Jeg så nettopp ei liste her inne som handla om "lokkende omslag". Her er min liste av bøker som ikke lokker i det hele tatt. Dette er bøker jeg aldri ville pekt meg ut i en hylle og sagt "DEN skal jeg lese!". Disse river ikke i leselysten i det hele tatt. Pirker ikke litt i den en gang.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Å gå glipp av what is the what og the road. Au.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er synd om omslaget gjør at du ikke vil lese "What is the what/Hva er dette hva" for det er en veldig bra bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

enig i mye her, men jeg anbefaler deg bøkene av samartin ;) du går glipp av en leseropplevelse, hehe :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er sant, først ser jeg på tittelen, så på coveret og SÅ leser jeg bakpå. Utseende er veldig viktig, selvom det ikke burde være det ^^

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei Nå har ikke jeg lest Ut å stjæle hester, men i det litterære magasinet Vinduet (no. 1, 2008)hadde de en artikkel der de tok for seg omslagene på de ulike oversettelsene. Ikke alle omslagene der som virket like spennende, hvis du skjønner hva jeg mener. Men veldig interessant hvor avgjørende et bokomslag kan være :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsom liste, men husk at det er noe som heter "Don't judge a book by it's cover". Forfatteren har liten innflytelse over coveret og noen ganger kan et fælt omslag skjule en flott bok. Og dessverre så kan et flott omslag skjule en forferdelig bok ...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Artig liste. Veldig forskjellige omslag. Hva liker du ved et omslag?

Personlig synes jeg "løpende, dresskledde menn i siluett" er noe av det teiteste man kan ha på bokomslag. Sikkert en grei idé første gangen, men nå er det blitt gjort litt for mange ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hodejegerne er et godt eksempel på stygt omslag, med dresskledde menn. Fatter ikke at en bok kan gi så lite spillerom til fantasien når det kommer til hvordan personene i boka ser ut.

Jeg liker omslagene på Havets Katedral, Vann til Elefantene (den norske utgaven), Søstrene Boleyn (ikke filmutgaven), Bessys Bok... Faktisk så synes jeg at designet på Twilight-bøkene (ikke filmutgavene) er ganske stilige og passer godt til målgruppen, selv om det er en serie jeg ikke tror at jeg kommer til å lese.

Og selvfølgelig Arto Paasilinnas bøker. De er så søte!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veien av Cormac McCarthy har ikke det beste bokomslaget, men jeg skal love deg at innholdet er vakrere og verdt å lese. Jeg bryr meg lite om bokomslagene. Ja, noen er penere utført enn andre, men det er ikke det jeg legger vekt på når jeg kjøper meg en bok. Da er jeg mer nøye på tittelen og baksideteksten. Det er det som lokker meg mest:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hørte Roy Jacobsen selv si om omslaget til "Seierherrene" at det var et av historiens styggeste bokomslag. Jeg hadde ikke akkurat tenkt over det (jeg likte boka), men han har et poeng..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et eksempel på en flott bok med lite lokkende omslag: Wuthering Heights av Emily Brontë med omslaget hvor det står at denne boken er Bella og Edwards yndlingsbok...

The Road kan forresten anbefales sterkt, men jeg er enig i at omslag med bilder fra en film som baserer seg på boka er lite lokkende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig, Maria. Den boka burde jo være grunn nok i seg selv til å lese den, om den ikke skal påklistres enda mer lokkemat (som kanskje heller virker avskrekkende på andre ja, hehe).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, off er lei av alt vampyrhysteriet..

Har hørt veldig mye bra om The Road, men har lært meg at de bøkene det er mest snakk om blant kundene (jeg jobber i bokhandel), må man vente litt med å lese. Man får så store forventninger til boka og blir som regel skuffa. Men, selvfølgelig, det er jo en grunn til at det snakkes om bøkene. Får spare de som det snakkes mest om akkuratt nå, til noen år senere. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser at du liker Erlend Loe veldig godt. Samtidig som du har han på listen din her :-) vil det si at du ikke kommer til å lese Fakta om Finnland på grunn av omslaget?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har hørt at det er det dårligste han har skrevet, så tviler på at jeg kommer til å lese den. Kan være at jeg leser den bare for å ha lest alt av ham, men den faller langt ned på prioriteringslista over bøker jeg skal lese i fremtiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg for min del synes den er den beste :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å? :) Ble litt mett på Erlend Loe, ettersom jeg leste mange bøker av ham etter hverandre. Men kanskje jeg plukker opp boka en gang. Får stole på deg! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt enig med deg, men når det gjelder f.eks Veien så er det fullt mulig å finne en eldre utgave med annet omslag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det går jo an å finne andre omslag, men det omslaget boka hadde når den kom ut innbundet er jo i grunnen litt verre enn filmomslaget. :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Artig liste som en motsetning til min. Kan si meg enig i flere her, ja! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likte lista di veldig godt :) MÅTTE bare lage en motsetning. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R