De beste blant oss

roman

av (forfatter).

Gyldendal 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.13 (336 terningkast.)

1363 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Språkforskeren Pål Bentzen forelsker seg i kollegaen Nanna Klev. Begge arbeider ved det prestisjetunge Institutt for futuristisk lingvistikk, og Nanna holder på med et stort og ambisiøst prosjekt som Pål skal hjelpe henne med. Påls sinn ville bare ha vært fylt av søte fantasier om Nanna og ham selv, avlydsrekker, vitenskapelige gjennombrudd og påfølgende berømmelse, hadde det ikke vært for Edith Rinkel. Rinkel er villig til å gå svært langt for å oppnå det hun ønsker innen faget sitt.

Omtale fra forlaget

Den store universitetsromanen om kunnskapsglede, lidenskap og umettelige ambisjoner. Om heftige mål og prisen for å nå dit, om kjærlighet, intriger og bedrageriets besettelse. Pål Bentzen møter Nanna Klev, og vet han er hjelpeløst forelsket. Begge arbeider de ved det prestisjetunge og moderne Institutt for futuristisk lingvistikk, der forskerne registrerer og studerer seg frem til hvordan språket skal bli seende ut i fremtiden. Nanna har et prosjekt, et stort og ambisiøst prosjekt, et av de sjeldne, et som kan forandre verden . og Pål skal hjelpe henne. Påls sinn ville bare vært fylt av søte fantasier om Nanna, avlydsrekker og berømmelse . om ikke Edith Rinkel hadde øvet en så merkelig tiltrekning på ham. Den femtiårige professoren med eskimohundøyne liker ikke mye, men det hun liker, liker hun godt: vakre sko, lodne humler, unge menn. Og først og fremst faget. Der er hun er umettelig, og åpenbart villig til å gå langt for å oppnå det hun ønsker.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788205357952

EAN 9788205357952

Omtalt tid 2000-2009

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 437

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

18 112 129 55 16 6

Bokomtaler

Vittig, velskrevet men akk, så alt for lang. Først halvveis ut i boka får intrigen fart på seg og går så mot en forrykende, spennende slutt. I mellomtiden får vi servert et stort persongalleri og en rekke treffende, satiriske anekdoter om dagens universitetsliv. Universitetet i Oslo blir ikke helt det samme etter denne romanen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Både leste selv og hørte denne opplest av Helene Uri. Glitrende god, synes jeg. Trodde den var litt kjedelig, og det var litt motstand i meg på å begynne, men jeg ble raskt dratt inn i handlingen og det intrikate livet på Universitetet i Oslos lingvistiske univers. Spennende personligheter, men hadde en god stund før slutten en anelse om hva som ville skje. Skulle gjerne visst litt mer, da den sluttet litt brått for min del ;)
Helene Uri skriver og leser bra!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Handlingen i boka er lagt til Blindern og det er språk det går i. Lingvistisk institutt med andre ord. Her møter vi et knippe mer eller mindre vellykkede mennesker, men det er Pål, Nanna og Edith som står i fokus.
Edith er midt i livet, meget vellykket i jobbsammenheng, fryktet og mislikt. Pål er en pikenes Jens, dyktig i jobben sin, og har et nært forhold til sin mor. Nanna kommer inn som ny kollega, og Pål faller pladask, men denne gangen vet han at det er ekte følelser.
Etterhvert innleder han og Nanna et forhold, og da Nanna gjør en formidabel oppdagelse innen faget sitt, får hun Pål med på laget, men i skyggene lurer Edith...

Et fantastisk persongalleri, velskrevet om universitetsmiljø og språk. (Man bør ha lest en del for å få maks ut av boka)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har ingen erfaring med universitetsmiljøer, men ble meget underholdt av denne boken . Dessuten fikk jeg et crush på Edith Rinkel og skulle ønske hun var en ekte person 😂

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De beste blant oss. Helene Uri.
Jeg ser virkelig opp til Helene Uri. Synes hun formidler mye om språk på en lettfattelig og inspirerende måte, så jeg tenkte det kunne være spennende å lese en roman av henne.
Hendelsene er lagt til Blindern, hvor vi følger språkforskeren Pål på Institutt få or futuristisk lingvistikk, og kolegaen Nanna som han forelsker seg i. Her beskrives også mange andre språknerder, og hun passer på å få lette inn anekdoter med litt matnyttig språkvitenskap til leserne også. Handlinga går i dette hemmelige forholdet til disse to, samtidig som de holder på med å utvikle hemmelig språkdatabase for å kunne revolusjonere oversettelsesteknologien. Det er bare det at med kjærlighet og andre store mål, kan det ligge noen snublesteiner her og der...
Kjekk som lydbok, Helene las sjøl, men hun kunne stramma den inn litt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Pål Bentzen er til tider ganske lei av sterke verb.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da han like etter reiser seg for å gå på toalettet, følger hun ham med øynene, og midt i gleden over synet av kroppen hans kjenner hun et stikk av sorg, over at Aleksanders kropp slik den er nå, men årene skal forsvinne, bli en middelaldrende mannskropp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg har virkelig håvet inn masse forskjellig på loppis i år, gleder meg til mye lesetid i påsken, og håper jeg har funnet noen skatter her...


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Lista tar for seg skjønnlitteratur og satire om livet i formelle arbeidsorganisasjoner, først og fremst i offentlig sektor. Forfatterne bygger gjerne på egne erfaringer. De fleste av romanene inneholder mye satire og eksempler på byråkratisk surr. De må ikke forveksles med lærebøker om organisasjoner og ledelse!

Publisert 6. desember 2022. Redigert 28, januar 2024.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker prioritert etter kategorien Skal Lese


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Honningtunger - roman" av Helene Uri
 • "Den rettferdige - roman" av Helene Uri
 • "Kjerringer - roman" av Helene Uri
 • "Presten" av Hanne Ørstavik
 • "Trynefaktoren" av Torgrim Eggen
 • "Elsi Lund" av Bjørg Vik
 • "Små nøkler store rom - roman" av Bjørg Vik
 • "Poplene på St. Hanshaugen" av Bjørg Vik
 • "Gjøre godt - roman" av Trude Marstein
 • "Francis Meyers lidenskap" av Henrik H. Langeland
 • "Hundehode" av Morten Ramsland
 • "På vei til en venn - roman" av Niels Fredrik Dahl
Alle bokanbefalinger for dette verket