Sveve over vatna

roman

av (forfatter).

Samlaget 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.05 (128 terningkast.)

596 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen inneholder ei rekkje surrealistiske innslag om kvardagslege og fantastiske menneske. I ei verd av svart humor og livsglad vanvit lever bokas hovudperson eit liv der politikk, erotikk og musikk spelar ei sentral rolle.

Omtale fra forlaget

Romanen inneholder ei rekkje surrealistiske innslag om kvardagslege og fantastiske menneske. I ei verd av svart humor og livsglad vanvit lever bokas hovudperson eit liv der politikk, erotikk og musikk spelar ei sentral rolle.

Bokdetaljer

Forlag Samlaget

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788252172195

EAN 9788252172195

Serie Munk, Waglen og Forteljaren

Genre Humor

Språk Nynorsk

Sider 410

Utgave 5

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

48 51 20 7 1 0

Bokomtaler

Denne boken er med i en greie biblioteket har som heter "Hele Bergen leser". Det er en bunke bøker som er nominert til å bli bergensernes favorittbok,og "Sveve over vatna" var en av de nominerte. Nå er avstemmingen avsluttet, og denne boken vant heldigvis ikke. Siden boken har høy score her på bokelskere forventet jeg at den skulle fenge meg. Det gjorde den ikke.

Fortellingen er om en bondegutt som drar til byen for å studere. Ikke for å bli noe, men for å ikke bo på landet mer. Vi blir kjent med flere av hans underfundige nye venner, og får bli med på hans oppdagelser av verden og livet. Min mening er at denne historien ikke fungerer. Forfatteren er så selvopptatt og skriver seg selv inn så mange steder i boken at det ikke en gang fremstår som et forsøk på å være subtil. Jeg synes store deler av handlingen bare er pjatt og oppramsing. Det skal nevnes at forfatteren har et svært rikt språk, og noen metaforer som man trolig aldri vil lese eller høre igjen. Det er gøy - og årsaken til at jeg leste den ferdig. Anbefales ikke som annet enn tidtrøyte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken er dårlig. Anbefales ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det var ein fyr som hadde sagt til meg: Kvifor begynner du ikkje på universitetet? Der kan du gå i år etter år og likevel ikkje bli til noko når du er ferdig.

Det var det som gjorde utslaget for meg. Eg måtte finne noko å gjere, det var greitt, men bli til noko ville eg ikkje. Eg var ein type full av sjølvrespekt.

Godt sagt! (21) Varsle Svar

-Du som er slik ein språkekspert, sa eg. - Det er noko eg har lurt på. Det der med krikar og krokar. Eg veit jo kva ein krok er, men kva er ein krik? Munk peikte på ein krik. -Det er ein krik, sa han. - Det burde du ha visst. Eg skjemdest, og skunda meg å kome inn på noko anna.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Eg hadde jobba på sildoljen eit års tid, til det lukta slik av meg at ei skrei med kattar følgde meg kor eg for....

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Bibelen låg oppslått på profeten Habakuk. Berre ein profet med slikt namn kunne vere til trøyst for meg i slike tider

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Verten skjenkte oppi ein kopp av den typen som er så liten at når du har drukke han, så hugsar du det ikkje, og når dei krev betaling av deg, tar du det for ein spøk, og når du ser at det er alvorleg meint, begynner du å reflektere over kor absurd verda er, og kva som er meininga med alt saman.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg fikk lyst til å lage en liste over bøker med varm og god humor. Forslagene har rent inn, og jeg håper at jeg får med meg alle etter hvert.


Godt sagt! (35) Varsle Svar

Etter at jeg ble medlem her inne, har en helt ny litteraturverden åpenbart seg for meg. Dette er en liste over bøker jeg har lest som følge av påvirkning fra andre bokelskere. Noen bøker er bokelskere jeg følgers favoritter, enkelte bøker/forfattere har jeg fattet interesse for etter å ha lest bokomtaler, og atter andre er verker jeg fått konkrete tips om. Tusen takk til alle dere som skriver om bøkene dere har lest eller leser, det er nettopp dette som gjør denne siden helt unik og verdifull for alle oss som virkelig elsker bøker og det skrevne ord!


Godt sagt! (30) Varsle Svar

Har etterhvert blitt stadig mer glad i å lese bøker skrevet på nynorsk. Noen ganger fordi nynorsk kan føles nærmere min dialekt (trøndersk) enn bokmål, men aller oftest på grunn av at jeg rett og slett synes nynorsk er et nydelig og rikt skriftspråk. Setter også pris på mulighetene til dialektuttrykk nynorsken gir. Her er mine favoritter (i tilfeldig rekkefølge) så langt:


Godt sagt! (16) Varsle Svar

Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finne på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt av oss som jobber på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske undertoner. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

To ulver, en katt, en gris, noen leoparder og et dyr som man har brukt to tusen år på å diskutere hva er.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Dr. Munks testamente - roman" av Ragnar Hovland
 • "Sjølvmord i Skilpaddekafeen" av Ragnar Hovland
 • "Vegen smal og porten trang - historier" av Ragnar Hovland
 • "1964 - roman" av Ragnar Hovland
 • "Stille natt - roman" av Ragnar Hovland
 • "Ei vinterreise - roman" av Ragnar Hovland
 • "Vi har så korte armar - tilstandsrapportar" av Olaug Nilssen
 • "Folkelesnad - essay" av Agnes Ravatn
 • "Stillstand - sivilisasjonskritikk på lågt nivå" av Agnes Ravatn
 • "Rom ved havet, rom i byen - noveller" av Frode Grytten
 • "Veke 53 - roman" av Agnes Ravatn
 • "Fyr og flamme - av handling" av Kjartan Fløgstad
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver