Jenta på klippen

av (forfatter) og Elisabeth Sætvedt (oversetter).

Cappelen Damm 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.47 (417 terningkast.)

880 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Marte Onarheims eksemplar av Jenta på klippen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romaner

Lesedato

2019

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Grania Ryan forlater samboeren i New York etter at hun har mistet sitt ufødte barn, og søker trøst hos familien i Irland. En dag får hun øye på en liten jente ytterst på en klippe. Jenta, Aurora Lisle, skal komme til å forandre livet hennes. Det viser seg at det er ondt blod mellom familien Ryan og Lisle, etter dramatiske hendelser i fortiden. Og det er Aurora som sørger for å forene de to familiene.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788202378189

EAN 9788202378189

Omtalt sted London Irland

Språk Bokmål

Sider 435

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

72 141 140 43 18 3

Bokomtaler

Dessverre måtte jeg gi denne boken terningkast to. Språket er svulstig og krydret med klisjeer. Men det er en søt historie og jeg måtte lese den ut og få med meg slutten.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Elsker virkelig denne, en av disse bøkene man ikke kan legge fra seg. Her har man to familer som blir flettet sammen, i forskjellige hendelser og over et århundre... Den er så nydelig skrevet, enkel å lese, selv om den hopper i tid og sted. Denne anbefaler jeg alle romantiske sjelder, den vil gå rett inn i hjertet og aldri glemt.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Underholdende og grei lesning. men guuuri så irritert man kan bli på folk som ikke tar telefonen, og ikke snakker med hverandre! ;.)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg er egentlig en krim-liker, men innimellom er det deilig å styre unna de verste grusomhetene og lese søte klisjeer om kjærlighet og tap og håp og godhet og....ja, og så griner jeg voldsomt på slutten og synes det var en god bok selv om jeg vet det blir en stund til neste gang:) glir rett inn i tåretriller-hylla mi;)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette må vel kalles en typisk klisjéroman med ganske stor underholdningsverdi. Her møter vi alle de velkjente klisjéene : snille, prektige mennesker satt opp imot slemme mennesker (bl.a. en ondsinnet stemor), foreldreløse hittebarn, ”guvernanten” som overtar rollen som mor, barnet som stiller opp for å løse kjærlighetsfloken mellom to voksne osv. Oppbyggingen av boka bidrar til å pirre nysgjerrigheten vår. Vi hører tidlig om en stor urett som har skjedd en gang i fortida. Hva dette går ut på, får vi servert dryppevis da handlinga pendler mellom nåtid og to forskjellige fortider. Ikke nok med det! Liksom i en annen av tidas populære underholdningsromaner ”Snøbarnet” dør også her den gåtefulle jenta til slutt, etter at hun har oppfylt sin misjon og gjenopprettet en balanse som går ut på at slekten føres videre også uten hennes medvirkning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Boken måtte høres ferdig men nå har jeg fått nok av Lucinda Riley. Historien var til tider både god og spennende men så kom klisjeene på rekke og rad. Hopper over 'Orkideens hemmelighet' for å starte med 'Dødslekene'

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den dårligste boka Riley har skrevet av de jeg har lest. Jeg gir allikevel boka en treer for fantasien til forfatteren.Boka innledes og forstyrres med "fra meg til deg" brev fra en av hovedpersonene til leseren. Hvorfor er umulig for meg å svare på, det bare trekker ned. I tillegg er det en lite troverdig grunn til at Grania rømmer tilbake til Irland, og at hun ikke bare sjekker ut de mistankene hun har! Kjære, alle ville tatt den telefonen! En del andre hendelser er også lite troverdig, folk snakker da vel sammen. Nei, denne anbefales ikke videre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette var virkelig en overraskende og veldig god bok.
Umulig å legge fra seg. Jeg bare måtte lese videre.
Slutten var veldig gripende og helt umulig å gjette seg til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Av og til leter jeg bevisst etter lettfordøyelig litteratur, underholdning; en god historie som bare er god å følge, uten å måtte tenke en eneste tanke underveis. "Jenta på klippen" oppfyller disse ønskene. Men - jeg kjenner at jeg allikevel ikke er særlig villig til å inngå SÅ store kompromisser når det gjelder kvaliteten ellers, som jeg må med denne romanen. Når det gjelder språket stiller den på linje med dårlig kiosklitteratur, bl.a. ved en utstrakt bruk av klisjeer, og romanen blir altfor forutsigbar. Det er mulig å ane den gode historien inni der et sted, men den er så overkrydret med romantiske effekter at den langt på vei drukner. Det er synd at forfatteren ikke evner å fortelle historien på en bedre måte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stemningsfullt fra England, Irland og New York – med et spenningselement som gjør det vanskelig å legge boken fra seg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Kanskje flere av oss burde følge hjertet i stedet for å gjøre det vi er oppdratt til.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg er sikker på at den store historiefortelleren, han som vever de usynlige skjebnetrådene som styrer livet vårt, er mye flinkere enn jeg noen gang kan bli. Selv om det av og til er vanskelig å forstå ”hvorfor” må man stole på at han vet, at han forstår hvorfor ting skjer med oss, og vil sørge for en ”lykkelig slutt” for oss alle, selv om den befinner seg bak den usynlige gardinen som kaller døden, og vi derfor ikke kan se den mens vi lever.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vet like godt som jeg at neste generasjon ikke kan få ansvaret for sine forfedres synder.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å skape et bilde, en gjengivelse av noe vakkert, holde fast øyeblikket hun hadde sett, og forvandle det til noe håndgripelig og dermed fange det for bestandig, virket inspirerende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og fremfor alt, mist aldri troen på menneskenaturens godhet og skjønnhet. Det er der alltid, og noen ganger må du bare lete litt for å finne det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vitenskapen har nå identifisert hva som ligger i genene vi gir videre, men jeg foretrekker å tenke at ethvert menneskebarn er født med sin ”egen” sjel, og at det blir det det blir uansett oppvekst.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun hadde mistet troen på at kjærligheten alltid seiret – at den var grenseløs og overvant alle vanskeligheter på livets vei og triumferte tilslutt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men mennesker ser sjelden bakover i tid, i hvert fall ikke før de har gjort samme feilene som tidligere generasjoner, og da blir deres mening sett på som irrelevant, siden de tilsynelatende er for gamle til å forstå de unge. Det er derfor menneskeslekten fortsatt vil ha like mange feil, men samtidig være like fantastisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv om et menneske ikke er i samme rom som deg, eller sammen med deg i øyeblikket, betyr ikke det at det mennesket ikke er glad i deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå var det ikke så mye snakk om å holde kroppen varm gjennom en lang vinter, men hvilke merkeklær man skulle gå med på jobben. I våre dager var det få kvinner i vestlige land som måtte kysse sin ektemann farvel uten å vite om han ville komme helskinnet tilbake fra krigen. Sannheten var at de for lengst hadde passert stadiet der overlevelse var den viktigste kampen i hverdagen. Nå krever vi at vi skal være lykkelige. Vi tror vi fortjener det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Lettere (dame)underholdning som ikke krever mye å lese - bare kos :-)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker jeg vil lese sommeren 2012:-). Jeg vet ikke om jeg klarer å komme igjennom alle disse bøkene. Det er jo mulig at jeg får plutselig innfall om å lese noe annet det som står på denne lista.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende å se hvor mange av disse bøkene jeg kommer til å lese.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har hørt i juni


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liste over bøkar eg les i 2014, og ei kortkort meining om dei. Mest som ein oversikt for min eigen del :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var hos ene søskenbarnet mitt dag som har kjøpt seg hus med masse innhold, bl.a. en MASSE bøker som jeg fikk plukke fritt det jeg ville av.
Jeg var i himmelen en stund! Her er bøker nok for en god stund fremover!!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Målet i år var å lese 52 bøker. Men dette ble litt av et lese år. Så må lage del 2, for å få inn alle bøkene jeg har lest.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min miste over bøkene jeg har lest, og som har gitt meg mest mulig ut av noen knappe papirstykker.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

oversikt over bøker jeg har lest i år


Godt sagt! (0) Varsle Svar

De bøker jeg leste i juli


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den glemte Deverill" av Santa Montefiore
 • "Helenas hemmelighet" av Lucinda Riley
 • "Den italienske jenta" av Lucinda Riley
 • "Slottets siste hemmelighet" av Santa Montefiore
 • "Sommerfugløya" av Corina Bomann
 • "Midnattsrosen" av Lucinda Riley
 • "Valentinas siste reise" av Santa Montefiore
 • "Deverillslottets døtre" av Santa Montefiore
 • "Sommerfuglrommet" av Lucinda Riley
 • "Den engelske piken" av Katherine Webb
 • "Kjærlighetsbrevet" av Lucinda Riley
 • "Italienske netter" av Katherine Webb
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver