Kjærlighet

av (forfatter).

Oktober 1997 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.54 (203 terningkast.)

768 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Vibeke har nettopp flyttet til et lite tettsted i nord sammen med sin ni år gamle sønn Jon. Vi følger dem på hver sin ferd gjennom en kald vinterettermiddag og natt.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 1997

Format Innbundet

ISBN13 9788270948024

EAN 9788270948024

Omtalt sted Finnmark

Språk Bokmål

Sider 174

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

36 85 49 21 10 2

Bokomtaler

Er ikke så mange sider i denne boka men det er helt greit for det som står der er vakkert skrevet, godt fortalt og da trenger man ikke fylle på med flere ord. Jeg blir utrolig glad i Jon, en flott gutt som rører ved alle strenger i mitt mammahjerte og det gjør ikke at denne historien føles mindre trist. En vond historie lest med blanke øyne men har allikevel gleden over god fortellerkunst, jeg leser ikke bare boken, jeg er helt inne i historien og opplever det som blir beskrevet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En nokså mørk bok med tanke på både omgivelser, stemning og handling. Til tross for dette er fortellingen så fin og temaene så viktig at man ikke kan sky den. Jeg synes Hanne Ørstavik har en veldig enkel og fin måte å skrive på, og dette gjør at jeg henger med hele veien uten å måtte lese setninger om igjen. Første gang jeg leste boka var for fire år siden og da synes jeg boka bare var mørk og trist. Nå leser jeg meg nye øyne, og kan sette meg inn i både Jon og Vibekes tankemønster.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En lavmelt og trist historie.
Liker ikke måten teksten er oppbygd på, med til tider hele sider uten avsnitt, og det at man bytter ståsted fra den ene hovedpersonen til den andre hit og dit uten noe klart skille. Ha i det minste en linje mellomrom....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hanne Ørstavik er en norsk forfatter som har vunnet mange priser og er kritikerrost. For noen år siden kjøpte jeg Kjærlighet på restesalg, og den har støvet i hylla mi frem til nå. Kjærlighet er en tynn liten bok på litt over 100 sider. Den handler om en alenemor og hennes sønn. En kald vinterkveld går de ut en tur, og blir borte på hver sin vandring og treffer noen. Dette er en sterk liten bok, litt småuhyggelig etterhvert, og trist.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hun slipper bøkene inn gjennom leveringssprekken. Det gjør nesten vondt å se dem falle og bli liggende på gulvet i en haug. Det er som å forlate personer hun har blitt glad i.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når jeg blir gammel skal vi reise av sted med toget. Så langt det bare går an. Se ut av vinduet på fjell og byer og sjøer, snakke med folk fra fremmede land. Være sammen hele tiden. Aldri komme fram.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kanskje han er gal. Kanskje han arbeider med å kontrollere seg, og at den kontrollen han vinner er noe han må klamre seg til. Hun synes det får motsetningene i ham til å stemme. Galskap og intellektuell kapasitet har ofte en nær forbindelse (...)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kan du ikke slutte å knipe øynene sammen hele tiden, Jon, du ser ut som en mus. Hun tenker på et smalt, ensfarget, beige skjørt hun en gang så en dame som hadde på et seminar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Noen forfattere har den fantastiske evnen at de får sagt mye bra med få ord. Her er et forsøk på å samle noen av de beste kort-romanene (her definert til under 300 sider) som jeg har lest. Enkelte av dem kan nok karakteriseres som noveller snarere enn romaner, men de får likevel være med.


Godt sagt! (30) Varsle Svar

Siden mange bokelskere til tider kan bli oppgitt over alle bøkene som stadig gjenstår å bli lest, så har jeg laget en liste over bøker som er både svært gode og korte.

Gi gjerne beskjed hvis dere vet om gode bøker som mangler på listen.


Godt sagt! (21) Varsle Svar

Du vil gråte. Det er det du vil. Du vil lese de bøkene som får deg til å gråte. Her er 10 av dem.


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Er ganske fornøyd med denne fangsten, men lurer på hvilke bøker jeg skal velge først og sist.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Liste med ulike trilogiar frå inn og utland!


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Like sant som jeg er virkelig" av Hanne Ørstavik
 • "Uke 43 - roman" av Hanne Ørstavik
 • "Tiden det tar - roman" av Hanne Ørstavik
 • "Sterk sult, plutselig kvalme - fortelling" av Trude Marstein
 • "Presten" av Hanne Ørstavik
 • "Plutselig høre noen åpne en dør - roman" av Trude Marstein
 • "Norsk litteraturhistorie" av Per Thomas Andersen
 • "Om bare - roman" av Vigdis Hjorth
 • "Hav av tid - roman" av Merete Morken Andersen
 • "Naustet" av Jon Fosse
 • "Ingenting å angre på - roman" av Trude Marstein
 • "La stå - noveller" av Ingvild H. Rishøi
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver