Alle sjelers natt

av (forfatter), Elisabet W. Middelthon (oversetter) og Marius Middelthon (oversetter).

Pax 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (91 terningkast.)

215 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Hanna Emilies eksemplar av Alle sjelers natt

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Såvidt begynt (leser)

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den første boka i Alle sjeler-trilogien.

Omtale fra forlaget

Da heksen Diana tilfeldigvis kommer over en forhekset bok i det bodleiske biblioteket i Oxford, blir hun snart midtpunktet for oppmerksomheten til et stadig økende antall hekser, vampyrer og demoner. En av dem er vampyren Matthew, som mot all fornuft tar henne under sine beskyttende vinger. De forelsker seg lidenskapelig og bryter med det en eldgammel pakt som sier at vesener som dem aldri må inngå forhold. Deborah Harkness er professor i historie ved University of Southern California, USA.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788253033792

EAN 9788253033792

Genre Fantasy

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 655

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

23 34 21 8 4 1

Bokomtaler

LØP, DIANA, LØP!

Jeg har forsøkt å lese denne boka i noen dager nå. Og ja, jeg sier forsøkt, fordi selv om den er lettlest (les: dårlig skrevet, men ikke noe problem å pløye seg gjennom) legger jeg den stadig fra meg fordi den er så grenseløst IRRITERENDE. Den ekstremt kontrollerende mannen som doper ned sin utkårede(!) fordi han mener han, ikke henne, er den som bestemmer når hun trenger søvn og en "time out", for å nevne noe - med andre ord, behandler henne som et uregjerlig barn og ikke en likeverdig partner eller et individ, er frusterende nok.

Så har du hovedpersonen, som til tross for at hun er en av tidenes yngste professorer på verdens mest prestisjefulle universitet, tidvis virker både dum som et brød og ekstremt naiv. Hun forstår ikke andres intensjon og oppførsel - som kunne gitt mening, om tanken var at hun skulle være en superintelligent person uten sosiale antenner, men det er det ikke. "Alle" menn i serien forelsker seg i henne, men dette forstår hun ikke. Hun forstår ikke når hun bruker magi, hun forstår ikke mellommenneskelige relasjoner, hun forstår ikke maktspill og politikk blant skapningene hun er omgitt av.

Jeg kommer nok til å tvinge meg selv til å fullføre boka fordi jeg nå er rundt halvveis, men det er virkelig bare på trass. Virker som de i TV-serien fokuserer ENDA MER på kjærlighetshistorien enn boka gjør, så den eneste grunnen til å se den er eventuelt fordi den er satt til Oxford, og det ser man tross alt ikke så ofte.

Underliggende ligger en eim av misogyni, der den sterke, handlekraftige mannen framheves, mens kvinnen blir svak og dum med en gang hun havner i en relasjon med nevnte mann. Hvor hans truende oppførsel (også voldstrusler) og ekstreme sjalusi bortforklares og romantiseres, hvor skylda for at han "sliter med å kontrollere seg" legges på HENNE. Hvor det impliseres at OM han angriper henne og dreper henne, er det hun som har framprovosert det. Egentlig en ganske farlig undertone, og jeg er så lei av at (unge) kvinner og menn skal fôres med dette narrativet. Slik normaliseres usunne forhold, vold mellom partnere og ekstrem sjalusi.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser jo at denne kan være populær, men for meg ble den litt for enkel. Klisjeer og et litt for usannsynlig forhold mellom karakterene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er en fan av å lese Fantasy/Romaner. Så dette var en ren klassiker, gleder meg til andre bok er i hendene mine å i øyesikte slik at jeg få vite mer om hva som skjer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Diana Bishop er historiker ved universitetet i Oxford, England, men hun er også en heks. Dianas hekseslekt strekker seg tilbake til hekseprosessene i Salem og vel så det, men i motsetning til resten av sin heksefamilie har Diana vendt magien ryggen. Det var på grunn av sine magiske krefter at mennesker drepte foreldrene hennes da Diana var liten. Grunnet foreldrenes tragiske bortgang bestemte Diana for å velge en tryggere vei, men da hun en dag kommer over et historisk manuskrift som tidligere har vært forsvunnet i århundrer blir det vanskelig for Diana å legge sine magiske røtter bak seg. Det viser seg at det forsvunnede manuskriptet er forhekset og inneholder magiske hemmeligheter. Hekser, vampyrer og demoner har lett etter og kranglet om dette manuskriptet siden tidenes morgen. For å komme til bunns i det magiske manuskriptet trenger Diana hjelp og beskyttelse av vampyren Matthew Clairmont, som hun føler en uvanlig tiltrekning mot.

Denne romanen ble skrevet etter at Deborah Harkness stilte seg selv spørsmålet: ”hvis vampyrer virkelig fantes, hva ville de jobbet med?” Om dette er nok en vampyrbok som surfer på Twilight-bølgen vites ikke, men for min egen del synes jeg denne boka klarer seg fint uavhengig av Twilight-bølgen. Man blir sugd inn i et nytt univers som er spennende fra begynnelse til slutt og venter i spenning på neste bok. Etter min mening har Alle sjelers natt det jeg savnet i Twilight-bøkene, dybde og et større univers.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pesonlig så er jeg egentlig litt lei vampyr bøker og usansynlige forhold, men jeg syns det var en god bok med en del uventede elementer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg kjøpte denne boka. Jeg har vanligvis ikke særlig sans for hekser og vampyrer, men man vil jo gjerne prøve noe nytt. Etter å ha lest ca 1/3 av boka orket jeg ikke mer. Dette var vel omtrent så kjedelig og intetsigende som en bok kan bli. Ikke det minste drama heller (i alle fall ikke så langt som jeg har lest). Dette må være en bok som kun er for de spesielt hekse- og vampyrinteresserte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

jeg har elsket deg siden jeg motsto å slå til deg med åren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Matthew kastet seg mot strupen hans, og du kunne høre lyden av kjøtt som revnet. Baldwin ravet bakover og hylte med hånden på halsen. "Du bet meg!" "Hvis du truer konen min igjen, kommer jeg til å gjøre mer enn det." Matthew pustet tungt med vilt blikk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Jeg trenger friskt blod, men jeg venter ikke at Victoire og Alain skal skaffe det fra Paris midt på natten". Ysabeau virket fryktelig fornøyd med seg selv. Jeg kjente knærne svikte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Etter tips fra dere og litt snoking i bokhyllene prøver jeg meg på en bokliste til en 17-åring som har forlest seg på Harry Potter. Flere av disse titlene er ukjente for meg. Jeg har ikke engang lest Harry Potter!

Har dere synspunkter på bøkene, eller flere forslag, er jeg takknemlig for det! Gjerne bøker med humor.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er ei liste over bøker som finst fleire av i same serie :) Gjer som meg og les den første. Du finn fort ut om dette er noko for deg. Har nett gått gjennom bokkilden.no for å finne ut om det er komt nokre nye i desse seriane. Men nokon er med for å gi info om desse bøkene som er verdt å lese :) Dette er ein peikepinn på kva eg les for tida. Må ordne ny ønskelåneliste til biblioteket her skjønner eg :) Må innrømme at nokon er bedre enn andre, men ramser dei opp likevel så kan du få ditt eige synstpunkt og nokon er på veg til å bli lest her heime :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Må jo holde styr på hva jeg kommer til å lese dette året også;) Denne gangen har jeg prøvd å skrive litt om hver av bøkene, slik at listen blir litt mer utfyllende. Planen er å komme seg gjennom en bok i uka, altså minst 52 i løpet av året, så får vi se hvor bra/dårlig det prosjektet går;)

Totalt 58 bøker, dog en del lettleste barnebøker. Jeg er fornøyd med å ha kommet meg gjennom prosjektet, det var ikke verre enn at det gikk, til tross for at det nesten ikke ble noe lesing i høst i det hele tatt! Det er ikke alle bøkene jeg har skrevet noe om, men det kommer kanskje etter hvert;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker som inneholder mysterier du bare må finne ut av.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste 182 bøker i 2013.

Her er mine 37 favoritter blant dem, uavhengig av utgivelsesår.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flere lyst til å lese bøker.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

og her er et utvalg av fantasybøker jeg har lest, både nylig og noen for mange år siden.
mange av bøkene her var favorittserier på et eller annet tidspunkt


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne lista blir på en måte en oppfølger til denne: https://bokelskere.no/lister/262329/
Jeg er fortsatt hjemme i mammapermisjon, og jeg håper jeg kan fortsette å lese bøker slik som jeg har gjort til nå. Denne lista kommer jeg til å oppdatere etterhvert som jeg leser bøker.

Ellers har det lokale biblioteket jubileum i år, og arrangerer derfor bokorm for voksne også. Det betyr heder og ære for dem som klarer å lese 50 bøker på ett år. Det har jeg ikke gjort siden jeg var en liten barnerumpe, så det blir en spennende utfordring! Jeg klarte 16 bøker på ca 5 måneder sist år, så nå gjelder det å virkelig henge i.

Her: https://bokelskere.no/lister/262954/liste/ ligger for øvrig en liste med bøker jeg planlegger å lese. Den er under stadig endring, men der kan du se hva jeg holder på med nå, og gjerne gi tips om andre spennende bøker som bør stå på lista.

Følg med følg med ;)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bokserier som, etter min mening, holder god kvalitet gjennom hele serien, eller så lang i serien jeg har kommet.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mål 1: 70
Mål 2: 90

Lest totalt: 113 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Nattens skygge" av Deborah Harkness
 • "Incarceron - fengselet" av Catherine Fisher
 • "Jernulven" av Siri Pettersen
 • "Våk over meg" av Amy Plum
 • "Gregor i Underlandet" av Suzanne Collins
 • "Mørk engel" av Laini Taylor
 • "Heaven" av Christoph Marzi
 • "Jaget elsker" av J.R. Ward
 • "Fryktløs elsker" av J.R. Ward
 • "Bian Shen" av Torbjørn Øverland Amundsen
 • "Elsker i fritt fall" av J.R. Ward
 • "Byttet" av Amanda Hocking
Alle bokanbefalinger for dette verket