Jentene fra balletten

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.85 (115 terningkast.)

205 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Berit Rs eksemplar av Jentene fra balletten

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Norsk krim

Lesedato

2014

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den første boka om Alice Bratt.

Omtale fra forlaget

Ikke alle er tilliten verdig. Noen misbruker den grovt. Femten år gamle Mina er i ferd med å ødelegge seg selv. Ingen skjønner at det under Minas atferd ligger en farlig historie. Fra avisredaksjonen leter krimjournalisten Alice Bratt etter «jenter fra balletten». Dette er vellykkede jenter som endrer adferd over natten. De bryr seg ikke lenger om skolen. De har ingen selvrespekt. De er logget av Facebook. Da Mina tar kontakt med journalisten utløses et drama som er større og langt styggere enn noen av dem hadde tenkt. Vil Mina bli trodd? Finnes det flere jenter? Vil den skyldige tas? Monika Nordland Yndestad har lang fartstid fra nyhets- og krimjournalistikken. Dette er hennes første krimroman, og den første i en serie om journalisten Alice Bratt. «Jentene fra balletten» er et begrep som brukes i virkelighetens barnevern, om en gruppe jenter som det har gått veldig galt med. Med dette har Yndestad skrevet en ubehagelig virkelighetsnær krim, med mye driv - intens og nervepirrende! Anmeldere og lesere om boken: Terningkast 5: «Det er ingen dans på roser i Monika Nordland Yndestads sterke krimdebut Jentene fra balletten ... Valget av virkemidler og språklig kulør underbygger de direkte skildringene og de forskjellige skjebnene, og når først språket sitter og djevelskapen er etablert, viser Yndestad seg som ikke bare en forrykende, men tidvis original spenningsforteller.» - Mode Steinkjer, Bergensavisen Om forfatteren: Monika Nordland Yndestad (f. 1964) er født i Os, og bor i Bergen. Hun har lang fartstid fra nyhets- og krimjournalistikken. Yndestad har tidligere utgitt to bøker, romanen Overdose og dokumentaren Drapsmysterier fra Bergensområdet. Dette er hennes første krimroman, og den første i serien om journalisten Alice Bratt.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788241908439

EAN 9788241908439

Genre Krim

Omtalt sted Hordaland

Språk Bokmål

Sider 315

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Maurits Hansen prisen - Nytt Blod 2013

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

25 53 34 2 0 1

Bokomtaler

Bergen har fått en ny spennende forfatter i Monika N. Yndestad. Boken er fengslende og spennende, helt umulig å legge fra seg. Gleder meg til å følge dette forfatterskapet!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Kjempespennende og velskrevet om unge, vellykkede jenter som endrer adferd over natten! Skremmende lesning for en sart tenåringsmor..

Godt sagt! (8) Varsle Svar

En veldig god og samtidig fryktelig ubehagelig bok. Temaet er så viktig og boken er bygget opp på en måte som holder på spenningen nesten fra første side. Boken har noen språklige/logiske problemer i begynnelsen, men spenningsfaktoren gjør at det glemmer man fort. Skulle gjerne blitt bedre kjent med noen av karakterene, som Alice Bratt, det gikk av og til litt fort i svingene, men satser på at bok nr.2 vil gi mer detaljer og dybde. Jeg gir en sterk femmer til denne boken!
Ps: bør ikke leses hvis du har dårlig tid :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette var en utrolig sterk bok. Grusomt å lese om voldtekt av unge jenter og ettervirkningene. Godt beskrevet. Også drittsekken som man får lyst til å bure inne fortere enn svint. Troverdig, med høy spenningsfaktor, særlig på slutten av boka.Veksler mellom å gi ternningkast fem og seks.

http://artemisiasverden.blogspot.no/2012/10/rasterk-roman-om-unge-jenter-som-skeier.html#more

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har et litt ambivalent forhold til boka. Den er spennende og tar for seg et grusomt tema, for dessverre er det sikkert jenter som opplever at øvrighetspersoner misbruker sin rolle. At polititjenestemenn og andre personer som skal beskytte oss, dekker hverandre, er heller ikke nytt. Det jeg har problemer med, er språket, synes det kunne være bedre, og føler også at logikken brister litt i deler av boka. Men bevares, boka er spennende, og jeg tror den kan passe til unge jenter, kanskje som en advarsel?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Utrolig bra krimdebut fra denne journalisten! Jeg leste ut boka på et døgn, og heldigvis var det trafikkaos hjem fra kurs i går. Da fikk jeg lest en time ekstra på bussen!

Temaet er tragisk, men dessverre veldig realistisk. Det finnes dessverre dårlige mennesker også blant de som vi stoler på og som skal passe på oss.

Boka beskriver veldig godt ettervirkningene etter slike hendelser boka skriver om, og vi får veldig godt innblikk i hvordan en familie rett og slett ødelegges etter et forskudd menneskes handlinger. Det er så realistisk og tett på, at jeg som far til to tenåringsjenter blir redd! Boka viser også at sosial status og stand ikke har noen betydning. Ressurssterke jenter endrer personlighet totalt i løpet av noen få korte måneder.

Boka var lett å lese, jeg likte språket veldig godt, god oppbygging av spenningsnivå. Boka tok tak i meg helt fra starten. Det å følge gjerningsmann og ofrene parallelt er et godt grep som virker fint på meg. Blir veldig frustrert underveis da mange ikke tror på at det er noe ondt i "gode" myndighetspersoner. Vi som lesere vet så mye mer enn personene i handlingen, og jeg kunne flere ganger tenkt meg å rope til dem! Heldigvis blir ofrene trodd etterhvert, og sannheten kommer for en dag, grusommere enn noen kunne tenkt seg.

Jeg ser veldig frem til de neste bøkene fra Yndestad. Etter denne krimdebuten har hun lagt lista veldig høyt, og jeg har store forventninger til de neste bøkene. Håper det ikke tar lang tid!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Boka viser hvilke store tragedier for mange mennesker én enkelt manns overgrep kan avstedkomme og hvor stort spillerom denne mannen har når han innehar en maktposisjon i samfunnet og er vel ansett av alle andre i tilsvarende maktposisjoner. Dette er en viktig bok. Likevel synes jeg det smøres for tjukt på, naturligvis for å skape dramatikk til siste slutt, men slike overdrivelser kan gå utover troverdigheten.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

spennende, veldig bra! og viktig tema, og når man vet at virkeligheten er verre en "ord i en bok" så....boken fikk meg til å gråte, bli sinna og fortvilet. anbefales

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har skrevet en omtale av denne boken på bloggen min:
http://beathesbokhylle.blogspot.no/2012/09/bokomtale-jentene-fra-balletten-av.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte boka veldig, veldig godt og har skrevet en anmeldelse på ritaleser.com

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Begrepet jentene fra balletten var nytt for meg. Det ble blant annet brukt i Bergen på 1980-tallet som en betegnelse på jenter som plutselig dukket opp i rusmiljøet,og som hadde en eskalerende ruskarriere.Ofte på grunn av overgrep.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

De som trodde at journalister drakk øl etter jobb,hadde ikke vært innom BA-redaksjonen de siste årene og sett alle småungene som strålte fra skjermsparerne på PC-ene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
 • I en av sakene jeg har, kan ikke jenten lenger være på Facebook. Og vet du hvorfor? Jo , det var bestekameraten til faren som voldtok henne. Faren nekter å tro det og sender henne hele tiden meldinger med lenker til artikler om falske voldtektanmeldelser.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jone snudde seg.
- en jente fra balletten.
Vi må til bunns i dette.
Han hadde sett det før. Det kunne være hvem som helst. Far,onkel eller en nabo. Han kjente igjen alle de klassiske tegnene. Noe hadde skjedd.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
 • Jeg har lært å bruke ordet bagasje. Det er noe alle vi som går her, har. Det er vel ingen som skifter til privatskole uten grunn,sa Emma omsider.
  Hun dro genserermet opp. Underarmen var helt stripet av små arr.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jenter fra balletten har eksistert til alle tider, men de lager ikke seg selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Målet er å lese 52 bøker i løpet av 2014. Hver bok som fullføres legges til listen.
52 bøker ble nådd 8.oktober. Jeg fortsetter å legge til bøker i listen utover de 52 :)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her er ei liste over krimseriar, som følger same hovuderpersonen gjennom fleire bøker. Lista inneheld bøker eg har lese eller held på å lese. Kvar serie er representert ved den første boka i serien.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her følger en oversikt over bøker jeg har lest i 2012.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Innkjøpene på mammutsalget i 2014 :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

bøker jeg har lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Graven" av Monika N. Yndestad
 • "Gapestokk" av Monika Nordland Yndestad
 • "Ulmebrann" av Monika N. Yndestad
 • "Inn i labyrinten" av Sigge Eklund
 • "Inntrengeren" av Håkan Östlundh
 • "Liv" av Mikaela Bley
 • "Kommer alltid tilbake" av Christina Erikson
 • "Kjærlighet for voksne" av Anna Ekberg
 • "Den hemmelige kvinnen" av Anna Ekberg
 • "Til døden skiller oss ad" av Ingrid Elfberg
 • "Tiden leger ingen sår - roman" av Ingrid Berglund
 • "Du er neste" av Gregg Hurwitz
Alle bokanbefalinger for dette verket