Her forteller jeg om gode science fiction bøker jeg har lest og håper å få tips om fler jeg burde lese


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Selv er jeg veldig glad i de moderne britiske forfatterne. Iain M. Banks og Ken Macleod. I samme klasse om enn ikke britiske alle sammen; Peter F. Hamilton, Alastair Reynolds og Dan Simmons. Du kan trygt lese alt av disse, spør du meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble tipset om The Nights Dawn trilogy av Peter F. Hamilton. Temmelig tung å ta fatt på, men både morsom, spennende og tankevekkende! Koste meg en hel sommer med disse bøkene : )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har kun lest Ender's Game av bøkene på listen din, likte den utrolig godt!

Kan tipse deg om Old Man's War av John Scalzi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig, Endres game var veldig bra, til og med søsteren min som IKKE leser scifi likte den. Takk for tipset. Den skal jeg lese :))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har nevnt 2001, så da må jeg fylle på med 2010, 2061 og 3001 av samme forfatter. Clarkes beste (etter min mening) er «Beyond the Fall of Night» og kan leses mange ganger. Videre «Nightfall» av Isaac Asimov, en roman bygget over en novelle som i sin tid ble kåret til verdens beste sci-fi-novelle. Sykt bra. Greg Bear «Eon» er også en højdare, det tror jeg også er et forfatterskap du vil like. Stephen Baxters Mammoth-trilogi er en annerledes sak, men likevel super. Robert Heinlein: «I Will Fear No Evil.» Stanislaw Lem: «FiasCo.» Her hjemme har vi Jon BIngs «En gammel romfarers beretninger.» Sjekk ellers sci-fi-lista på profilen min og se etter høye terningkast …

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oj, tusen takk for alle de gode tipsene dine. Jeg skal hive meg over bøkene så snart jeg får tak i dem. Jon Bing sin burde jeg ha lest. Vi har den der jeg jobber (bibliotek) Har du lest Stranger in a strange land av Heinlein?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt treg til å svare, bare.

Ja, Heinlein har jeg lest, han er en av de fire store sammen med Asimoc, Clarke og Simak. Mye bra der i gården.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stranger in a Strange Land er fin, men jeg liker I Will Fear No Evil best.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slenger meg med Nils si anbefaling av Clarke sin Rama-serie. Men hovedsakleg første boka, Rendezvous with Rama. Eitt stykk perfekt science fiction :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for tipset. Jeg skal lese og føye på listen min. Alle disse tipsene dere har gitt meg gjør meg så glad for at det finnes et bokelsker.no

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du liker litt storslagent SciFi, så vil jeg anbefale Larry Niven og Ringworld serien, pluss fleet/juggler/destroyer of worlds som kan leses før denne for å få litt bakgrunnsinformasjon, alt av Alastair Reynolds, og ikke minst Arthur C Clarke sin Rama-serie!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres veldig bra ut. Alle disse spennende tipsene sier meg at jeg skal lese mye sci fi framover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan virke som om du liker dystopiske fortellinger. Hva synes du om George Orwell?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg elsker den platen til David Bowie, Diamond dogs som handler om 1984. Men det var ikke det du spurte om. Har ikke tenkt over det egentlig, men det kan vel stemme at bøkene som jeg har ført opp er dystopiske, men 1984 er vel hakket tristere enn noen av bøkene på listen min. Hva syns du om 1984? Jeg likte den , men den var tung og trist. Jeg liker veldig godt Hitchhikers guide..., den må jeg føye til listen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pinlig nok har jeg ikke lest 1984 enda. Har plukka den med meg fra biblioteket et par ganger, men det ble aldri til at jeg begynte på den. Men nå havner den i bokhylla mi snart, så jeg kommer trolig til å lese den i romjula. Regner med at den faller i smak siden jeg ellers liker Orwell (og dystopiske bøker) svært godt.

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy er enormt bra. Kjekt at den også fikk plass på listen. :)

Ellers er det en veldig fin liste du har snekra sammen, synes jeg. Mange flotte titler på den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Silje HvalstadAlice NordliKirsten LundReadninggirl30Kari FredriksenMonica CarlsenPiippokattaSilje OlsenHarald KmgeConnieAnne Berit GrønbechEivind  VaksvikNorahBertyAnniken LIreneleserNtotheaBjørg  FrøysaaHanne Kvernmo RyeHilde Merete GjessingalpakkaTonesen81Tine SundalLisa Chatur VestbyHanne MidtsundLena NChat_noirIngunn SJohn LarsenJanne BrovoldLøvåsenVannflaskeOle Jacob OddenesAnneTherese HolmMerethe SolstadRufsetufsaCamillaWenche Vargas