Mørkerom

av (forfatter).

Aschehoug 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.27 (22 terningkast.)

49 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Morgenen den gamle byoriginalen Einar Abrahamsen dør, kjører en varebil rundt med lasterommet fullt av brev til innbyggerne. Det viser seg at Einar har vist mer om livet deres enn noen andre, og kanskje har han kjent dem bedre enn de har kjent seg selv. Brevene forandrer innbyggerne fundamentalt og endrer deres forhold til hverandre.

Omtale fra forlaget

Den morgenen Gamle Einar Abrahamsen dør, kjører en varebil rundt til innbyggerne i en liten by med lasterommet fullt av konvolutter. Hver av konvoluttene inneholder et brev fra Gamle Einar. Det viser seg at den gamle byoriginalen har visst mer om livene til innbyggerne enn noen andre, også deres nærmeste. Kanskje har han kjent dem bedre enn de gjorde selv. Brevene setter i gang en seriereaksjon som forandrer innbyggerne fundamentalt, og deres forhold til hverandre. Dette er en roman om mørkerommene i vårt liv - om alt det vi ikke vil si til noen andre.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788203351457

EAN 9788203351457

Språk Bokmål

Sider 237

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 4 8 6 0 0

Bokomtaler

Mørkerom er en kollektivroman. Einar Abrahamsen, byens original, dør og etterlater seg en rekke konvolutter. De leveres til mange postkasser i byen og viser seg å inneholde detaljerte beskrivelser av mottakernes livsløp, tanker, følelser og ikke minst hemmeligheter. Konvoluttenes innhold oppleves som svært dramatisk av de som leser og får dramatiske følger. Fristelsen til å lese andres konvolutter blir uimotståelig for noen. Hvis du først godtar premisset for denne romanen -eldre mann har hatt fullstendig oversikt over både indre og ytre liv hos de som forteller- er dette en fascinerende bok, der jeg ble interessert i de som forteller og i mysteriet rundt brevene. Spesielt likte jeg den første halvdelen. Avslutningen på boka syntes jeg var litt utilfredsstillende. Vi introduseres for enda flere personer, og til slutt blir det mange uavklarte historier. Vi får heller ikke høre så mye om Einar Abrahamsens bakgrunn, og han blir mer en katalysator enn et menneske. Til tross for den noe skuffende slutten er Mørkerom godt skrevet.

De fleste voksne mennesker som tåler en litt urovekkende bok om naboens indre mørke vil ha glede av denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Har du noen gang hatt en følelse av at et minne likså gjerne kunne ha vært en drøm? Du tror du husker noe,kanskje fra barndommen din eller fra ungdomstiden,men jo mer du tenker på det,desto mer usikker blir du om du faktisk har opplevd det.

Godt sagt! (18) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Innkjøpene på mammutsalget i 2014 :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Til døden skiller oss ad - et familieportrett" av Johanna Adorján
 • "I skyggen av sola" av Kristín A. Sandberg
 • "Kampen om Kervad" av Asbjørn Rydland
 • "Kråken, eller Den urovekkende og besettende sannheten om tragedien på Skrinnøya, Myrvangfolkets forbannelse og de blodige konsekvenser dette skulle få for vestens historie - en konspirasjonsroman" av Johan Jensen
 • "Herman Wedel Jarlsberg - den aristokratiske opprøreren" av Carl Emil Vogt
 • "Hva har du med Hitler å gjøre, pappa?" av Ketil Kern
 • "Skorpionene" av Tore Grønlien
 • "Hammerstein - Hitlers egensindige general" av Hans Magnus Enzensberger
 • "Mosebokmysteriet" av Tom Knox
 • "Mandag morgen - en roman" av Sanjay Gupta
 • "Dobbelttrøbbel" av Lisa Scottoline
 • "Noen iblant oss - noveller" av Anders Lunde
Alle bokanbefalinger for dette verket