En liste for livet

av (forfatter) og Kirsti Vogt (oversetter).

Cappelen Damm 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.63 (226 terningkast.)

429 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Kia Gabrielssons eksemplar av En liste for livet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romaner, noveller

Lesedato

2016

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788202459918

EAN 9788202459918

Språk Bokmål

Sider 334

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

44 91 64 18 8 1

Bokomtaler

Denne boka så lovende ut, men jeg leste den kun ut for å ha lest den. Den er lettlest, men har et alt for enkelt språk og innhold. Hovedpersonens tanker og meninger var så utrolig forutsigbare at det nesten gjorde vondt. Klisjé.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg var redd denne boken skulle være litt klisje i forhold til hva den handler om. Den er litt naiv, noe som gjorde at jeg var litt i tvil om dette var en terningast 5 eller 6. Allikevel blir jeg rørt så mange ganger i denne boken at jeg nesten må legge den til som en av mine favoritter.

Beste beskrivelsen for denne er at det er en bok full av kjærlighet, samtidig som den har noen harde fakta om livet. Anbefales!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viste lovende takter i begynnelsen, men dessverre ble det for mye kliss og klisjeer på slutten. Litt skuffa egentlig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er helt klart en feel-good-bok uten de store nye tankene eller hendelsene. Men det var det jeg forventet, og jeg ble veldig positivt overrasket!

Forfatteren skriver flytende, enkelt og fint, og det var vanskelig for meg å legge den fra meg. Ja, jeg kunne gjette meg til hvordan det ville gå i det store og hele med hovedpersonen Brett, men jeg kunne faktisk ikke gjette meg til hvordan hun skulle nå dit. Jeg ble overrasket opptil flere ganger over vendingene som historien tok, og de både frustrerte meg og gledet meg! Jeg fikk tidlig masse medfølelse med Brett, og skildringene av hennes ensomhet i sorgen etter morens død var troverdige og såre.. For lett og god underholdning som kan få håpet til å spire - les den!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sier kun dette : glad jeg tok den med på ferie. Blir en bestselger i Norge, garantert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når de døde prøver å bestemme over ditt liv ...

Ikke alltid lett å ta egne valg.

Bretts liv blir satt på prøve da moren hennes dør. Brett jobber i familiefirmaet og får ikke den jobbstillingen hun hadde sett for seg. I stedet får hun vite gjennom morens testamentsfullbyrder at moren hennes hadde funnet en liste som Brett skrev som tenåring. Hun hadde funnet det og tatt vare på det. Hennes avdøde mor vil at Brett skal gjennomføre listen over ønsker i livet Brett skrev for flere år siden. Men hvordan skal Brett klare å gjennomføre det siden noen av punktene er håpløse, og ønskene har vel forandret seg med årene? Vil hun følge trofast denne listen?

Man vet hva man får av chick - lit
Når man leser en slik bok, er det lite som overrasker. Chick - lit er vel sjangeren jeg leser minst av. Grunnen til det er enkel: opplagt, mye overdrivelse og mye av det samme skjer. Dette er egentlig mer roman enn chick - lit, men skrivemåten har så mye chick - lit over seg. Tonen har mye overdrivelse og dramatiserer ofte av noe lite. Et lite problem blir gjerne til noe større. Det er slik jeg ser på chick-lit sjangeren, men jeg sier ikke nei til variasjon og ta en utfordring.

Dette er langt fra min mørke komfortsone. Som kjent er jeg ikke spesielt glad i lystige, men også sårbare "finn deg selv" romaner. De blir ofte klisjefylte og det vanlige man får. Det gjelder også denne. Her får vi en romanfigur som håper på å bli verdsatt, men istedet må hun gjennom noe hun egentlig ikke vil, og spørsmålene er: Kommer hun til å fullføre morens ønske? I så fall, kommer hun til å gjøre det fordi moren ønsker det, eller er det for Bretts egen del? Mye skjer underveis, og man klarer ikke å la være å undre hva man selv ville ha gjort og reagert i samme situasjon.

Det betyr ikke at det er nok i en slik roman. Denne type roman er ikke dype eller særlig filosofiske. Heller lettlest og stort sett vektløs. I slike romaner er det veldig opplagt hva som skjer videre. Vi finner det ut lenge før hovedpersonen selv vet hva som foregår og hvordan dette vil slutte. Det som prøver å overraske, blir avslørt for tidlig. Det byr på lite utfordringer for lesere.

Sorg og tap
Det boka skal ha ørlite ros for er sorgen hovedpersonen Brett føler for morens bortgang. Hvordan takler man sorg og bortgang? Det er jo en kjent sak at man takler og håndterer sorg og tap på forskjellige måter. Det varierer veldig fra person til person. Hvordan går man videre i livet etter å ha mistet noen i livet sitt som har betydd så mye? Og mye av vendingen livet har tatt får Brett til å spørre seg om hun har tatt riktige valg i livet.

Ellers er det ikke så mye mer å nevne om En liste for livet, for som nevnt er dette ikke en dyp roman og ikke særlig tankevekkende, men heller en "man vet hva man får" bok. En perfekt bok hvis du vil finne noe å lese til våren/sommeren, eller bare vil ha noe å flykte fra hverdagen med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en lettlest roman. Jeg tenker at de som har lest og likt Jojo Moyes sine bøker vil like denne også. Den fikk meg både til og flire, le og gråte - og jeg skulle ønske den varte mye lenger enn siste side. Jeg gleder meg til neste bok fra Lori Nelson Spielman.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forutsigbar, men veldig fin! Om sorg og det å tørre ta noen sjanser i livet :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En skikkelig feel-good roman som ga assosiasjoner til Moyes og Jio. Absolutt lesverdig, jeg koste meg med Brett's liste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne likte jeg! Fengende fra første side. En typisk god feriebok. Slukte den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Noen spurte en gang Michelangelo hvordan han greide å skape den fantastiske statuen av David. Han svarte : Jeg skapte ikke David. Han var der hele tiden, inne i den enorme marmorblokken. Jeg måtte bare hakke løs for å finne ham.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Frykt for forandring får oss til å stagnere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er ingenting som heter burde når det handler om følelsene våre. De er som de er.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Å finne kjærligheten og få barn er to av de største begivenhetene i et menneskes liv. Man kan ikke bare bestemme seg for at man skal gjøre det, og pang!, så skjer det. Dette handler om hva hjertet vil. Det er ikke bare krysse av som om det var egg og ost på en handleliste.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har hørt at en lang kamp mot kreft er verre enn en kort, men jeg er ikke overbevist om at det samme gjelder for dem som blir igjen. Mammas diagnose og død kom så raskt at det føles nesten uvirkelig, lik et mareritt jeg kommer til å våkne fra med et rop av lettelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selv om vi helst ikke vil innrømme det, kommer livet til å forandre seg for alle sammen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eleanor Roosevelt sa en gang: Gjør noe som skremmer deg hver dag. Forsett å tvinge deg til å gjøre sånt som skremmer deg, vennen min. Ta sjanser og se hvor du lander, for det er nettopp sjansene som gjør ferden i livet verdt det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

[...]livet er ikke perfekt. Vi kommer oss bare gjennom det hele som best vi kan,alle sammen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjærligheten er uberegnelig. Hvis vi kunne velge hvem vi forelsker oss i, tror du jeg ville ha valgt en kvinne som bor tre tusen kilometer unna?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er redd. Det høres svakt og feigt ut, men jeg har ikke lyst til å være alene. Å gå fra Andrew nå ville være et enormt sjansespill. Jo da, jeg vil kanskje treffe en annen, men jeg er trettifire. Å starte på nytt virker spekulativt, som å overføre sparepengene fra en trygg investeringskonto til et risikabelt hedgefond. Jo visst, fortjenesten kan bli enorm, men tapet kan knuse meg helt. Alt jeg har jobbet for, kan forsvinne på et øyeblikk, og jeg kan bli stående tomhendt igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som ligner bøkene til JoJo Moyes. Stikkord: Lettlest, sårt og vakkert, romantisk, fargerike karakterer. Tankevekkende og underholdene.

Merk: Forfatterne på lista har ofte flere bøker som kan ligne.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Bøker for deg som liker Jojo Moyes.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

I løpet av 2015 har jeg lest disse bøkene som jeg har plukket ut fra kriterier i en liste jeg fant her på bokelskere.no.
Disse punktene rakk jeg ikke å hake av: En bok på bunnen av leselisten din, en bok som utkom det året du ble født, en bok med dårlige kritikker, en bok fra din barndom, en bok som foregår i din hjemby.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selvhjelpsbøker i skjønnlitteraturform!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kronologisk rekkefølge over de bøkene jeg leste i 2016.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

bøker jeg har lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2017 i rekkefølge


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan jeg slå fjoråret?


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortsettelse av forrige liste som ble full ...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

En liste bestående av alle bøkene jeg har lest i 2019.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Tilgi meg" av Lori Nelson Spielman
 • "Bortenfor stjernene" av Lori Nelson Spielman
 • "Et spørsmålstegn er et halvt hjerte" av Sofia Lundberg
 • "Jeg glemte deg aldri" av Lucy Clarke
 • "Et hav av minner" av Alyson Richman
 • "En lykkens dag" av Camron Wright
 • "Måneskinnshagen" av Corina Bomann
 • "Kafeen på Roscarbury Hall" av Ann O'Loughlin
 • "Den siste kamelia" av Sarah Jio
 • "Brevet" av Kathryn Hughes
 • "Blomsterårene" av Erica James
 • "Sjasminsøstrene" av Corina Bomann
Alle bokanbefalinger for dette verket