Dette er en av de beste bøkene jeg har lest på lenge, og den fanget meg allerede fra første setning. Den er mer sofistikert enn f.eks Twilight (noe jeg er glad for) og beregnet på en voksen leser (etter min mening). Hovedpersonen Diana er noe-og-tretti og akademiker, med hovedfelt innen alkymi. Hun er også en heks, men ønsker så lite som mulig å gjør med det livet, og liker å betrakte seg selv som et mer eller mindre normalt menneske (men det er hun jo selvfølgelig ikke). Oppdagelsen av et gammelt mauskript, som viser seg å være magisk, og som har vært forsvunnet i over 150 år skaper store omveltninger i hennes ellers så normale liv - det kommer blandt annet en 1500 år gammel vampyr inn i bildet - og ting blir etterhvert ganske farlig.

Dette er boka for deg som liker spennende historier. Den er ikke utpreget fantasy, men heller en skikkelig bra skrevet roman! Det er en god del referanser til gamle bøker (noe jeg som bokelsker selvfølgelig ikke sier nei til), og en god del av handlingen foregår enten i Oxford (på ulike universiteter) eller i et gammelt slott i Frankrike. Det blir mer fantasy etterhvert, men innen den tid er du sikkert hekta, så da gjør det ikke noe;)

Anbefales på det varmeste:D

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Ah denne boka likte jeg veldig godt! Enig i at den matcher Twililght men mer sofistikert og voksen. Dette er egentlig ikke helt min sjanger men blir om en noe motvillig, veldig facsinert. Spennende med samhandlingen mellom hekser, demoner og vampyrer. Liker også veldig godt oppbyggingen av historien og spenningskurvene.

Her håper jeg det kommer en oppfølger, synes det lå litt i kortene. Noen som vet noe om det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Sto bak på boka at det var starten på en planlagt trilogi!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hi hi og det fikk oppmerksomme meg ikke med meg ja ja. Men det er jo godt da. Sjekket ut hjemmesiden hennes i går og fikk med meg deg. Hun nevner også at den skal filmes, noe jeg gleder meg til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsket de første 250 sidene av boka. Ble nesten irritert da jeg måtte på jobb :) Men så ble det litt mye ord og lite handling. Vet ikke helt hva som forandret seg, men noe var det. Karakterene ble mer "overfladiske" og jeg klare ikke helt å engasjere meg. Mot slutten tok det seg litt opp igjen, og cliffhanger slutten gjør nok at jeg må lese neste bok i serien etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for en god omtale. Jeg kikket på denne i en bokhandel i dag og har satt den opp som "skal lese. Lysten ble ikke mindre etter å ha lest din oppsummering ; )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Bård StøreKjerstiRandiTom-Erik FallaRune U. FurbergCamilla RødjeTone SundlandIdaWilliam BillisonNils PharoVersionMarianneJoakimKine JTJulie StensethRufsetufsaVibekeKirsten LundIngunn ØvrebøVannflaskeKjartanMagnus FinnsetPangLesermoiraBjørg L.Vidar KruminsbEeMeFMaren Hjelle AuneEli HagelundAnne Berit GrønbechPia Lise SelnesAmanda AMarianne AugustaAnne Lise JohannessenHarald KLibraritas vKnut SimonsenNorahRade AlmudaffarIngunn SStian B. Hope