Viser 1 til 6 av 6 omtaler

De beste blant oss. Helene Uri.
Jeg ser virkelig opp til Helene Uri. Synes hun formidler mye om språk på en lettfattelig og inspirerende måte, så jeg tenkte det kunne være spennende å lese en roman av henne.
Hendelsene er lagt til Blindern, hvor vi følger språkforskeren Pål på Institutt få or futuristisk lingvistikk, og kolegaen Nanna som han forelsker seg i. Her beskrives også mange andre språknerder, og hun passer på å få lette inn anekdoter med litt matnyttig språkvitenskap til leserne også. Handlinga går i dette hemmelige forholdet til disse to, samtidig som de holder på med å utvikle hemmelig språkdatabase for å kunne revolusjonere oversettelsesteknologien. Det er bare det at med kjærlighet og andre store mål, kan det ligge noen snublesteiner her og der...
Kjekk som lydbok, Helene las sjøl, men hun kunne stramma den inn litt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ingen erfaring med universitetsmiljøer, men ble meget underholdt av denne boken . Dessuten fikk jeg et crush på Edith Rinkel og skulle ønske hun var en ekte person 😂

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vittig, velskrevet men akk, så alt for lang. Først halvveis ut i boka får intrigen fart på seg og går så mot en forrykende, spennende slutt. I mellomtiden får vi servert et stort persongalleri og en rekke treffende, satiriske anekdoter om dagens universitetsliv. Universitetet i Oslo blir ikke helt det samme etter denne romanen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bra bok. Veldig gode personskildringar, spanande og interessant om språk, men også litt ubehageleg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Handlingen i boka er lagt til Blindern og det er språk det går i. Lingvistisk institutt med andre ord. Her møter vi et knippe mer eller mindre vellykkede mennesker, men det er Pål, Nanna og Edith som står i fokus.
Edith er midt i livet, meget vellykket i jobbsammenheng, fryktet og mislikt. Pål er en pikenes Jens, dyktig i jobben sin, og har et nært forhold til sin mor. Nanna kommer inn som ny kollega, og Pål faller pladask, men denne gangen vet han at det er ekte følelser.
Etterhvert innleder han og Nanna et forhold, og da Nanna gjør en formidabel oppdagelse innen faget sitt, får hun Pål med på laget, men i skyggene lurer Edith...

Et fantastisk persongalleri, velskrevet om universitetsmiljø og språk. (Man bør ha lest en del for å få maks ut av boka)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Både leste selv og hørte denne opplest av Helene Uri. Glitrende god, synes jeg. Trodde den var litt kjedelig, og det var litt motstand i meg på å begynne, men jeg ble raskt dratt inn i handlingen og det intrikate livet på Universitetet i Oslos lingvistiske univers. Spennende personligheter, men hadde en god stund før slutten en anelse om hva som ville skje. Skulle gjerne visst litt mer, da den sluttet litt brått for min del ;)
Helene Uri skriver og leser bra!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild S