The prisoner of heaven

shadow of the wind 3

av (forfatter).

2012 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.75 (150 terningkast.)

420 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

The third in the cycle of novels that began with THE SHADOW OF THE WIND and THE ANGEL'S GAME. THE PRISONER OF HEAVEN returns to the world of the Cemetery of Forgotten Books and the Sempere & Sons bookshop. It begins just before Christmas in Barcelona in 1957, one year after Daniel and Bea from THE SHADOW OF THE WIND have married. They now have a son, Julian, and are living with Daniel's father at Sempere & Sons. Fermin still works with them and is busy preparing for his wedding to Bernarda in the New Year. However something appears to be bothering him. Daniel is alone in the shop one morning when a mysterious figure with a pronounced limp enters. He spots one of their most precious volumes that is kept locked in a glass cabinet, a beautiful and unique illustrated edition of The Count of Monte Cristo. Despite the fact that the stranger seems to care little for books, he wants to buy this expensive edition. Then, to Daniel's surprise, the man inscribes the book with the words 'To Fermin Romero de Torres, who came back from the dead and who holds the key to the future'. This visit leads back to a story of imprisonment, betrayal and the return of a deadly rival.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2012

Format Heftet

ISBN13 9780297868101

EAN 9780297868101

Genre Spenning

Omtalt tid 1900-tallet

Omtalt sted Barcelona

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

23 79 38 7 3 0

Bokomtaler

Jeg har lenge gledet med til neste delen av "vindens skygge- sagaen" for å se hvordan historien om Daniel, bokhandelen Sempere og de glemte bøkers kirkegårs fortsetter. For meg fremmet "Himmelens fange" samme følelsen jeg hadde da jeg leste Harry Potter og Halvblodprinsen for aller første gang: nemlig at verket i seg selv ikke er et mesterverk men heller er et fragment i et puslespill som er et hjelpemiddel slik at neste bok blir et fyrverkeri av et finale. Zafon lykkes i "Himmelens fange" til å knytte David Martins historie fra "Engelenes spill" til karakterene vi kjenner fra "Vindens Skygge". Dette gjør at jeg kunne begynne å se "Engelenes spill" og "Vindens Skygge" i en viss sammenheng og fremmer en viss spenning i hvorvidt Zafon kommer til å klare å forme en sammenhengende historie utifra de fragmentene leseren ble kjent med hittil og kommer å bli kjent med i framtiden.
Jeg vet ikke om andre bøker jeg har lest i mellomtiden har forstyrret mine minner om språket i "Vindens Skygge" men for meg virket Zafons språk i "Himmelens fange" mindre poetisk og fengende enn i "Vindens Skygge". Jeg er veldig spent hva andre bokelskere mener om boken :)

Jeg er iallfall VELDIG spent til neste og avsluttende del Zafon kommer til å utgi etter hvert.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jeg ble ikke skuffet over denne boka! Lot meg rive med av handlingen, slik jeg også ble av de to forrige, Vindens skygge og Engelens spill. Kan nesten driste meg til å si at disse bøkene er mine absolutte favoritter. Jeg digger språket i bøkene og måten de er skrevet på. Godt driv hele veien, ikke ett kjedelig parti i noen av dem. Det er nå min mening.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Spennende fra perm til perm, denne levde absolutt opp til forventningene jeg hadde etter å ha lest "Vindens skygge". Syns "Engelens spill" ble noe uoversiktlig og rotete til tider, men "Himmelens fange" er oversiktlig, og det er lett å følge alle hendelsene som utspiller seg. Handlingen er godt gjennomtenkt, og det skjer noe hele tiden, noe som gjør det vanskelig å legge boken fra seg. I tillegg er språket svært godt gjennom hele boken! En utrolig god roman etter min mening.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, hva skal man egentlig si ? En vidunderlig fortsettelse av Vindens skygge, en bok man blir glad av å lese, som man føler man blir beriket av å lese, som man blir trist over at boka tar slutt.
Men heldigvis indikerer forfatteren at det kommer minst en fjerde bok om Daniel, Fermin og de andre. Gleder meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Synes boka var bra,liker godt måten han skriver på.Synes aldr det blir kjedelig.og så er det noe med selve fortellingen som tiltaler meg, liker blandingen av historie og det mysteriøse. En god femmer fra meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Mannfolk er som geranier. Når du tror det bare er å kaste dem, livner de til igjen

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Gal er den som regner seg selv for forstandig og innbiller seg at de dåraktige ikke er av samme slag som en selv

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Da jeg ikke svarte med det samme,snudde han seg og så på meg med et blikk av det slaget som gjør den som mottar det, mye eldre.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det finnes tider og steder der det å være ingen er mer aktverdig enn å være noen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

løftet av dagens første kopp kaffe,
ren optimisme i flytende form

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg har funnet ut at jeg liker litt sånn "creepy" bøker, i den gotiske sjangeren.
Har ikke tenkt så mye på det før, men etter å ha lest "Stormfulle høgder" kom jeg til å tenke på om der er bøker i samme sjanger som jeg kunne lese. Jeg kom da på at jeg jeg var svært begeistret for Frobenius sin "Latours katalog" og de fire bøkene av Carlos Ruiz Zafon som begynner med "Vindens skygge". Dette er mine favoritter. Og nå kan jeg plusse på Stormfulle høgder. Jeg vil nå prøve å samle flere bøker på en liste, så jeg kan kose meg med sjangeren :)

Har du noen forslag?


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Serien som Carlos Ruiz Zafon har kalt De glemte bøkers kirkegård er fantastisk mysterielitteratur. Fengslende og mangfoldige spenningsromaner fra et spøkelsesaktig Barcelona.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lesetips til deg som skal til Barcelona


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest i 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Når himmelen faller ned - en roman" av Jennifer Cody Epstein
 • "Udødelighetens elixir - roman" av Gabi Gleichmann
 • "Perla" av Carolina De Robertis
 • "Harold Frys utrolige pilegrimsferd" av Rachel Joyce
 • "Barfotdronningen" av Ildefonso Falcones
 • "Herr Fikrys litterære liv" av Gabrielle Zevin
 • "Menneskets hjerte" av Jón Kalman Stefánsson
 • "Helbredelsen" av Jonathan Odell
 • "Hakawati - historiefortelleren" av Rabih Alameddine
 • "Fruen av Saronno" av Marina Fiorato
 • "En aften på Kreta og andre fortellinger" av Victoria Hislop
 • "Det blå mellom himmel og hav" av Susan Abulhawa
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver