Eremittkrepsene

av (forfatter).

Oktober 2007 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.51 (540 terningkast.)

2591 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Ninas eksemplar av Eremittkrepsene

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2018

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Torunn Neshov er syvogtredve og må for første gang forholde seg til familien på farssiden, da farmoren hennes dør. Faren Tor driver slektsgården på Byneset utenfor Trondheim. Plutselig er Torunn blitt odelsjente, mens hun har bygd opp sitt eget liv i Oslo. Margido, den mellomste av Neshov-brødrene, driver et lite begravelsesbyrå i Trondheim, og slites mellom gudstro og tvil, og en pågående enke. Yngstemann Erlend, en renommert vindusdekoratør, bosatt i København med sin mannlige samboer, står også foran viktige veivalg. Boka er en oppfølger til Berlinerpoplene.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788249503131

EAN 9788249503131

Serie Oktober pocket

Omtalt sted Sør-Trøndelag

Språk Bokmål

Sider 302

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Bokhandlerprisen 2005 Den norske leserprisen 2005

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

68 245 158 43 16 10

Bokomtaler

Denne boka plukket jeg tilfeldigvis med meg fra et loppemarked, og jeg leste den uten å ane at det er den andre boka i en trilogi. Men det gikk helt fint! Jeg manglet ingen informasjon for å følge med, og etter denne måtte jeg få fatt i den neste boka sporenstreks.

For ei bok! Alle de sentrale personene i boka lever vidt forskjellige liv fra meg, som veterinær, bønder, gravferdskonsulent og homofile millionærer. Men Anne B. Ragde får meg til å føle med dem alle. Forstå dem alle. Hun skriver så levende og fengslende at det er vanskelig å legge fra seg denne boka. Den er trist og den er varm. Det hele er fjernt og likevel så nært. Den overrasker. Den lærer meg om dagligdagse ting som jeg visste lite om.

Det som kunne vært en helt alminnelig fortelling om et litt intrikat familienettverk, situert rundt en gård ved Trondheimsfjorden, er så langt mer enn det. Det trengs ingen nasjonalromantiske tanker om gårdsdrift og odel for å synes at dette er spennende. Hovedpersonen, Torunn, får en stadig tettere kontakt med sin biologiske far, farfar og onkler som hun ikke visste noe om for kort tid siden, og hun blir stadig trukket ut av Oslolivet sitt på godt og vondt for å møte dem. Resten bør du lese selv..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Veldig bra oppfølger til Berlinerpoplene! Jeg brukte to dager på å lese denne boka - vanskelig å legge fra seg når sidene flyr. Elsker de oppriktige dialogene og tankene til personene som er med i fortellingen. Om skildringene fra luksus til elendighet, og kjærligheten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig bra bok som er vanskelig å legge i fra seg. Man blir så glad i alle menneskene i dette dramaet, og et ekstra pluss er det jo selvfølgelig at det er fra mitt nærområde. Er bare veldig glad for at jeg ikke leste dem da de kom ut, og måtte vente 2 år på neste bok ;-) Har heldigvis neste bok klar og har smuglest i den for å se hvordan fortsettelsen går :-) Skal du lese hele serien anbefaler jeg at du ikke leser bokomtalen på neste bok, da det røper mye av handlingen. Så dessverre visste jeg hvordan boka endte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra, og bedre enn første bok i triologien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Erlend var den som lot munnen renne over med det som hodet løp fullt av.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De ville bli nødt til å snakke sammen. Alt lå feid under teppet. Det gikk ikke an å gå på et teppe med så mange bulker og hauger. Han ville bli nødt til å se dette i øynene,og tanken skremte vettet av han.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg har virkelig håvet inn masse forskjellig på loppis i år, gleder meg til mye lesetid i påsken, og håper jeg har funnet noen skatter her...


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Har begynt å legge merke til hvor mange bøker det er som har dyr i tittelen, Dette fikk jeg lyst til å "forske litt i" Og slik ble denne listen til :) Prøver å holde meg til bøker jeg eier, har lest eller har lyst til å lese. Er så mange, at jeg velger et av hvert dyr.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her samlar eg dei bøkene eg har i bokhylla mi. På denne måten kan eg sjølv få oversikt over kva eg har lese og kva som bør lesast før eg tar av hos bokhandlaren. Pensumbøkene tar eg ikkje med;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da har jeg vært på fretex igjen, og også denne gangen kom jeg hjem med 2 bæreposer med bøker. Dette er hva jeg fant i hyllene denne gangen


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste og uleste bøker i bokhylla


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egentlig bare alt jeg har lest oppigjennom...det som er verdt å nevne riktignok. Hukommelsen min er elendig, så jeg husker sikkert ikke alt en gang=)Mye av dette ble lest sene nattetimer i en liten, blå brakke da jeg jobbet nattevakt som vekter på ubåthavna i Kristiansand, på ferieturer eller under dyna.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette leste jeg i 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker som Ida har lest...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortsettelse lese bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ligge i grønne enger" av Anne B. Ragde
 • "Alltid tilgivelse" av Anne B. Ragde
 • "Arsenikktårnet" av Anne B. Ragde
 • "Berlinerpoplene - roman" av Anne B. Ragde
 • "Hjem" av Anne Karin Elstad
 • "Jeg skal gjøre deg så lykkelig - roman" av Anne B. Ragde
 • "Som dine dager er - roman" av Anne Karin Elstad
 • "Fri - roman" av Anne Karin Elstad
 • "Sitt eget liv - roman" av Anne Karin Elstad
 • "For dagene er onde - roman" av Anne Karin Elstad
 • "Maria, Maria - roman" av Anne Karin Elstad
 • "Senere, Lena - roman" av Anne Karin Elstad
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver