Kakerlakkene

av (forfatter).

Aschehoug 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.36 (761 terningkast.)

3263 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Helenes eksemplar av Kakerlakkene

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Bøker i hylla!

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den andre boka om Harry Hole.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788203193330

EAN 9788203193330

Serie Aschehoug krim

Genre Thriller Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Thailand

Språk Bokmål

Sider 337

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

63 280 312 87 14 5

Bokomtaler

Nesbø skriver bra, men det er ett eller annet som svikter på veien fram mot løsningen på denne krimgåten. På samme måte som i Flaggermusmannen. Man sitter litt med en følelse av at Harry Hole er en norsk James Bond - la gå at han er alkoholisert og rufsete, men det er noe med skurkegalleriet, og kanskje hvor handlingen finner sted (Australia i første Hole-bok, Thailand nå), som likevel gjør dette til en litt plaget James Bond i Daniel Craig-tapning.

Noe av det som er morsomt med å lese Nesbøs Harry Hole-bøker for første gang i 2013, er hvordan man kan se tidsaktuelle hendelser, personer og fenomener litt retrospektivt. At det er mulig å sjekke mobiltelefonen for å se liste med de siste anropene, er jo selvfølgelig i dag for eksempel.

Men jeg synes ikke Nesbø lykkes i å bygge opp persongalleriet godt nok. Det blir for skjematisk og overfladisk, akkurat som i den første boka. Jeg føler ikke noe for verken Hole eller de andre personene, om de er ofre eller skurker. Drivet i boka funker ikke helt for meg heller. At en mann som Harry Hole akkurat har møtt vil ha Hole som forlover, blir også litt merkelig - selv om det blir forklart på et vis.

Etter å ha lest de to første Harry Hole-bøkene begynner jeg å lure på om det er verdt bryet å lese resten. Og jeg har allerede kjøpt alle. Krise.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er den andre boken om Harry Hole. Den engasjerte klart mer enn det den første gjorde for meg. I starten av boka hadde jeg følelsen av at denne boka kom til å bli ganske lik som «Flqggermusmannen», en helt OK krimbok. Men etterhvert som jeg leste videre ble den bare vanskeligere og vanskeligere å legge fra seg. Det var noe i denne boken som tydeligvis klaffet bedre for meg enn i den første boka. Spennende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bedre enn Flaggermusmannen, så det lover godt fremover mot de neste bøkene om Harry Hole. Liker denne karakteren veldig godt :-) gleder meg til bok nr. 3 om Harry Hole!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heldigvis er denne boka betydelig bedre enn den første. Historien er detaljert, vittig og spennende. Jeg liker også godt de skildringene av Thailand og kulturen der. Er litt langsom i partier, men boka er kort, så det varer heldigvis ikke så lenge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes denne boken var bedre enn det første mht plott og en rød tråd, men den første ga meg mer og le av. Konklusjon må være bedre struktur, men ikke alltid like underholdende som den første.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes denne er bedre enn flaggermusmannen, men ikke mye. Fortsatt er det ikke mye spennende dette. Beskrivelsene av miljøet sitter godt, men jeg føler ikke at jeg har fått noe forhold til personen Hole ennå. Rødstrupe er neste, håper den er bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende! En bok det var vanskelig å legge fra seg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noe bedre enn den første boka, men jeg synes det blir litt for fantastisk - og i perioder er det så tregt å lese, at man lurer på om man skal gidde fortsette...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den Norske ambassadøren i Thailand blir funnet myrdet på et horehus i Bangkok, og Oslo legger en plan om hvordan dødsfallet skal unngås som en skandale. Harry Hole settes på saken, og møter mange hindringer underveis. I Bangkok møter han alt fra privatsjåfører til pedofile, og han blir forsøkt myrdet.
Boken er veldig bra, og jeg anbefaler den på det sterkeste. Både gutter og jenter kan lese den, men man burde være en 15 år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I den første boken om Harry Hole kommer det tydelig fram hvorfor den heter flaggermusmannen, men det syns jeg ikke denne boken gjør. Noen som kan hjelpe meg å finne ut av hvorfor den heter Kakerlakkene? Jeg ser ingen sammenheng.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Harry lukket døra til leiligheten bak seg, ropte at han var hjemme og nikket fornøyd da han ikke fikk noe svar.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Den yngste betjenten var fersk og lærte nye ting hver dag. Denne ettermiddagen lærte han for eksempel at det var veldig dumt å sitte og vippe på en stol når man fornærmer noen, fordi man er totalt forsvarsløs hvis den fornærmede plutselig skulle steppe fremover og plassere en rett høyre mellom øynene på en.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Og spør du meg, er vekst for vekstens skyld logikken til en kreftcelle.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Heller dårlig lykke enn ingen lykke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skam skaper dyktige maskører.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har du lagt merke til at det er det alle norske jenter som blir kåret til miss et-eller-annet sier, når de skal beskrive seg selv; at de har bein i nesa? Fy faen som det har gått inflasjon i nesebein."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han tenkte på Sanphet, den gamle thaien som hadde skiftet til nystrøket skjorte og lange bukser da han fikk besøk og hadde sittet ute i solsteiken for at ingen skulle bli ille berørt over hvor enkelt han bodde. Det var mer kultivert enn noe han hittil hadde sett blandt utlendingene i Bangkok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En støvsuger ramlet ut og traff stortåa hans da han åpnet kjøkkenskapet. Han bannet og hev støvsugeren inn i skapet, men den kom trillende ut igjen før han rakk å få igjen døra. Da han kikket nærmere etter fant han en krok man kunne feste støvsugeren til. System, tenkte han.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Vi nordmenn elsker både å lese og reise. Har du lyst til å lese bøker med handling fra spennende byer? Her er VGs guide til godt lesestoff. VG 21.juli 2012


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Bøkene jeg leste i 2011 i kronologisk rekkefølge. Tilsammen 28425 sider, og 270 timer og 21 minutter lydbok. Et bra leseår.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har begynt å legge merke til hvor mange bøker det er som har dyr i tittelen, Dette fikk jeg lyst til å "forske litt i" Og slik ble denne listen til :) Prøver å holde meg til bøker jeg eier, har lest eller har lyst til å lese. Er så mange, at jeg velger et av hvert dyr.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det har vært og vil bli en del nordiske forfattere i år fordi jeg skal studere nordisk litteraturvitenskap til høsten. Jeg koser meg!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hadde et mål om 100 bøker, det var visst litt optimistisk. Så satser på 25 i 2014.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste og uleste bøker i bokhylla


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker eg skal lese av Jo Nesbø.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liste over alle bøkene jeg har lest i 2012. Listen oppdateres etterhvert!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Sorgenfri" av Jo Nesbø
 • "Flaggermusmannen ; Kakerlakkene" av Jo Nesbø
 • "Flaggermusmannen" av Jo Nesbø
 • "Marekors" av Jo Nesbø
 • "Rødstrupe" av Jo Nesbø
 • "Uten ekko - en Hanne Wilhelmsen-roman" av Anne Holt
 • "Gjenferd" av Jo Nesbø
 • "Frelseren" av Jo Nesbø
 • "Sønnen" av Jo Nesbø
 • "Den røde vargen" av Liza Marklund
 • "Pyramiden" av Henning Mankell
 • "Løvens gap" av Anne Holt
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver