Wonderboy

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2003 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.21 (259 terningkast.)

1019 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Møt Christian von der Hall, 34 år og senior vice president i suksesskonsernet Scandinavian Media Group og følg hans ferd mot å gjennomføre et av de mest spektakulære oppkjøpsraidene i norsk mediehistorie. Med siv.øk.-eksamen fra Handelshøyskolen og fire år i prestisjefimaet McKinsey har Christian gjort alt det riktige her i livet. Sammen med sin sjarmerende kone Tessa og deres to små barn lever han et vellykket direktørliv i villa på Nordberg, helt til han en dag på nyåret 2000 får en forretningsidé som i løpet av de påfølgende månedene utvikler seg til å bli hans store karrieremessige Master Plan. Dette er den første boka om Christian von der Hall.

Omtale fra forlaget

En av årets salgs- og kritikersuksesser: Wonderboy av Henrik Langeland. Nå 23 000!Om norsk jetset-verden, om dot.com-hysteriet, om en mann som er blendet av sin egen oppkjøpsvisjon og havner i situasjoner man bare unner sin verste fiende. Christian von der Hall vi gjøre det store spranget. Med siv.øk.-eksamen fra Handelshøyskolen og fire år i prestisjefimaet McKinsey har Christian gjort alt det riktige her i livet. Sammen med sin sjarmerende kone Tessa og deres to små barn lever han et vellykket direktørliv i villa på Nordberg, helt til han en dag på nyåret 2000 får en forretningsidé som i løpet av de påfølgende månedene utvikler seg til å bli hans store karrieremessige Master Plan.I Christians jetset-verden -- en verden av konserndirektører og sjefsekretærer, gründermillionærer og politiske broilere, investorer og eskortepiker, forlagsredaktører og finansjournalister -- får leseren stifte bekjentskap med mennesker som:--. Bjørn Jagge, Scandinavian Media Groups ubestridte konsernsjef.--. Konrad A. Broch, konsernets Chief Financial Officer. Konrad er gammel tallknuser, risikoallergiker og Christians argeste motstander.--. Bosse Schänkenberg, fleecekledd svenske headhuntet fra toppsjiktet i Stockholms IT-miljø til lederjobben i Scandorama.com, SMG-konsernets løfterike internett-portal.-- Fridjof Kierschow, Christians tidligere kollega i McKinsey, nå ventureinvestor og partyløve.--. For ikke å glemme Rebecca Lund, Christians gamle flamme fra NHH som er blitt direktør for forretningsutvikling i Schibsted og nylig kåret til "Årets forretningskvinne 2000".Wonderboy tar steget inn i et næringsliv i Den nye økonomiens tegn. Romanen gir deg den virkelige innsiden av dotcom-verdenens vekst og fall år 2000.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788205313507

EAN 9788205313507

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 480

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

17 94 99 28 17 4

Bokomtaler

Christian van der Hall, også kalt Wonderboy, er 34 år og allerede på vei mot toppen i finansverdenen. Året er 2000, dvs. da dot.com-selskapene nådde sitt høydepunkt i næringslivet, og unge jyplinger strødde om seg med imponerende titler. Christian har et nydelig hjem på Nordberg i Oslo, en vakker kone og to barn. Problemet er at han nesten aldri har tid til å være sammen med dem. Virkelig ille blir det når planene om et oppkjøpsraid i forlagsbransjen begynner å ta form. Kan dette gå bra?

Henrik Langeland gir oss her et fornøyelig innblikk i en verden de færreste av oss kjenner, men bare kan ane fra media. Dobbeltmoralen florerer og wannabe´s legger store krefter ned i å bygge opp image på falske premisser. Miljøet er dessuten kynisk og ingen midler forbudt i kampen om suksess. Hva svarer f.eks Christian, som knapt har lest en skjønnlitteratær bok i hele sitt liv, når Dagens Næringsliv ringer for å høre hvilken bok han har liggende på nattbordet? Innimellom all kynismen er det mye humor i boka, og ikke få ganger ble jeg sittende om humre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når jakten på penger, makt og status blir ekstrem, blir det etterhvert komisk. Det synes jeg forfatteren fikk frem i romanen. Et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest den

Godt sagt! (1) Varsle Svar

(for) detaljrik, velskrevet språklig, drivende, interessant

6ordsanmeldelser av bøker, intet mer intet mindre...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Genial !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det er stor forskjell på å bli rik og leve rikt, fortsatte Rebecca, i det hele tatt er det forskjell på å være og å bli. Jeg tror man først blir lykkelig når man bare er, og ikke hele tiden skal bli.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg tror man først blir lykkelig når man bare er, og ikke hele tiden skal bli.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, det er forskjell på å være lykkelig og å lykkes, svarte hun.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men når det virkelig kommer til stykket er det bare ett språk som gjelder: Det språket heter makt, og det skrives med penger.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

The kick is not the fear of falling, but the urge to jump

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg fikk lyst til å lage en liste over bøker med varm og god humor. Forslagene har rent inn, og jeg håper at jeg får med meg alle etter hvert.


Godt sagt! (34) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste og uleste bøker i bokhylla


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leseutfordring for 2016 fra Pop Sugar, mest for moro skyld. Ideen var å fylle flest mulig av punktene med uleste bøker fra egen bokhylle og ønskeliste i den grad det lot seg gjøre. Jeg kom gjennom 40 av 41 bøker i 2016. Siste boken, Wonderboy, ble med meg inn i nyåret.

Takk for innspill fra andre bokelskere her inne til aktuelle bøker:)

Se listen i sin helhet her.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker som bør sjekkes ut :-). De bøkene som jeg har skaffet kan legges inn i boksamlingen.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Fyrsten - roman" av Henrik H. Langeland
 • "Hauk og due" av Henrik H. Langeland
 • "Trynefaktoren" av Torgrim Eggen
 • "Pynt - roman" av Torgrim Eggen
 • "Verdensmestrene" av Henrik Helliesen Langeland
 • "Francis Meyers lidenskap" av Henrik H. Langeland
 • "Hilal - roman" av Torgrim Eggen
 • "En kule - thriller" av Tom Kristensen
 • "Cash - hatet, kjøret, jakten" av Jens Lapidus
 • "De forsvunne hendene" av Robert Wilson
 • "Oppdageren" av Jan Kjærstad
 • "Tribunefeber" av Nick Hornby
Alle bokanbefalinger for dette verket