Señor Peregrino

roman

av (forfatter) og Natalie Normann (oversetter).

Juritzen forlag 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.57 (1049 terningkast.)

3101 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Jamilet er usedvanlig vakker, men under klærne skjuler hun et grotesk fødselsmerke. Med håp om å bli som alle andre flykter hun fra Mexico til USA. Hun får som jobb å ta seg av gamle Señor Peregrino, og når han forteller om sin pilegrimsvandring til Santiago de Compostella, forandres alt. Historien om Jamilet fortsetter i La Peregrina.

Omtale fra forlaget

- Hvorfor kastet barna stein på meg, mamma? Jamilet er en usedvanlig vakker jente i en støvete mexicansk landsby. Men under klærne skjuler hun et grotesk fødselsmerke. Det er som om hun har sittet i djevelens hånd. Med håp om å bli som alle andre flykter Jamilet til USA. Hun får som jobb å ta seg av den gamle Señor Peregrino. Når han forteller om sin pilegrimsvandring til Santiago de Compostella, forandres alt. "Señor Peregrino" er en poetisk og overraskende fortelling om aldri å miste troen på kjærligheten. Om å våge å leve på den skjøre linjen mellom fantasi og virkelighet. Når du har lest boken vil sjelen din være fylt med duften av søt chili. Cubanske Cecilie Samartin har skrevet boken. Hun er en ny Isabel Allende. "Teknisk sett er dette en tilnærmet perfekt roman. Den har en medrivende dramaturgi, nyansert menneskeskildring og et presist og variert språk. Señor Peregrino er med sin spennende handling, sine fargerike karakterer og sitt lettleste språk en potensiell bestseller." Fra forlagskonsulentens uttalelse. Cecilia Samartin ble født på Cuba midt under revolusjonen i 1961. Hun flyktet til USA og bor nå i Los Angeles. Samartin er utdannet familieterapeut og jobber med et prosjekt som skal bedre levevilkårene for de aller fattigste i Los Angeles. Hun har tidligere utgitt den kritikerroste romanen "Ghost Heart". Natalie Normann har oversatt boken. Hun har tidligere skrevet romanene "Englefisken", "Under den hvite bro" og "I svastikaens skygge".

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forlag

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788299734639

EAN 9788299734639

Serie Jamilet (1)

Omtalt sted USA Mexico

Språk Bokmål

Sider 367

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

173 439 303 91 33 10

Bokomtaler

Vakre Jamilet er en resultatet av en voldtekt, og vokser opp i en fattig familie på landsbygda i Mexico. Et groteskt fødselsmerke dekker hele ryggen og går ned til knærne, og de overtroiske landsbybeboerne mener at hun er merket av djevelen. Jamilet vokser opp uten skolegang og kan ikke lese, og det er umulig for henne å omgås landsbybeboerne på en naturlig måte.

Da moren dør føler Jamilet seg befridd fra de lenker som har holdt henne tilbake i landsbyen, og hun flykter til USA hvor hun oppsøker tanten Carmen. Der har hun håp om å få leve et normalt liv blant mennesker som ikke kjenner til fødselsmerket.

Tanten hjelper henne med å skaffe falske identitetspapirer, og ved hjelp av disse klarer hun å skaffe seg en jobb på et psykiatrisk sykehus. Der får hun ansvar for kun en pasient, en mann de færreste har holdt ut lenge. Det oppstår imidlertid en gjensidig sympati mellom Senor Peregrino og Jamilet, og han forteller henne historien om sin ungdoms pilgrimsreise til Santiago i Spania, hvor han fant sin store kjærlighet. Samtidig lærer han Jamilet å lese.

Til å begynne med opplevde jeg boka som vel svulstig og fantasifull, som dobbel dose Isabel Allende og Paulo Coelho når de nærmest har "tatt helt av". Samtidig var det noe ved boka som gjorde at jeg måtte lese videre, og jeg endte med å sluke den. Så selv om det ble vel mye drama og vel mange tilfeldigheter som plutselig stemte, ble jeg grepet av historien. Like fullt var ikke dette en stor litteraturopplevelse. Til det var språket for enkelt og personskildringene for grunne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (3) Varsle Svar
 • Søt historie
 • Litt dramatisk
 • Kulturinnslag
 • Parallell handling
  = Noe som passer de fleste
Godt sagt! (3) Varsle Svar

En utrolig vakker historie , som jeg vil ha med meg ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En sterk, fin og fengslende historie!
Glad jeg har hele trilogien liggende. Tror jeg begynner på neste bok temmelig raskt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det er ok å være redd. Hvordan skal du ellers vite når du er modig?

Godt sagt! (27) Varsle Svar

-Verden er full av mirakler, mamma. Alt vi må gjøre, er å finne dem som tilhører oss.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Blåmerker på huden er å foretrekke fremfor smerten i hjertet, det kan jeg forsikre deg.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Da jeg gikk ut i elven, forsto jeg at frykt og mot dytter hverandre av gårde, omtrent som bestevenner.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Vel, la meg fortelle deg at for å kunne åpne mine øyne hver morgen og se på verden, må jeg tro.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Titler jeg føler hører sammen på en eller annen måte jeg ikke helt klarer på beskrive, men som jeg føler det har kommet mange av i det siste. Skjulte historier, hemmeligheter, fra eksotiske steder eller eldre tider, helst med kvinner i hovedrollene. Gjerne også en eller annen slags likhet i omslagene som gjør at jeg tenker 'åja, der er en sånn bok'.

Må få tillegge at jeg ikke har lest noen av disse bøkene, derfor kan jeg ikke uttale meg om de er gode eller ikke! Men det vet kanskje dere?


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg så nettopp ei liste her inne som handla om "lokkende omslag". Her er min liste av bøker som ikke lokker i det hele tatt. Dette er bøker jeg aldri ville pekt meg ut i en hylle og sagt "DEN skal jeg lese!". Disse river ikke i leselysten i det hele tatt. Pirker ikke litt i den en gang.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Vært dårlig med lesing de siste årene.. Så har satt meg mål på 52 bøker i år. Om noen har bokanbefalinger så er det bare å legge igjen en kommentar :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er bøkene jeg har rukket å lese i 2010. Har ikke tatt med pensumbøker..


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "La Peregrina - roman" av Cecilia Samartin
 • "Salvadoreña - roman" av Cecilia Samartin
 • "Doña Maria - roman" av Cecilia Samartin
 • "Mofongo - roman" av Cecilia Samartin
 • "Huset du elsket" av Tatiana de Rosnay
 • "Granateplene - en mor-datter-historie" av Sue Monk Kidd
 • "Glassblåseren fra Murano" av Marina Fiorato
 • "Det usynlige fjellet" av Carolina De Robertis
 • "Bumerang" av Tatiana de Rosnay
 • "Hjemkomsten" av Victoria Hislop
 • "Drømmehjerte - roman" av Cecilia Samartin
 • "Maleren fra Shanghai" av Jennifer Cody Epstein
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver