Ei heilt herleg absurd bok! Lo og humra meg gjennom heile boka. Med andre ord, Ragnar Hovland må eg lese meir av. Nokon som har nokre anbefalingar å komme med i så måte? Har lest 1964, likte den òg, men den kunne ikkje måle seg med Sveve over vatna i humor og galskap.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 10 svar.

[ Slettet av bruker ]

Fortset med Dr. Munchs testamente. Elles er Vinterreise ei fantastisk bok. Eg har lest alt av han, og har ein Hovland-raptus kvart år, der eg les alle bøkene hans på nytt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig, Ragnar Hovland er fantastisk! Ei Vinterreise er et must - utrolig sterk bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Ei vinterreise", som gav Hovland Nordisk råds litteraturpris i 2001 eller deromkring, er utruleg sterk og vakker. Viser ei anna side av Hovland i tillegg til det burleske og surrealistiske, som også framleis er med. Brageprisvinnaren "Ein motorsykkel i natta" er eit overflødigheitshorn av ei ungdomsbok som også står seg godt som "vaksenbok", som leikar uhemma med klisjéar og litterære og populærkulturelle referansar. Krimromanen "Utanfor sesongen" er også veldig underhaldande, erketypisk hovlandsk i fritt spel med dei mest utslitte sjangerkonvensjonane.

"Dr. Munks Testamente" er kanskje den Hovland-boka eg har fått minst ut av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker godt Hovland, men han har ikke fått Nordisk Råds Litteraturpris, enda. Den gikk til Saabye Christensen for Halvbroren den gang. Sveve over vatna ble dessverre en liten nedtur for meg uansett, hadde hørt så mye om denne boken, tenkt at den måtte jeg lese snart, dette er en bok man må få med seg, en bauta i norsk samtidslitteratur. Og selv om første halvdel har sine sider, faller den totalt igjennom i andre halvdel, en blek fortsettelse på et greit utgangspunkt, men dessverre uten noen høyder. Les heller "1964", der skårer Hovland kanonhøyt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklagar, var sikker på at boka fekk pris men langt mindre sikker på kva pris det var. Kritikarprisen og Nynorsk litteraturpris var det visst. Utan at det tar noko frå eller til på kvaliteten på boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Dr. Munks Testamente" er kanskje mer et nostalgisk tilbakeblikk på "Sveve over vatna" enn en god roman, når jeg tenker meg om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei vinterreise har eg høyrt mykje bra om så det er nok verdt å sjekke ut også denne delen av Hovland sitt forfattarskap. Ellers takk for andre gode innspel!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sveve over vatna har jo sin etterfølger Dr. Munks testamente. Kan absoulutt anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset! Den står herved på lista.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødEllen E. MartolSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn Christinbandini