler på verst tenkelige måte. Avgrunnen åpner seg, livet glefser, og alt blir plutselig helt feil. Det er ikke oppbyggelig, det er ikke oppmuntrende, men det er infamt, det er morsomt og det er skremmende. Og hvem er Pixley Mapogo?

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788249506668

EAN 9788249506668

Omtalt tid 2000-2009

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 212

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 58 111 74 34 6

Bokomtaler

Liker Tore Renberg og setter stor pris på Jarle Klepp. Ble derfor særdeles skuffet over denne boken. Endimensjonale karakterer, flat dialog, daff handling og slapp språkbruk. Utrolig at en forfatter som kan levere et mesterstykke som Kompani Orheim står bak denne kjedsommeligheten. Men det er vel samme dynamikk som når samme hjerne kan klekke ut både She's Leaving Home og Silly Love Songs. Har heldigvis hørt godord om "Dette er mine gamle dager" og ser frem til å lese den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I denne fjerde boka om Jarle Klepp har Jarle blitt 35 år og arbeider som journalistvikar i Stavanger Aftenblad. En sommerkveld i 2007 skal hans ungdoms store helter, bandet The Smiths, spille konsert på Øyafestivalen. Bandet som ble oppløst en gang på 80-tallet ... Jarle har klarert med avisledelsen at han skal skrive konsertanmeldelsen. Og FOR en anmeldelse han skal skrive! Det skal bli en anmeldelse som blir lagt merke til både i inn- og utland!

Jarle befinner seg i konsertområdet og det er bare minutter om å gjøre før bandet begynner å spille. Så skjer det ... han ser noe han aldri burde ha sett, og etter dette går ingenting som planlagt. Det store spørsmålet er hvem denne Pixley Mapogo egentlig er.

Handlingen er fortettet og skjer i løpet av et døgn. Vi møter bl.a. igjen Jarles kompis Helge Ombo, som i mellomtiden er blitt en desillusjonert fyllik. Jarle er på sin side fremdeles en stor guttunge som aldri riktig har blitt voksen. Det er bøttevis med humor i boka, og som ihuga Jarle Klepp-fan må jeg medgi at jeg elsket boka! Men dette kan da ikke være den siste? Det MÅ komme flere bøker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jarle er på den ene siden dypt konservativ og på den andre -en raddis. Begge deler lever atskilt i han. Seksualitet vs ånd. Han møter seg selv og sin egen seksualitet i døra. Anerkjenner ikke sin ungdoms dårskap, selvrettferdighet, påståelighet og seksualitet. Eller? Om å miste seg selv på veien, konfrontere sine innerste fordommer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Jarle samlet knærne og gjorde en lett feminin bevegelse med underlivet, det gikk en ørliten knekk over de femogtredeve år gamle hoftene, og i noen sekunder lignet han en and.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Jarle lukket øynene. Han lukket øynene, og han ønsket å forsvinne, for det er sant, helt sant, at alle fedre har jordens vakreste døtre.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg har kjent deg så lenge, Helge, hvisket det inne i ham. Hvor har det blitt av oss? Hva i all verden er det vi holder på med? Karl Marx? The Smiths? Hvorfor klarer vi ikke å ha et vanlig liv? Hvorfor har det blitt sånn som dette? Hvorfor klarer vi ikke å slippe bort fra oss selv? Jeg har kjent deg siden 1988. Du kjente meg fra jeg var en fjør. Det var vind omkring oss. Vi sprakk mot solen. Husker du det?. Alt var vårt. Alt var nå. Blått lys, kjølig regn, ublid natt, rød tur: vi er eldre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Herregud! Hva i villeste fittehelvete feiler cellisten?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg ser mine venner, og de blir større enn seg selv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøkene om Jarle Klepp i prioritert rekkefølge.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er min oversikt over bøker jeg har lest i 2010. Listen lages mest for min egen del. Jeg liker å kunne se tilbake på hvilke bøker jeg har likt/ikke likt i jakten på nye leseopplevelser.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

1/5 2010 -> 1/5 2011


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tidenes beste Norske forfatter.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Liste over bøkene jeg leser i 2010 :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Dette er mine gamle dager - roman" av Tore Renberg
 • "Farmor har kabel-tv ; Videogutten : romaner" av Tore Renberg
 • "Charlotte Isabel Hansen - roman" av Tore Renberg
 • "Skada gods - roman" av Tore Renberg
 • "Angrep fra alle kanter - roman" av Tore Renberg
 • "Vi ses i morgen - roman" av Tore Renberg
 • "Kompani Orheim - roman" av Tore Renberg
 • "Saganatt - roman" av Frode Grytten
 • "Visning" av Lars Saabye Christensen
 • "Nede i himmelen - roman" av Tove Nilsen
 • "Du er så lys - roman" av Tore Renberg
 • "Vareopptelling" av Erlend Loe
Alle bokanbefalinger for dette verket