Det slo meg her en dag at jeg har lest fire romaner der hovedpersonen er eller kaltes som liten et vidunderbarn. Jeg synes alle romanene under er svært gode.

Fra Wikipedia: Vidunderbarn er et barn som har særskilte evner. Barnet kan være ekstremt musikalsk, ha veldig høy IQ, være uvanlig begavet i for eksempel matematikk eller naturvitenskap, ha en særlig høy språklig intelligens eller ha store kunstnerisk eller sportslig talenter.

Har du lest noen gode romaner, biografier eller annen litteratur om eller med vidunderbarn må du gjerne anbefale de så skal jeg hive inn tittelen i lista og (antageligvis) lese boka.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Da må du jo ta med de tre perlene til Frances H. Burnett! En liten prinsesse, den Hemmelige Hagen og lille lord fountleroy! Jeg elsker disse historiene, og barna er historiene!

Veldig fin ide til liste! Men jeg kunne ønske du skrev litt om de ulike vindunderbarna. Hva er det som gjør dem så vidunderlige? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg ikke lest En liten prinsesse, bare Den hemmelige hagen og Lille lord Fauntleroy. Slik jeg ser det er ikke hovedpersonene i de to siste vidunderbarn, de er ikke spesielt begavet, intelligent eller ekstraordinære. Jeg kan godt skrive om de ulike karakterene og hva de er begavet i, men det får bli over helga. Takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, men da har vi ulike syn på hva intelligent og ekstraordinært er. For meg bygger alle disse bøkene hele historien sin på disse barnas begavethet, men du tenker kanskje mer på barn som Harry Potter?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det stemmer. Harry Potter er et veldig godt tips da!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kommer på tre fyrer som antakeligvis passer: Tecumseh Sparrow Spivet (han er blant annet en særdeles dyktig kartograf) i The Selected Works of T.S. Spivet av Reif Larsen, Seymour Glass (poet, tok en doktorgrad mens han fremdeles var i tenårene før han endte opp som engelskprofessor) i novellen “A Perfect Day for Bananafish” av J. D. Salinger og Ender Wiggin (usedvanlig intelligent, og det samme kan sies om begge søsknene hans) i Ender's Game av Orson Scott Card.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flotte greier, de er med!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenHarald KTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli Hagelundmay britt FagertveitbandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterHanne Kvernmo RyeIngeborg GCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_MesonPiippokattaKirsten LundTorill RevheimBjørg RistvedtLinda Nyrud