Pynt

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2000 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.43 (53 terningkast.)

218 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Sigbjørn Lunde flytter inn i ny leilighet med sin samboer Cathrine. Han er en ettertraktet, sortkledd interiørdesigner som gyver løs på de rikes nyanskaffede boliger uten bekymring for kostnadene. Sigbjørns egen leilighet blir langtfra noe urnorsk kosehjem, her er børstet stål, hvite vegger og prisbelønte møbler. I etasjen over bor en kvinne som spiller Whitney Houston og kler seg påfallende smakløst, etter Sigbjørns begreper. Like etter innflyttingen får han et drømmeoppdrag av en steinrik mann som oppholder seg i utlandet. Og ved åpningen av trendbaren Y2K, som er designet av Sigbjørn, dukker Whitney Huston-damen opp. Han som før var besatt av design, blir etter hvert besatt av kvinnen i etasjen over.

Omtale fra forlaget

Sigbjørn Lunde flytter inn i ny leilighet med sin samboer Cathrine. Han er en ettertraktet, sortkledd interiørdesigner som gyver løs på de rikes nyanskaffede boliger uten bekymring for kostnadene. Sigbjørns egen leilighet blir langtfra noe urnorsk kosehjem . her er børstet stål, hvite vegger og prisbelønte møbler. I etasjen over bor en kvinne som spiller Whitney Houston og kler seg påfallende smakløst, etter Sigbjørns begreper. Like etter innflyttingen får han et drømmeoppdrag av en steinrik mann som oppholder seg i utlandet. Det gjelder totalrenovering av en Arne Korsmo-villa på beste vestkant. Og ved åpningen av trendbaren Y2K, som er designet av Sigbjørn, dukker Whitney Houston-damen opp. I Sigbjørns hode begynner det å skje rare ting. Han som før var besatt av design, blir etter hvert besatt av kvinnen i etasjen over. Pynt er en roman om mennesket og dets omgivelser, om orden og kaos. Ikke minst er det en beretning om en mann som ikke lenger klarer å håndtere sin innstuderte tilværelse. Pynt er Torgrim Eggens fjerde roman.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788205267879

EAN 9788205267879

Språk Bokmål

Sider 427

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 29 14 7 0 1

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Gjeld - roman" av Torgrim Eggen
  • "Den nye Dylan - roman" av Torgrim Eggen
  • "Hilal - roman" av Torgrim Eggen
  • "Trynefaktoren" av Torgrim Eggen
  • "Jern" av Torgrim Eggen
  • "Hermanas - roman" av Torgrim Eggen
  • "Ismael - roman" av Roy Jacobsen
  • "Grenser - roman" av Roy Jacobsen
  • "Fata Morgana" av Roy Jacobsen
  • "Manhattan - historier om New York" av Torgrim Eggen
  • "Uglybugly" av Lars Ramslie
  • "Den lille vennen" av Donna Tartt
Alle bokanbefalinger for dette verket