Kafeen på Roscarbury Hall

av (forfatter) og Line Gustad Fitzgerald (oversetter).

Bazar 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.79 (28 terningkast.)

61 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Søstrene Ella og Roberta O'Callaghan bor i hver sin fløy av en forfallen irsk herregård. De har ikke snakket sammen på flere år, og kommuniserer bare gjennom å skrive lite hyggelige lapper til hverandre. Ella forsøker å holde kreditorene unna og redde familieeiendommen ved å åpne kafé i ballsalen - noe Roberta er sterkt imot.


Amerikanske Debbie er på jakt etter sin biologiske irske mor, men når hun forsøker å finne ut hvem hun egentlig er og hva som skjedde med moren, blir hun møtt med taushet og løgner i det lokale klosteret.


Når Debbie tilbyr seg å hjelpe til i kafeen, trappes krigen mellom de to søstrene opp. Og når hun til slutt begynner å få hull på sannheten, avdekkes samtidig en adopsjonsskandale som ryster både lokalsamfunnet og de to krigførende søstrene.

Bokdetaljer

Forlag Bazar

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788202512408

EAN 9788202512408

Omtalt sted Irland

Språk Bokmål

Sider 333

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 7 12 5 4 0

Bokomtaler

Det tok tid før jeg virkelig kom inn i denne romanen, at jeg ikke med meg årstallet på den første linja gjorde ikke saken bedre da jeg synes det var svært uklart når det hele fant sted. Det var i mitt hode temmelig usannsynlig at noe slikt skulle skje i dag, men hovedhandlingen var altså lagt til i dag. Joda, den tok seg opp etterhvert og var grei nok tidtrøyte, men ikke en roman man sitter igjen med i magen lenge etterpå, dessverre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg lurte litt på om jeg hadde vært for streng da jeg lot terningen lande på totallet for denne boka. Men etter å ha begynt på Byens spor - Maj av Lars Saabye Christensen, har jeg god samvittighet. Det er forskjell på gode og dårlige forfattere. Stor forskjell!

En av bokomtalene på omslaget hevder at romanen bidrar til å "kaste lys over en mørk del av Irlands nyere historie". Jada, temaet er ikke uinteressant, men når forfatteren dynger på med absolutt alle klisjeene vi kjenner fra "ekte dameromaner", blir det i meste laget. Utroskap, sykdom, selvmord, bygdesladder, uvennskap - alle ingrediensene er der. Overkill! I tillegg er fortellingen dårlig strukturert og språket stedvis klønete. (Det siste bør nok oversetteren ta noe av ansvaret for.) Skjønner ikke hvorfor jeg gadd å lese ut boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne var da ikke så ille som fryktet. Ut fra dårlige terningkast var det bare så vidt jeg turde begynne på den....! Dette er debutromanen til Ann O'Loughlin, og den halter en del i begynnelsen, synes å merke at hun er litt uerfaren i forhold til å la leseren få forståelse av hvor vi er i tid. Og troen på at to søstre kan bo under samme tak i årtier uten å snakke til hverandre - bare skrive lapper, er tynn. Men historien om den amerikanske kvinnen som har reist Irland for å finne sin biologiske mor, og blir årsaken til at gamle og temmelig grusomme hemmeligheter kommer til overflaten i det lille samfunnet, - er fin og til tider rørende. Fin sommerbok :) og fortjener terningkast 4.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "De voksnes rekker" av Anna Grue
 • "Alt jeg ønsket meg" av Lucy Dillon
 • "Frøken Narvik - roman" av Thorstein Thomsen
 • "Mrs. Lewis - fortellingen om min kjærlighet til C.S. Lewis" av Patti Callahan
 • "Minneteppet" av Ann O'Loughlin
 • "En dame med sykkel i Kashgar" av Suzanne Joinson
 • "Familiene på Cavendon Hall" av Barbara Taylor Bradford
 • "Den savnede søsteren" av Dinah Jefferies
 • "Kaneltreet" av Patricia Wilson
 • "En modig datter" av Renita D'Silva
 • "Den fjerde kysten" av Virginia Baily
 • "Et nytt liv for Florence Grace" av Tracy Rees
Alle bokanbefalinger for dette verket