Kartografen

krim

av (forfatter).

Aschehoug 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.59 (17 terningkast.)

34 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788203393112

EAN 9788203393112

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Bærum

Språk Bokmål

Sider 452

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 7 7 1 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Kartografen av Anette Hemming. Leseeksemplar fra Aschehoug

Tobarnsmoren Lisbet er nyskilt. Det er kveld, og barna er i ferd med å legge seg. Datteren, Ulrikke mener at hun hører noe i første etasje, men alt virker urørt når Lisbet sjekker. Dagen etter ser Lisbet et ark som henger på vinduet. Hun tar det inn, og ser at det er et håndtegnet kart – og det ligner hennes eget kjøkken. I midten er det et rødt kryss.

Bra debutbok som anbefales. Spenningen holder seg gjennom hele historien, men det skal sies at enkelte ting er ganske forutsigbare.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mobbeoffer vs. bøller, hvor galt kan det gå?

Uhyggelig opplevelse
Lisbet får seg en uhyggelig overraskelse på kjøkkenet en morgen da hun får se et kart som er klistret på kjøkkenvinduet hennes, og kartert virker skremmende kjent. Senere får hennes eksmann Henrik vite at hans tidligere kone er funnet myrdet. Sammen har de to små barn, en gutt og en jente. I sorgen prøver han å ta seg av barna så godt han kan. Men han føler seg ikke lenger trygg, da han får et kart som viser hans nylige bevegelser i nærmområdet. Noen følger med på ham, men hvorfor?

I mellomtiden blir man dratt tilbake til 1999, da man blir kjent med Robert som andre betrakter som en slags raring. Han blir utestengt og mobbet av en bestemt gjeng som alltid finner nye måter å skremme og plage ham på. Hjemme er det ikke mye bedre da han bor i en leiligheten sammen med lillesøsteren og moren som har gitt opp morsrollen for lenge siden. På fritiden er han besatt av å tegne kart over nærområdet som en slags trøst. Faren er ute av livet hans da han forsvant på sjøen for mange år siden. Vil han klare å heve seg over mobberne? Og er kartene enkelte mottar i nåtiden, et hevnopprør, eller ligger det noe mer bak?

Medrivende debutkrim
Kartografen er debutkrim og ofte opplves debutkrim noe stakkato og en smule tørr, men det var ikke denne. Den tar for seg et mørkt tema, og forfatteren er god på karakterbeskrivelser og handlingen har en fin flyt hele veien. Likte også at det ofte skiftet perspektiv og at boka besto av et stort persongalleri. Eneste som trekker litt ned var at det ble for lett å gjette seg frem til eventuell syndebukk og Henrik var nok karakteren jeg likte minst fordi han virket noe snobbete.

Men for all del, en av de bedre debutkrim bøkene jeg har lest i det siste. En krimbok med spennende tema, stort persongalleri og kreativt plot. Jeg leser gjerne mer av Hemming.

Fra min blogg: I Bokhylla

(Eksemplar fra Aschehoug, mot en ærlig anmeldelse)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Mittlandet" av Johanna Mo
 • "Datter savnet" av Anna Jansson
 • "Påskekrim 2022" av Kurt Aust
 • "Flukt" av Pernilla Ericson
 • "Parmiddagen" av Martin Österdahl
 • "Spor" av Pernilla Ericson
 • "Mødrenes synder" av Frøydis Lilledalen
 • "300 grader" av Pernilla Ericson
 • "Paradis - kriminalroman" av Frøydis Lilledalen
 • "Døden skal du lide" av Hanne Gellein
 • "Dypet - thriller" av John Kåre Raake
 • "Crux" av Sven G. Simonsen
Alle bokanbefalinger for dette verket