Himmelens fange

av (forfatter), Kari Risvik (oversetter) og Kjell Risvik (oversetter).

Gyldendal 2013 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (152 terningkast.)

425 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Tore Halsas eksemplar av Himmelens fange

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Utenlandske romaner

Lesedato

2013

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Ny roman fra forfatteren bak verdenssuksessen Vindens Skygge!

Barcelona, julen 1957. Daniel Sempere er alene i bokhandelen da en mystisk, halt mann kommer inn. Mannen får øye på en av de dyreste bøkene i butikken, en vakkert illustrert utgave av Greven av Monte Cristo. Den fremmede kjøper den dyrebare boken, og skriver i den, til Daniels store sjokk: «Til Fermín Romeo de Torres, som kom tilbake fra de døde og holder nøkkelen til fremtiden.»
Hvem er denne mystiske skikkelsen, og hva ønsker han av Daniels kollega Fermín? Svaret finnes i en mørk hemmelighet som har ligget begravet i to årtier, i en gammel fortelling om voldsom kjærlighet og brå død, fangenskap og forræderi.
Himmelens fange er en majestetisk roman som tar opp tråder både fra Vindens skygge og Engelens spill. Den vil trekke deg inn i Ruiz Zafóns magiske labyrinter av trange gater og store gåter.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2013

Format Heftet

ISBN13 9788205444072

EAN 9788205444072

Genre Spenning

Omtalt tid 1900-tallet

Omtalt sted Barcelona

Språk Bokmål

Sider 378

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

23 80 40 6 3 0

Bokomtaler

Jeg har lenge gledet med til neste delen av "vindens skygge- sagaen" for å se hvordan historien om Daniel, bokhandelen Sempere og de glemte bøkers kirkegårs fortsetter. For meg fremmet "Himmelens fange" samme følelsen jeg hadde da jeg leste Harry Potter og Halvblodprinsen for aller første gang: nemlig at verket i seg selv ikke er et mesterverk men heller er et fragment i et puslespill som er et hjelpemiddel slik at neste bok blir et fyrverkeri av et finale. Zafon lykkes i "Himmelens fange" til å knytte David Martins historie fra "Engelenes spill" til karakterene vi kjenner fra "Vindens Skygge". Dette gjør at jeg kunne begynne å se "Engelenes spill" og "Vindens Skygge" i en viss sammenheng og fremmer en viss spenning i hvorvidt Zafon kommer til å klare å forme en sammenhengende historie utifra de fragmentene leseren ble kjent med hittil og kommer å bli kjent med i framtiden.
Jeg vet ikke om andre bøker jeg har lest i mellomtiden har forstyrret mine minner om språket i "Vindens Skygge" men for meg virket Zafons språk i "Himmelens fange" mindre poetisk og fengende enn i "Vindens Skygge". Jeg er veldig spent hva andre bokelskere mener om boken :)

Jeg er iallfall VELDIG spent til neste og avsluttende del Zafon kommer til å utgi etter hvert.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jeg ble ikke skuffet over denne boka! Lot meg rive med av handlingen, slik jeg også ble av de to forrige, Vindens skygge og Engelens spill. Kan nesten driste meg til å si at disse bøkene er mine absolutte favoritter. Jeg digger språket i bøkene og måten de er skrevet på. Godt driv hele veien, ikke ett kjedelig parti i noen av dem. Det er nå min mening.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Spennende fra perm til perm, denne levde absolutt opp til forventningene jeg hadde etter å ha lest "Vindens skygge". Syns "Engelens spill" ble noe uoversiktlig og rotete til tider, men "Himmelens fange" er oversiktlig, og det er lett å følge alle hendelsene som utspiller seg. Handlingen er godt gjennomtenkt, og det skjer noe hele tiden, noe som gjør det vanskelig å legge boken fra seg. I tillegg er språket svært godt gjennom hele boken! En utrolig god roman etter min mening.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, hva skal man egentlig si ? En vidunderlig fortsettelse av Vindens skygge, en bok man blir glad av å lese, som man føler man blir beriket av å lese, som man blir trist over at boka tar slutt.
Men heldigvis indikerer forfatteren at det kommer minst en fjerde bok om Daniel, Fermin og de andre. Gleder meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Synes boka var bra,liker godt måten han skriver på.Synes aldr det blir kjedelig.og så er det noe med selve fortellingen som tiltaler meg, liker blandingen av historie og det mysteriøse. En god femmer fra meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Elsket denne, og like så med de andre. En ting som er negativt er at jeg leste denne altfor fort ;) Godt språk, mye driv, gode skildringer og mye spenning. Gleder meg til neste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blir ikke like bra som Vindens Skygge, men kjenner absolutt igjen noe av den samme magien. Lettlest og med en god historie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en glede å igjen vandre gjennom Barcelonas gater og trange smug med personene fra Vindens Skygge og Englenes spill. Jeg kom kanskje aldri helt tilbake til den spesielle stemningen jeg hadde da jeg leste Vindens Skygge, det kan kanskje skyldes at det nettopp var første gangen jeg gikk inn i dette magiske universet, og det jo alltid noe med den første gangen.... Minnet om stemningen var som sagt der, men må innrømme at mye av historien hadde falmet litt i hukommelsen etter mange år. Så det ble skumlesing i de to første bøkene - underveis mens jeg leste Himmelens Fange. Det var jo bare hyggelig, og gjorde at helhetsopplevelsen ble god. Nå venter jeg spent på en fortsettelse, - og det er vel å håpe at det ikke blir så lenge til at jeg må skumlese alle de tre foregående. Ikke at det er noe stort problem - for så vidt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En meget engasjerende og godt skrevet roman av Carlos Ruiz Zafon. Den når likevel ikke helt opp til den fantastiske forgjengeren, Vindens skygge. En del løse tråder henger igjen, og det er ofte litt irriterende... Men det er tydeligvis lagt opp til oppfølger, så da er det bare å glede seg til den!! Har fått veldig sansen for hovedpersonene, og Zafon skriver slik at en blir revet med fra første side. Har alt begynt å gjette litt på hvordan fortsettelsen blir, sikkert noen overraskelser på lager.. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

To år etter at eventyra i Vindens skygge har utspelt seg, er livet blitt roleg for Daniel Sempere og hans vesle familie. Dei bur over bokhandelen han driv saman med faren, og venen Fermín er selja, løpegut og førebur bryllaup med sin kjære Bernarda. Men ein dag kjem ein ukjent inn i butikken, kjøper ei sjeldan utgåve av Greven av Monte Cristo som han dedikerer til Fermín på fyrste side, og forsvinn att. Det er eit gjenferd frå Fermín si ukjente fortid som har dukka opp att, og som truar bobla dei to mennene og familiane deira har levd i desse åra midt på 1950-talet.

Himmelens fange tek på seg å skulle forklara nokre av mysteria som aldri vart oppklart i Vindens skygge og sidan i Zafón sin andre Barcelona-roman, Engelens spill. Det er eit innblikk i fortida til Fermín, og i framtida til forfattaren frå sistenemnte roman, David Martín. Møtepunktet mellom dei to er det skrekkinngytande fengselet på Montjuic, i den fyrste urolege tida etter den spanske borgarkrigen.

Eg likte Himmelens fange betre enn Engelens spill, som eg aldri fekk skikkeleg tak i temaet eller hovudproblemet i. Men nokon Vindens skygge er det ikkje, og det kjennest som Ruiz Zafón har prøvd seg på ei blanding av lett og vanskeleg, og endt med noko som er verken-eller. Dessutan vert ikkje romanen skikkeleg avslutta, noko han godt kunne ha teke seg plass og tid til, då boki berre er på vel 270 sider, omlag halvparten av lengdi til forgjengarane. Det skremmande er ikkje so skremmande, det vakre ikkje so vakkert og Barcelona ikkje so mystisk som det me veit at Ruiz Zafón kan få til - eller iallefall som han fekk til ein gong i tidi, i Vindens skygge.

Carlos Ruiz Zafón (f. 1964) er frå Barcelona i Spania. Han debuterte som ungdomsbokforfattar i 1993, og hans fyrste bok for vaksne var La sombre de viento (Vindens skygge) i 2001. I 2008 kom oppfylgjaren Engelens spill, og Himmelens fange kom på spansk i 2011, på norsk i 2012. Han planlegg ei fjerde, avsluttande, bok i serien - men det sa han om tredje bok òg...

(fyrst publisert her)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Mannfolk er som geranier. Når du tror det bare er å kaste dem, livner de til igjen

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Gal er den som regner seg selv for forstandig og innbiller seg at de dåraktige ikke er av samme slag som en selv

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Da jeg ikke svarte med det samme,snudde han seg og så på meg med et blikk av det slaget som gjør den som mottar det, mye eldre.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det finnes tider og steder der det å være ingen er mer aktverdig enn å være noen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

løftet av dagens første kopp kaffe,
ren optimisme i flytende form

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Et eldre par med et mumifisert ytre og manerer fra attenhundretallet avbrøt sin formfullendte suppeslurping og så på meg med avsmak. Ved et par andre bord satt det gjester som trolig var forretningsmenn og en og annen lekker selskapsdame fakturert som representasjonsutgifter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Husk på at når kvinner får barn,er det som om en atombombe av hormoner skulle ha gått av i blodet på dem. En av naturens store mysterier er hvordan det er mulig at de ikke blir gale i de tjue sekundene som følger etter nedkomsten. Jeg vet alt det det fordi obstetrikken,nest etter frie verselinjer,er en av mine store hobbyer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis jeg ga meg til å pynte opp i utstillingsvinduet i bare underbuksen, kunne det jo tenkes at et kvinnfolk som var glupsk på lesestoff og hadde sterke følelser, stakk innom for å handle, for de som har forstand på slikt, sier at litteraturens fremtid avhenger av kvinnene, og jeg gadd se den hushjelpen som kan motstå den rå tiltrekningskraften i denne bond skeptisk kroppen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fermín brukte formiddagen til å trave langs de gatene han husket og stanse foran butikkvinduer og sette seg på benker og se på pene jenter, og det var de alle sammen i hans øyne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
 • Det skyldes puppestellet. Det kom alt i trettenårsalderen, og er en fryd å se, om jeg så må si det selv.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg har funnet ut at jeg liker litt sånn "creepy" bøker, i den gotiske sjangeren.
Har ikke tenkt så mye på det før, men etter å ha lest "Stormfulle høgder" kom jeg til å tenke på om der er bøker i samme sjanger som jeg kunne lese. Jeg kom da på at jeg jeg var svært begeistret for Frobenius sin "Latours katalog" og de fire bøkene av Carlos Ruiz Zafon som begynner med "Vindens skygge". Dette er mine favoritter. Og nå kan jeg plusse på Stormfulle høgder. Jeg vil nå prøve å samle flere bøker på en liste, så jeg kan kose meg med sjangeren :)

Har du noen forslag?


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Serien som Carlos Ruiz Zafon har kalt De glemte bøkers kirkegård er fantastisk mysterielitteratur. Fengslende og mangfoldige spenningsromaner fra et spøkelsesaktig Barcelona.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lesetips til deg som skal til Barcelona


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest i 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker vi har lest i lesesirkelen. Første bok var i mai 2009.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok på mer enn 500 sider
En romantisk klassikker
En bok som det har blitt laget film av
En bok som ble publisert i år
En bok med et nummer i tittelen
En bok skrevet av noen under 30
En bok med ikke-menneskelige karakterer
En morsom bok
En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
Et mysterium eller en thriller
En bok hvor tittelen kun er ett ord
En novellesamling
En bok hvor handlingen foregår i et annet land
En bok som ikke er fiksjon
En populær forfatters første bok
En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
En bok en venn har anbefalt deg
En bok som har vunnet en Pulitzer Prize
En bok basert på en sann historie
En bok fra bunnen av leselista di
En bok moren din elsker
En bok som skremmer deg
En bok som er over 100 år gammel
En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
En biografi
En bok som du fullfører på en dag
En bok med antonymer i tittelen
En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
En bok som ble utgitt året du ble født
En bok som har fått dårlig omtale
En trilogi
En bok fra barndommen din
En bok med et trekantdrama
En bok satt til fremtiden
En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole

En bok med en farge i tittelen
En bok som fikk deg til å gråte
En bok med magi
En tegnet roman
En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
En bok du eier, men aldri har lest
En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
En bok med et annet originalspråk
En bok satt til juletider
En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
Et skuespill
En bannlyst bok
En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig

33/50


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mål: 50
Lest: 58


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Når himmelen faller ned - en roman" av Jennifer Cody Epstein
 • "Den andre historien" av Tatiana de Rosnay
 • "Udødelighetens elixir - roman" av Gabi Gleichmann
 • "Perla" av Carolina De Robertis
 • "Harold Frys utrolige pilegrimsferd" av Rachel Joyce
 • "Barfotdronningen" av Ildefonso Falcones
 • "Herr Fikrys litterære liv" av Gabrielle Zevin
 • "Vi var familien Mulvaney" av Joyce Carol Oates
 • "Helbredelsen" av Jonathan Odell
 • "En aften på Kreta og andre fortellinger" av Victoria Hislop
 • "Menneskets hjerte" av Jón Kalman Stefánsson
 • "Fruen av Saronno" av Marina Fiorato
Alle bokanbefalinger for dette verket