Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 16 av 16 bokomtaler

Boken handler om Isabel som har vokst opp i en dysfunksjonell familie og som blir sviktet av barnevernet opp til flere ganger. Det er virkelig tøft gjort og dele denne historien med omverden. Jeg syns historien var vond å lese, men boken bærer preg av mye muntlig språk. Jeg syns ikke redakaktøren har gjort en god nok jobb i formidlingen av Isabell sin historie desverre og derfor får den «bare» 3 stjerner av meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en perfekt gave til ungdommen og voksne selvsagt. Boken er innom kropp, tanker og følelser med mer. Her kan ungdommen få svar på de spørsmålene de har knyttet til ulike temaer. Hun skriver direkte og enkelt. Anbefaler personer som jobber med barn og unge enten i skolehelsetjenesten eller helsetjenesten å lese boken. Hun tar opp tabubelagte temaer og gir tips om hvordan en kan snakke med barn og unge om vanskelige temaer. Jeg beundrer helsesista for den gode jobben hun gjør. #happymoment.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Boken er utrolig bra, og en blir godt kjent med personene. Spennende, trist og rørende historie. En god historisk roman, som er vanskelig å legge ifra seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken var litt skuffende, men bra frem til slutten. Kunne kutta mye ned da det var mye som gjentok seg på slutten. Dessverre ble ikke denne en favoritt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken Angelica - en varslet tragedie beskriver Angelicas liv hvor hun ble mobbet på skolen, slet med alvorlig anoreksi som hun senere døde av på en hytte på Beitostølen nyttårsaften 2015 . Jon Gangdal har gjort en god research og gir oss et godt innblikk i livet til familien. Han bruker lovverk som et eksempel på hva barn har krav på gjennom skoleårene, og for å belyse Angelica sin mobbeerfaring og skolens håndtering. Likevell ble jeg skuffet da det i hovedsak er mors versjon han belyser. Jeg forstår at skoleverket, sykehus og barnevern har taushetsplikt og ikke kan uttale seg, derfor sitter jeg med opplevelsen av at enkelte sider av saken ikke kommer frem. Innimellom føler jeg at Gangedal fokuserer for mye på lovverk og tiltaksplaner knytter til mobbing i skolesystemet. Noen ganger opplevde jeg faktaene som urelevant for bokens primære historie. Boken tar opp temaer som er viktig, og formidler familiens erfaring med både mobbing og spiseforstyrrelser. Situasjon hadde et tragisk og vondt utfall, og hvem står ansvarlig Er vanskelig å si. Boken vekker leselysten og det er vanskelig å legge den bort. Boken er vond å lese, spesielt når det resulterer i at et barn barn død under slike tragiske forhold. Den ender ikke på lesefavoritter, men heller ikke nederst på leselisten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rakels bok er en sterk historie. Det starter med at Ella må dra tilbake til sin hjemby etter at foreldrene dør i en ulykke. Hun blir kjent med Rakel som leier leiligheten ved huset. Rakel forteller en historie som vekker nysgjerrighet hos Ella. Historien tar oss tilbake til andre verdenskrig. Rakel var jøde og ble sendt til Norge for å beskytte seg mot jødeforfølgelsen. Vi blir kjent med Rakel og hennes historie. Om hvordan en forholder seg til sin bakgrunn og røtter. Rakel's historie vekker nysgjerrighet, og en kan kjenne seg igjen i mye. Det handler om relasjoner, vennskap, samhold, kjærlighet og ikke minst svik. Vi får innblikk i en mors grenseløse omsorg, hvordan hun står overfor vanskelige valg, og ikke minst kampen for at barnet skal få det best mulig under vanskelige forhold. Dette er en utrolig god bok, en historie som vekker følelser. Boken fikk meg til å leve meg helt inni historien og kjenne på nysgjerrigheten og de følelsene som Rakel og Ella kjenner på. Dette er en favoritt og en fantastisk debu bok av Sissel Verøyvik, som viser gode formidlingsevne og skriveferdigheter. . Denne boken anbefaler jeg uten tvil videre. Den får en plass på favorittlisten min

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken handler om Hope som er skilt, driver et bakeri og har en tenåringsdatter. Rose moren til Hope bor på sykehjem og har en demens, men i et klart øyeblikk gir hun Hope en liste med navn. Hun vil at Hope skal dra til Paris og finne ut hva som skjedde med disse personene. Hope drar tilbake i tid, og det fremkommer en sterk historie som tar oss tilbake til andre verdenskrig, som forteller oss om hvordan muslimer hjalp å skjule jødene og beskytte de for at tyskerne ikke skulle få tak i de. Dette er en bok om familierelasjoner, tradisjoner, historier fra krigen, ikke minst kjærligheten og savn. Boken er spennende, engasjerende og ikke minst rørene. Dette er absolutt en god historie, og det er nesten umulig å legge fra seg boken, når en først har åpnet den. Boken er så god at det er vanskelig å beskrive, det må oppleves.
Boken får en 6 er av meg, og det er absolutt en favoritt. Det var trist å fullføre den, for jeg ønsket den skulle vare i evigheter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boken tar opp viktige og interresant tema, men det ble for mange historier og personer, noe som gjorde det vanskelig å holde tråden. Dessverre så levde ikke den opp til mine forventninger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken får deg til å dra på smilebåndet uansett hvilket humør du er i☺️. Boken er lettlest og viser mange nydelige bilder fra ekspedisjonen. Jeg ble positivt overrasket☺️Boken anbefales;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken handler om Rachal som er på et tungt stadie i livet, hvor hun ofte ender med å drikke seg full og får hukommelsestap. Hun tar toget til london hver dag for å dra på jobb. På disse togturen lager hun sin fantasihistorie om de som bor der, hun gir de navn og egenskaperr. Rachel drikker seg ofte full, og får hukommelsesproblemer, en dag er hun på feil tid til feil sted, og når hun ikke klarer å huske, så kommer fulleangsten. Rachal begynner å bli redd for hva hun har gjort, og prøver å få hukommelsen tilbake. Det tok litt tid og komme inni historien, men når ting begynner å skje, øker spenningskurven i takt med historien, og jeg klarte ikke legge den fra meg. Dette er en god bok, hvor forfatteren har en god, engasjerende og formidlingsevner, som gjør historien levende og bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt fantastisk, dette er en av mine favoritt bøker. Boken tar opp temaer som er både trist og tragiske ,men sett i en humoriistisk perspektiv. Historien fikk meg til å le så krampa tok meg, for i neste øyeblikk sitte med en tåre i øyekroken. Kan ikke beskrives, dette må oppleves.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Boken tar opp ulike temaer på en humoristisk måte i starten på boken. Etterhvert som en kommer lengre ut i boken følte jeg at forfatteren gjentar seg selv, forfatteren drar ut historien for mye og det blir kjedellig. Jeg satt med en følelse av å lese det samme kapittelet om igjen og om igjen. Etter min mening hadde boken vært bedre om forfatteren hadde kuttet ut siste 200 sidene, da det ble for mye gjentagelser. Jeg hadde høye forventninger, men ble svært skuffet over måten han valgte å avslutte historien på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble positivt overrasket, syns den er lettlest, og har en fin spenningskurvet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en fantastisk roman, som får deg til å dra på smilebåndet og sitte med tårer i øynene. Når jeg først startet på boken, klarte jeg ikke legge den fra meg. Forfatteren har en fantastisk måte og formidle historien på. Boken kan ikke beskrives, det må oppleves. Dette er en av de beste romanene jeg har lest, og er en bok jeg aldri vil glemme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en bok som har gitt meg økt kunnskap og forståelse for hvordan det er å streve med spiseforstyrrelse. Selvom hun har mest fokus på seg selv og sin kamp, får en også forståelse for de pårørendes situasjon. Gjennom boken får vi innsikt i Hege's verden, tanker og følelse som hun sliter med. Hun har en god måte å formidle sin historie som både er sårt, trist og modig gjort. Dette er en bok som har gjort et sterkt inntrykk på meg, og jeg beundrer hennes styrke og modighet til å la leserne komme inn i "hennes verden". Dette er en bok jeg kan anbefale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken gir oss et innblikk i hvordan det var å være homofil på 80 tallet og hvilket fordommer de møtte fra sin familie, venner og samfunnet generelt. En får komme nært innpå deres følelsesliv på godt og vondt. Gjennom bøkene blir en kjent med hver og en person som forfatteten skriver om. Forfatter har gjort et godt research og formidler historien deres på en engasjerende og interresant måte. Her får vi innblikk i deres utfordringer fra bardom til voksenlivet, og hvor vanskelig det var å stå frem og "komme ut av skapet" og hvilket konsekvenser dette medførte. En får kunnskap om hvordan hiv herjet rundt på 80 tallet og den manglende kunnskapen rundt sykdommen, som førte til frykt og redsel generelt i samfunnet. En får innblikk i både hvordan de opplevde å bli syk og redselen for selv og bli rammet. Boken handler om hvordan de kjempet for å bli akseptert som den de er og hvordan veien har vært. Boken er innom mange temaer på en svært engasjerende og fin måte, og anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

McHempettHeidileser42EvaPiippokattaChristofer GabrielsenNorahTorill RevheimKjell PIdaritaolineLinda RastenBertyAnn ChristinHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardSol SkipnessveinBerit RMaren Hjelle CurrieRufsetufsaBenedikteMaria HusefestDressmyshelfLailaSiri HelsethSynnøve H HoelHelena ECecilie EllefsenKari FredriksenReidun SvensliVannflaskeBur1Leseberta_23Bård StøreMarit HøvdeAstrid SæverhagenGro-Anita RoenGitte FurusethBjørn Sturød