Ja og nei.

På sitt beste (og det er ofte) er Renberg best i klassen. Han skriver effektivt og intenst, med setninger som treffer midt i hjertet og i hjernen. Sjelden lar jeg bøker gå ned på høykant like raskt som de Renberg skriver. Ja, jeg er fan. Ja, jeg elsker fortsatt Jarle Klepp. Ja, jeg kommer til å lese neste bok. Og neste bok. Og neste bok.

Men jeg skulle samtidig ønske at jeg ikke hadde lest Pixley Mapogo. Bildet mitt av Jarle Klepp ble til dels filleristet flere ganger i løpet av lesningen. Jarle har blitt en annen person enn hva jeg hadde trodd og håpet på. Hvorfor gjør han sånn? Hvorfor tenker han sånn? Jarle har vel alltid vært en surrete og ubetenksom karakter, men har Jarle Klepp tidligere vært en idiot? En idiot som det kan være vanskelig å like?

Jeg skulle ønske at bokens hovedperson hadde vært Bjarne Bryne. At datteren hans var Isabella Svendsen. At kompisene var Arne og Kjell og Ivar. Rett og slett; At boken ikke handlet om Jarle Klepp, men om en annen. En jeg ikke kjente fra før.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg fortår til dels hva du mener men er ikke helt enig. Boken skildere bare én kveld, og da fungerer det for meg, hadde han gjort og tenkt slike ting i et år ville det nok ikke fenget like mye. Og det må jo sies at Jarle Klepp alltid har gjort og tenkt mye dumt og idiotisk. Annet kan vel ikke påstås.

Jeg likte Pixley Mapogo veldig godt, særlig i formen og hvordan den sentrerer seg inn til et lite stikkende buskap på slutten med Helge som våkner og sier "alle er helt like". Det fasinerte meg. Dessuten er jo Renberg en mester både på situasjons- og karkaterskildringer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er jeg enig i! Det er snakk om én kveld av Jarles liv, og OK, kanskje var det ikke Jarles beste sider som kom frem, men jeg synes det er bare koselig. Folk gjør dumme ting, folk er ikke perfekte. Jarle Klepp er ikke et untak, heldigvis! Boken var også veldig morsom, jeg lo høyt flere ganger!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes bokas skildring av Jarle bekrefter noe som har ligget i hans personlighet lenge.

jeg liker boka veldig godt. Gi oss mer!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolIngvild SStig TPiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer Lund