Springflo

av (forfatter), Rolf Börjlind (forfatter) og Kjell Jørgen Holbye (oversetter).

Gyldendal 2014 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.84 (94 terningkast.)

203 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Berit Rs eksemplar av Springflo

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Svensk krim

Lesedato

2019

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den første boken om Olivia Rönning og Tom Stilton.

Omtale fra forlaget

Cilla & Rolf Börjlind er mest kjent for å ha skrevet manus til 26 Beck-filmer. Dette er deres kritikerroste krimdebut.

En sen kveld i 1987 skal den svenske øya Nord-Koster rammes av et grusomt mord. En ung, gravid kvinne blir i måneskinnet levende begravd på stranden. Bare hodet er synlig over sanden. Om ikke lenge kommer springfloen.
25 år senere plages Stockholm av en rekke brutale overfall og mord på hjemløse i byens parker, som filmes og legges ut på nett. Den unge Olivia Rönning går i sitt andre år på politihøgskolen, og da studentene får i oppgave å arbeide med en cold case, velger hun det uoppklarte strandmordet på Nord-Koster. Hun prøver å finne Tom Stilton, som den gang ledet etterforskningen, men han er som sunket i jorden. Lite vet Olivia om den verdenen hun kommer til å bli involvert i, og farene som truer.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2014

Format Heftet

ISBN13 9788205462205

EAN 9788205462205

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 431

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

13 56 22 3 0 0

Bokomtaler

Ååååhhhh, for en spennende og herlig bok! Dette var bra saker! Umulig å legge fra seg, måtte bare lese litt til hele tiden!

Det er tydelig at forfatterne er filmregissører, da korte kapitler og kjappe beskrivelser og handlinger gjør boka intens. Synes hele tiden jeg så filmen for meg inne i hodet mens jeg leste. Dette ødela ingenting for den flotte leseopplevelsen jeg har fått, så tusen takk herr og fru Börjlind! Skriv gjerne flere bøker, og det ganske raskt!

Politistudent Olivia, den hjemløse, luksusprostituerte, sexkjøpende politimenn, industrieiere, politikere høyt på strå, ekte kjærlighet, forsmådde fine fruer, gutteslåsskamper, uteliggere, forhenværende psykolog som må ha sin egen "hule", veldig mange å holde styr på. Allikevel følte jeg at jeg som leser klarte å holde oversikten, jeg ble passe kjent med de fleste, og jeg har veldig lyst til å bli enda bedre kjent med disse!

Nysgjerrigheten og den uredde og uerfarne stilen til politistudenten Olivia gjør dette til en herlig opplevelse, og hva andres kunnskap om Olivia selv bidrar også sterkt til en god handling. Den parallelle historien om mishandlingen av de hjemløse passer veldig godt sammen med hovedplottet, og beriker boka veldig synes jeg.

Så et sted at Börjlind blir sammenlignet med Kepler, og dette er en minst like herlig start på et fantastisk forfatterskap. Hvis disse to klarer å følge opp like godt som Kepler har gjort, lover dette meget godt for at vi også fremover har mye god svensk krim å glede oss til!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ny krimserie fra Sverige.....og for en start! Dette er så velskrevet, spennende og intrikat at det er en sann fryd å lese!
Forfatterne Cilla og Rolf Börjlind er blant de mest erfarne manusforfattere i Sverige. Det er de som har skrevet manus til 26 Beck-filmer.Ikke rart denne boka ble så bra :)

En sen kveld i 1978 blir en ung, gravid kvinne gravd ned i sanden på en strand på Nord-Kloster. Bare hodet er synlig....og snart kommer springfloen. En liten gutt ser hva som skjer og varsler sine foreldre men det er for sent. Kvinnen er død og politiet lykkes ikke å identifisere henne. Saken forblir uløst.I 2011 får politistudent Olivia Rønning i oppgave å skrive om saken. Det første hun prøver på er å finne Tom Stilton, som den gang var etterforskningsleder, men han er som sunket i jorden. Samtidig blir en gruppe hjemløse utsatt for blind vold som filmes og legges ut på nettet.Snart innser Olivia at disse to hendelsene, med mange års mellomrom, henger sammen på et vis.
Denne boka er som et spindelvev der trådene er mange men hver tråd, hver historie har sin egen plass og som til slutt gir en mening. Jeg liker måten de skriver på. Innimellom har de korte kontante setninger noe som er et godt virkemiddel for å fremheve viktige ting. Jeg vil ikke si det er en lettlest bok, den er intrikat men på en sånn måte at du ikke har noe problem med å følge med på handlingen. Dette er en sånn bok du ikke klarer å legge fra deg.Jeg leser mye krim, mye bra og noe dårlig, men denne er en av de beste jeg har lest på lenge! I Sverige blir denne sammenlignet med Keplers debutbok Hypnotisøren og det skal jeg være enig i !! Ser frem til neste bok i serien kommer, jeg vil lese mer fra disse to forfatterne !!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Thomas Bolme läser svenska originalutgåvan "Springfloden" för mig och detta är en helt speciell bok. Välskriven, överraskande och trovärdig. Fina karaktärsbeskrivningar på de olika personerna i boken. I den här boken händer det saker ända in i kaklet. En bok att njuta av och jag gav mig direkt i kast med nästa bok i serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

spennende god krim! kan anbefales

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Springflo likte jeg veldig godt.
Starten er gyselig, rett og slett vond og ekkel. Det er også mishandlingen av de hjemløse. Grusomt. Etterhvert handler det også om makt, menn med penger, og snuskete virksomhet i Afrika. Vi får oss også en tur til Costa Rica og Playa del Carmen i Mexico.
Det er en ganske original vri på heltene i boka. Politistudenten Olivia driver etterforskingen i gang og fremover med sin nysjerrighet, sammen med en hun treffer fra hjemløsmiljøet. De skaffer de brikkene som skal til for at politiet får gjort sitt og gjør sitt.
Språkmessig er boka også litt spesiell, måten de skriver på er annerledes, med et meget muntlig språk og visuelle bilder, og korte setninger og gjentagelser som gir en egen rytme. Børjlinds er også drevne manusforfattere så at boka blir visuell og filmatisk, er nok ikke så rart. Innholdsmessig er den sterk, tankevekkende og meget overraskende. Det er litt av et skjebnedrama som seiler opp underveis.
Springflo er en bok jeg gjerne anbefaler videre.

Den som vil kan lese mer av blogginnlegget mitt HER

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En ny spennende og velskrevet krim fra Svergie . Denne er umulig å legge fra seg, og holder garantert nattesøvnen borte. Gleder meg til fortsettelsen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Hun satt stille i sommernatten, en natt som ikke var natt, men et stevnemøte mellom skumring og daggry (...)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Alt som leses i 2017 havner her, i den rekkefølgen lesingen avsluttes i.
Skriver kortfattet notater om boka:
-handling / tematikk
-leseropplevelse
-favorittsetning
-nye ting jeg lærte
-annet jeg biter meg merke i


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Just to keep track..


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en oversikt over bøker jeg har lest, de ligger kronologisk etter lesedato. Jeg prøver å gi terningkast til hver bok jeg har lest, det er en helt subjektiv vurdering!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest i 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg ville lese i 2016 som aldri blir lest fordi lista over 2016-bøker ble så altfor lang (og samtidig utilstrekkelig). Så dette er "leftovers" pluss diverse som nok dukker opp meir eller mindre spontant. Foruten desse reste-bøkene har eg planer om å
1) lese fleire klassikare
2) utforske meir japansk litteratur - rett og slett fordi eg falt pladask for Haruki Murakami
3) utvide sjangrene eg les, F. Eks vil eg forsøke meg på litt fantasy (fordi den såkalla "urbane fantasy-en" i Neil Gaimans Neverwhere gav meirsmak. Også innen Sci-fi, gjerne med humor og satire, som i Hitchhikers guide to the Galaxy, vil eg lese meir


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liste over bøker lest i 2017.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette leste jeg i 2019.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den tredje stemmen" av Cilla Börjlind
 • "Koldbrann" av Cilla Börjlind
 • "Inn i labyrinten" av Sigge Eklund
 • "Svart daggry" av Cilla Börjlind
 • "Sov du vesle spire" av Cilla Börjlind
 • "Leona - terningen er kastet" av Jenny Rogneby
 • "I dødens skygge" av Helene Tursten
 • "Tre minutter" av Anders Roslund
 • "Den hemmelige kvinnen" av Anna Ekberg
 • "En mørkere himmel - kriminalroman" av Mari Jungstedt
 • "Rene hender - en Eveline Enger-krim" av Ulrik Høisæther
 • "Egenandel" av Elsebeth Egholm
Alle bokanbefalinger for dette verket