Ender's game

av (forfatter).

Tom Doherty Associates 2000 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.18 (154 terningkast.)

350 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Runes eksemplar av Ender's game

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Sci-Fi

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Dette er den første boken om Ender Wiggin.

Bokdetaljer

Forlag Tom Doherty Associates

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9780812589047

EAN 9780812589047

Genre Science fiction

Språk Engelsk

Sider 351

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

57 75 16 5 0 1

Bokomtaler

Nå har jeg hatt Ender's Game stående på hylla utrolig lenge. Jeg mener det! Vent litt, jeg går å sjekker hvor lenge jeg har hatt boka. . .
Trettifire uker. Den har stått på hylla mi i trettifire uker. Det er altfor lenge! Hvorfor det egentlig? Jo, jeg har lenge hatt lyst til å lese Ender's Game, men hele tiden utsatt jeg å lese den. Nå angrer jeg på at jeg ikke leste boka tidligere, men jeg fikk nå endelig lest den da. Og Ender's Game er fantastisk!

Ender's Game er en Science-Fiction bok, og nå har jeg funnet ut av at jeg faktisk elsker denne sjangeren. Jeg har tidligere lest bøker som regnes som Sci-Fi, men Ender's Game er noe for seg selv, og er desidert den beste. Det er så mange ting jeg elsker med boka, og jeg tror ikke jeg får plass til alt på denne anmeldelsen.

Først og fremst, elsker jeg hvordan hele boka er gjennomført, og ideen bak alt sammen. Jeg synes plottet er utrolig interessant, og jeg fikk lyst til å lese videre. Boka handler om en gutt som heter Andrew "Ender" Wiggin, og han blir sendt til Battle-school, der han blir trent opp som en kommandør i en slags militærstyrke. Men alt han gjør blir sterkt overvåket, og hele livet hans på skolen blir styrkt av noen "overordnede." Den delen minnet meg litt om The Maze Runner av James Dashner (anmeldelse her.)
Jeg likte også veldig godt hvordan forfatteren byttet mellom forskjellige POV. Det var ikke mye, men på begynnelsen av et kapittel leste man alltid de "overordnede" sine samtaler og sånt. Slik fikk jeg et større innblikk over hva som hendte i boka.

I tillegg elsker jeg skrivemåten til Orson Scott Card. Jeg hadde forventet at han skrev veldig avansert og vanskelig engelsk, så det var en av grunnene hvorfor det tok så lang tid før jeg bestemte meg får å lese boka. Men tok helt feil, og jeg elsker skrivemåten hans. Han skildrer og beskriver følelser så bar, og det er kjempeenkelt og forstå hva karakterene føler og tenker.
Samtidig blir karakterene så ekte, og jeg elsker hvordan de utvikler seg basert på alt de har opplevd. Jeg aner ikke hvor gammel Ender er på slutten av boka, fordi det var mye romferder som forstyrret slike detaljer. At de som var på romskipet bare var der to år, men for de på jorda var det femti år. Så derfor er det litt forvirrende. Men noe som er helt sikkert er at karakterene virker ekte, og de har sine egne personligheter.
I tillegg virker alle karakterene mye eldre enn det de egentlig er. Men det har kanskje noe å gjøre med alt ansvaret de har, ovenfor seg selv og andre. De må oppføre seg som eldre mennesker, fordi det er mange som regner med dem, spesielt Ender. Han skal, liksom, redde verden. (No big deal.)

Slutten på boka var ganske overraskende, og jeg var litt sjokkert. Seriøst! Du tuller? Sånn tenkte jeg, da jeg hadde omtrent 20 sider igjen. Og nå som jeg er ferdig med hele boka, lurer jeg virkelig på hva de neste bøkene i serien kommer til å handle om. Jeg gleder meg veldig, det skal være sikkert!

Det er også lagd en film av boka, og jeg har virkelig lyst til å se den. Jeg håper virkelig de får med alle følelsene og hvordan karakterene utvikler seg, fordi det er en såpass stor del av boka, og gjorde boka kjempegod. Det er så mange karakterer i boka, og alle har sine distinkte personligheter, og jeg håper virkelig de får med det i filmen.

Jeg absolutt elsker Ender's Game! Jeg tror den regnes som en Sci-Fi klassiker? Jeg er ikke sikker, men jeg tror det. Men det fortjener den virkelig. Jeg synes at Ender's Game er veldig unik, og jeg kan ikke vente med å lese resten av serien!
Opprinnelig publisert på bloggen min!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ender's Game handler om det unge geniet Andrew "Ender" Wiggin. Han blir valgt til å lede menneskeheten i kampen mot deres største fiender, the Buggers. Boka handler om treningstiden hans på the Battle School og på the Commander School.

Før boka starter, er det en introduksjon forfatteren har skrevet. Den handler om Ender's Game, hvordan den ble mottatt, og om det å skrive historier. Han skriver at det ikke er han som bestemmer hvordan historien blir. Det er du som leser som bestemmer. Du legger til det du tenker å føler. Slik blir en bok forskjellig fra person til person som leser den. Introduksjonen er utrolig bra skrevet.

Allerede etter først kapittel, hadde jeg en følelse av at dette kom til å bli en av mine favorittbøker. Jeg visste ikke noe særlig om boka, men jeg hadde en følelse... Og slik ble det. Jeg elsket Ender's Game.

Hovedpersonen i boka er Ender. Han er seks år i starten av boka, og han er tretten på slutten. Det betyr at boka strekker seg over et langt tidsrom. Ender opplever mye fælt. Jeg synes det er helt forferdelig hvor mye han må gjennomgå, og jeg kunne tydelig se hvordan det preget ham. Stakkars Ender...

Jeg elsker ideen til Orson Scott Card. Jorda i framtiden. En framtid hvor verden er delt i to. Den ene delen styres av the Hegemon, USA med flere land, og den andre delen er under den andre Warszawa-pakten, Russland med de fleste landene i Europa og mer. Jorda er overbefolket. Derfor har de satt i gang en to-barnspolitikk. Det minner litt om ett-barnspolitikken til Kina. Forskjellen er at i Ender's Game kan man få et tredje barn hvis de som styrer bestemmer det. De kan komme å si at dere to skal få et barn til. Det tredje barnet blir kalt en Third. Ender er en Third. De blir ofte mobbet.

Jeg liker veldig godt ideen med the Battle School og the Commander School. Det er en type Boarding School, bare at de ikke har vanlige fag, men lærer å sloss og styre en flåte med romskip. Guttene og jentene som kommer dit skal bli soldater.

Det er mange gode bikarakterer i Ender's Game. Jeg kan ramse opp en masse navn. Alai; han er sterk, har guts og er snill mot Ender, Shen; en av Enders første venner, og han er veldig skjønn, Bean; jeg likte ham veldig godt, han har også sin egen serie som heter Shadow Saga, Dink, Valentine og Peter. Jeg tror ikke jeg skal gå noe grundigere inn på dette temaet. Det er et stort persongalleri i boka.

Boka er veldig spennende og har en vakker slutt.

Jeg anbefaler virkelig!!!

Innlegget ble oppprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En av de aller beste scifi-bøkene jeg har lest, og med så mange fine psykologiske vendinger at jeg ikke har ord for det. Vakkert språk, røff og spennende handling. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"I can't do a weekly column," Valentine said. "I don't even have a monthly period yet."

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"That night Demosthenes published a scathing denunciation of the population limitation laws. People should be allowed to have as many children as they like, and the surplus population should be sent to other worlds, to spread mankind so far across the galaxy that no disaster, no invasion could ever threaten the human race with annihilation. "The most noble title any child can have," Demosthenes wrote, "is Third.""

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"I think it's impossible to really understand somebody, what they want, what they believe, and not love them the way they love themselves."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Wiggin isn't a killer. He just wins--thoroughly."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Perhaps it's impossible to wear an identity without becoming what you pretend to be.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

It took me a long time to realize that I did, but believe me, I did. Do. And it came down to this: In the moment when I truly understand my enemy, understand him well enough to defeat him, then in that very moment I also love him. I think it's impossible to really understand somebody, what they want, what they believe, and not love them the way they love themselves.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Peter, you're twelve years old. I'm ten. They have a word for people our age. They call us children and they treat us like mice."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Since when do you have to tell the enemy when he has won?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Human beings didn't evolve brains in order to lie around on lakes. Killing's the first thing we learned. And a good thing we did, or we'd be dead, and the tigers would own the earth."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

But this isn't how it feels to be a bugger, thought Ender. They don't wear this face like a mask, it is their face. On their home worlds, do the buggers put on human masks, and play?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Eirik la ut lista over redaktørenes valg - her er tilsvarende liste over lesernes preferanser. Noe er likt, men ulikhetene er spektakulære. Rimeligvis er det engelskspråklige lesere som har gitt sine stemmer her - noen av de mest populære forfatterne har jeg aldri hørt om! Jeg har lest 37 av disse og har ingen ambisjoner om å lese hele lista!


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Jeg bare elsker loppemarkeder. Spesielt når jeg kan komme en time før stengetid på en søndag og bare fråtse i bøker til en slikk og ingenting, det vil si 6 kroner pr. bok. Kvaliteten på bøkene overrasker meg hver gang, veldig mange av de ser ikke ut til å være leste. Så får jeg bare håpe at jeg får lest de etter hvert. Nesten halvparten av de har jeg hatt på ønskelisten min.
Så lørdag og søndag har jeg vært inne i det vi kansje kan kalle en salig "bokrus." Deilig.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Her forteller jeg om gode science fiction bøker jeg har lest og håper å få tips om fler jeg burde lese


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg leste 248 bøker i 2015.

Her er mine 48 favoritter blant dem.

Rangeringen er tilfeldig, etter når de ble lest.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mange finner lesergleden først på ungdomsskolen, og når de skal videre til videregående skole, får jeg ikke lenger fortalt dem om alle de fine bøkene der ute som de bør prøve å få lest i årene som kommer. Få av bøkene på denne listen vil overraske, men det bør være noe for en hver her. Det er litt tilfeldig hva som er lagt inn av norske og engelske utgaver, og bøkene er så pass ulike at de slettes ikke vil passe alle. Beskrivelser vil bli lagt til etter hvert, sammen med flere bøker. Rekkefølgen er nokså tilfeldig.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det slo meg her en dag at jeg har lest fire romaner der hovedpersonen er eller kaltes som liten et vidunderbarn. Jeg synes alle romanene under er svært gode.

Fra Wikipedia: Vidunderbarn er et barn som har særskilte evner. Barnet kan være ekstremt musikalsk, ha veldig høy IQ, være uvanlig begavet i for eksempel matematikk eller naturvitenskap, ha en særlig høy språklig intelligens eller ha store kunstnerisk eller sportslig talenter.

Har du lest noen gode romaner, biografier eller annen litteratur om eller med vidunderbarn må du gjerne anbefale de så skal jeg hive inn tittelen i lista og (antageligvis) lese boka.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her har jeg vinnere av Hugo Award

Jeg har valgt engelske versjoner av bøkene

1953 The Demolished Man - Alfred Bester
1955 They'd Rather Be Right (also known as The Forever Machine) - Mark Clifton, Frank Riley
1956 Double Star - Robert A. Heinlein
1958 The Big Time - Fritz Leiber
1959 A Case of Conscience - James Blish
1960 Starship Troopers - Robert A. Heinlein
1962 Stranger in a Strange Land - Robert A. Heinlein
1963 The Man in the High Castle - Philip K. Dick
1964 Here Gather the Stars (also known as Way Station) - Clifford D. Simak
1965 The Wanderer - Fritz Leiber
1966 Dune - Frank Herbert
1966 ...And Call Me Conrad (also known as This Immortal) - Roger Zelazny
1967 The Moon Is a Harsh Mistress[Note 2] - Robert A. Heinlein
1968 Lord of Light - Roger Zelazny
1969 Stand on Zanzibar - John Brunner
1970 The Left Hand of Darkness - Ursula K. Le Guin
1971 Ringworld - Larry Niven
1972 To Your Scattered Bodies Go - Philip José Farmer
1973 The Gods Themselves - Isaac Asimov
1974 Rendezvous with Rama - Arthur C. Clarke
1975 The Dispossessed - Ursula K. Le Guin
1976 The Forever War - Joe Haldeman
1977 Where Late the Sweet Birds Sang - Kate Wilhelm
1978 Gateway - Frederik Pohl
1979 Dreamsnake - Vonda N. McIntyre
1980 The Fountains of Paradise - Arthur C. Clarke
1981 The Snow Queen - Joan D. Vinge
1982 Downbelow Station - C. J. Cherryh
1983 Foundation's Edge - Isaac Asimov
1984 Startide Rising - David Brin
1985 Neuromancer - William Gibson
1986 Ender's Game - Orson Scott Card
1987 Speaker for the Dead - Orson Scott Card
1988 The Uplift War - David Brin
1989 Cyteen - C. J. Cherryh
1990 Hyperion - Dan Simmons
1991 The Vor Game - Lois McMaster Bujold
1992 Barrayar - Lois McMaster Bujold
1993 A Fire Upon the Deep - Vernor Vinge
1993 Doomsday Book - Connie Willis
1994 Green Mars - Kim Stanley Robinson
1995 Mirror Dance - Lois McMaster Bujold
1996 The Diamond Age - Neal Stephenson
1997 Blue Mars - Kim Stanley Robinson
1998 Forever Peace - Joe Haldeman
1999 To Say Nothing of the Dog - Connie Willis
2000 A Deepness in the Sky - Vernor Vinge
2001 Harry Potter and the Goblet of Fire - J. K. Rowling
2002 American Gods - Neil Gaiman
2003 Hominids - Robert J. Sawyer
2004 Paladin of Souls - Lois McMaster Bujold
2005 Jonathan Strange & Mr Norrell - Susanna Clarke
2006 Spin - Robert Charles Wilson
2007 Rainbows End - Vernor Vinge
2008 The Yiddish Policemen's Union - Michael Chabon
2009 The Graveyard Book - Neil Gaiman
2010 The Windup Girl - Paolo Bacigalupi
2010 The City & the City - China Miéville
2011 Blackout/All Clear* - Connie Willis
2012 Among Others - Jo Walton
2013 Redshirts - John Scalzi
2014 Ancillary Justice - Ann Leckie

*Blackout og All clear er satt opp som to bøker siden det ikke finnes noen versjon med begge

Det hadde vært fint om en kunne skrive en kommentar til hver bok i lista siden f.eks årstallet ville ikke passet som kommentar til den enkelte bok


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nebula gir ut pris for beste roman i sjangeren fantasy/science fiction utgitt i USA forrige år, siden 1966. År 1982 er uten vinner. I 1967 og 1978 ble det kåret to vinnere. For hver bok står det hvilke bøker som var nominert. Kilden er her

De nominerte i 1982 var:
Little, Big by John Crowley
The Many-Coloured Land by Julian May
Radix by A A Attanasio
Riddley Walker by Russell Hoban


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alt som heter eksamen, pensum og stress er lagt på hylla. Nå koser jeg meg med å ta igjen alt jeg ikke har fått lest det siste året. Gi meg lange, late dager i sola med en god bok, så er jeg lykkelig!

Har du noen gode tips, så si gjerne ifra. Leser for det meste alt! Holder på med Enhjørningen av André Bjerke nå.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kommer stadig nye bøker jeg bare må ha og ønskelista blir stadig lengre og lengre. Siden jeg fortsatt har mange bøker som ligger i lesekø, haster det jo ikke med å kjøpe flere bøker.... men.... må ha det, bare må ha det! Bøker kjøpt pr. 25/12 :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Speaker for the dead" av Orson Scott Card
  • "Snow crash" av Neal Stephenson
  • "Stiftelsen" av Isaac Asimov
  • "Nevromantiker" av William Gibson
  • "Livstyvene" av Philip K. Dick
  • "Ready player one" av Ernest Cline
  • "The Final Empire (Mistborn, Book 1)" av Brandon Sanderson
  • "Skyatlas" av David Mitchell
  • "Det mørke tårn IV - trollmannen og glasskulen" av Stephen King
  • "Lushons plater - roman" av Bjørn Andreas Bull-Hansen
  • "Løgneren Locke Lamora" av Scott Lynch
  • "Metro 2033" av Dmitry Glukhovsky
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver