Jeg har lenge gledet med til neste delen av "vindens skygge- sagaen" for å se hvordan historien om Daniel, bokhandelen Sempere og de glemte bøkers kirkegårs fortsetter. For meg fremmet "Himmelens fange" samme følelsen jeg hadde da jeg leste Harry Potter og Halvblodprinsen for aller første gang: nemlig at verket i seg selv ikke er et mesterverk men heller er et fragment i et puslespill som er et hjelpemiddel slik at neste bok blir et fyrverkeri av et finale. Zafon lykkes i "Himmelens fange" til å knytte David Martins historie fra "Engelenes spill" til karakterene vi kjenner fra "Vindens Skygge". Dette gjør at jeg kunne begynne å se "Engelenes spill" og "Vindens Skygge" i en viss sammenheng og fremmer en viss spenning i hvorvidt Zafon kommer til å klare å forme en sammenhengende historie utifra de fragmentene leseren ble kjent med hittil og kommer å bli kjent med i framtiden.
Jeg vet ikke om andre bøker jeg har lest i mellomtiden har forstyrret mine minner om språket i "Vindens Skygge" men for meg virket Zafons språk i "Himmelens fange" mindre poetisk og fengende enn i "Vindens Skygge". Jeg er veldig spent hva andre bokelskere mener om boken :)

Jeg er iallfall VELDIG spent til neste og avsluttende del Zafon kommer til å utgi etter hvert.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Det eneste minuset med denne boka, var at den var litt for kort. Koste meg gløgg i hjel med hver side.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg lika Himmelens fange like godt som Vindens skygge. Zafon skriv veldig godt og medrivande. Historia om Fermin blir rulla opp i denne boka. Her er mykje tragedie. Fengsel og pinsler. Men også ein del humor. Det var vanskeleg å legge boka frå seg før ho var utlesen....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste denne ferdig i dag, og den var nesten umulig å legge fra seg. Jeg likte både historien, og det frodige språket. Leste Vindens skygge for noen år siden, men den fanget meg ikke på samme måten, Kanskje fordi jeg den gang leste den stykkevis og delt..
Jeg har Engelens spill liggende, og nå frister det veldig å lese den.:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk verdens hyggeligste mail idag, jeg har vunnet Himmelens fange i en konkurranse som jeg var med i for litt siden! Gleder meg vanvittig til den ligger i postkassa mi :D Har lest de to første bøkene og elsket dem! :D Elsker sånne oppmuntringer på ellers ganske så grå dager :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg følte ikke at boka var like gode som de andre to altså vindens skygge og engelens spill. Jeg var veldig hooka på de to første bøkene. Men språket var heller enkelt og oppbygd og noe i boka var veldig klisjeaktig skrevet i denne tredje boken.

Noe jeg ble jeg overraska over. Siden han som forfatteren har latt meg tro at han ikke liker klisjer. Noen momenter i boka er bra beskrevet og historien i seg er grei oppbygd.

Jeg måtte noen ganger legge boka fra meg også ta den oppi igjen. Hos han har jeg alltid
vært slik at jeg ikke kan legge vekk boka. Dessverre var jeg denne gang litt skuffet, men noen momenter ganske fine.

Så da håper jeg neste boka er bedre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Totalt uenig med deg. Jeg klarte ikke å legge vekk denne boka. Språk og story fenget veldig, og som det blir nevnt tidligere i tråden ser leserne nå litt mer av rammen rundt historien, og hvordan alt henger sammen.

Jeg håper at det ikke går 4-5 år til neste bok kommer ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra, alle har enige meninger. Fint å dele dem med hverandre =)Derfor liker jeg bokelskere alle kan dele sin mening. Flott at du hadde en annen mening. Alle har vel forskjellige synsvinkle måte å tenke på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig med deg i dette. Derfor drister jeg meg til å være uenige med de t som var skrevet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Margrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn Sturød