Lasso rundt fru Luna

av (forfatter).

Gyldendal 1998 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.10 (296 terningkast.)

1516 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den første romanen om Ask Burlefot.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 1998

Format Heftet

ISBN13 9788205253766

EAN 9788205253766

Genre Klassisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 707

Utgave 6

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

117 111 57 6 2 3

Bokomtaler

For meg er dette den beste romanen skrevet av en nordmann. Jeg vet at utsagnet lyder tåpelig, men jeg kan ikke få uttrykt det på noen annen måte.

Man kan leke med tanken om hva Mykle kunne skapt om omstendighetene hadde vært annerledes. Hadde han planene klare for å sluttføre en trilogi...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En god, men av mange årsaker en krevende roman. Til tider hylende morsom. Mer om min leseopplevelse på bloggen. Link til innlegget

Godt sagt! (3) Varsle Svar

”Lasso rundt fru Luna”, Agnar Mykle
I skrivende stund skrives det artikler på nettet om overfølsomme personer, og at noen vil saksøke Frode Saugestad for å ha skrevet noe om virkelige personer i ei bok. I vinter har mediene diskutert erotikken i Fifty shades of….og Knausgård får æren for å ha startet dette med å skrive om virkeligheten i bøkene sine. Vel, alt dette gjorde Agnar Mykle for flere tiår siden. Det har vært mye spekulasjoner rundt psyken til forfatteren, og at han var overfølsom er noe jeg antar. Grunnen til det er at han skriver så følsomt, formidler alle inntrykk fra alle sansene et menneske har, i alle gjøremål en person må gjennom – at jeg blir litt satt ut i perioder. Denne boka er utgitt i flere utgaver. Jeg las den med forord av Anders Heger, basert på orginalmanuskriptet til Mykle, med kommentarer om endringsforslagene til Sigurd Hoel og Harald Grieg. En stor bok på vel 730 sider.
Vi følger Ask Burlefot; en ung mann som har kvaler for det meste, men tar for seg det livet har å by på, og er veldig glad i sex uten kondom – og da må det jo gå som det går da….. Vi følger hele hans kropp, og alle hans tanker, gjennom alle utfordringer en usikker lærer kan komme opp i. Ask har et svært vanskelig forhold til sin familie – som blir større og større, men samtidig mindre og mindre. Han beskriver usikkerhet om nesten alle livets gjøremål på en sånn sjelsettende måte at man får vondt inni seg, men her er også mye godt å humre over. Boka var først morsom og mine tanker gikk i perioder både til Mr. Bean og Elling, men på de siste par hundre sidene ble den bare tristere og tristere, og jeg sitter igjen med en trist følelse i det dette skrives. I de fem hundre første sidene er den full av gode beskrivelser av personer, samfunn, full av sitater og visdomsord som man virkelig kan kose seg over. På det siste 200 lurer man på hvordan dette skal ende – og det ender.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En forfatter som skriver så det kjennes i hele kroppen. Et saftig og herlig språk som er musikk for øyne og tanke !!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et eventyr å lese som ung - da man ikke visste at dette var datidens Knausgard!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Lykkelige er de mennesker som vet å artikulere sin sorg.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Alle mennesker bruker ordet kjærlighet, men ingen er enige om hva det betyr.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Definisjonen på et offentlig sted er et sted hvor mennesker har å oppføre seg annerledes enn de måtte ha trang til

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Ungdom er noe som bare unge mennesker har, og som bare gamle mennesker forstår å bruke.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Alle seks hadde de de høye stemmer og de blanke øyne som i julen pleier kjennetegne alle skandinaver som ikke er medlemmer av en avholdsforening

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Det finnes mange godebøker, men blant alle godbitene er det en og annen som smaker urk. Problemet er bare at folk blir grinete om en våger å si i fra. Akk dog, her kommer ei liste over gode bøker jeg virkelig ikkekan fordra.


Godt sagt! (28) Varsle Svar

Du vil gråte. Det er det du vil. Du vil lese de bøkene som får deg til å gråte. Her er 10 av dem.


Godt sagt! (15) Varsle Svar

Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finne på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt av oss som jobber på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske undertoner. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Noen mennesker er født med et mer sensitivt sanseapparat enn andre, noe som fører til at de sanser og "tar inn" verden på en dypere og mer kompleks måte. Dette gjør dem til utmerkede fortellere i en roman eller novelle, der historien og det fiktive universet ofte levendegjøres gjennom karakterenes opplevelser. Jeg er en sensitiv person selv, og har derfor spesielt stor glede av bøker om ekstra sensitive karakterer og deres opplevelser. Jeg har laget denne listen mest for min egen del, men kanskje den kan være artig å se for andre sensitive bokelskere også. Dessuten er dette bare et lite utvalg; jeg tar gjerne i mot tips i kommetarfeltet på andre bøker som kunne passe.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Bøker for å bli litt mer boksmart ;)
Har mange ganger tenkt at jeg har lest veldig mye uten å ha lest noen av de bøkene som "alle" kjenner til. Har ikke visst hvor jeg skal begynne, men etter en diskusjon her inne har jeg fått satt opp endel bøker, og flere legger jeg til etterhvert som jeg kommer på dem.
Endel av bøkene har jeg allerede ulest i hylla, og endel av forfatterene har flere aktuelle bøker jeg vil se på.
Dette er ingen liste som jeg har tenkt å haste meg igjennom, mest som en huskeliste for meg selv + at det er morsomt å se hvor mange av de som blir lest fremover :)


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Rubicon" av Agnar Mykle
 • "Sangen om den røde rubin" av Agnar Mykle
 • "Ikaros - roman" av Axel Jensen
 • "Syndere i sommersol" av Sigurd Hoel
 • "Kranes konditori" av Cora Sandel
 • "Line" av Axel Jensen
 • "En flyktning krysser sitt spor - fortelling om en morders barndom" av Aksel Sandemose
 • "Lillelord-trilogien - romaner" av Johan Borgen
 • "Insektsommer - roman" av Knut Faldbakken
 • "Udødeligheten" av Milan Kundera
 • "Lillelord - roman" av Johan Borgen
 • "Møte ved milepelen" av Sigurd Hoel
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver