Ektemannens hemmelighet

av (forfatter) og Solveig Moen Rusten (oversetter).

Pantagruel 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.28 (268 terningkast.)

549 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Chelsea Bergs eksemplar av Ektemannens hemmelighet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Roman

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

MORIARTY TOPPER BESTSELGERLISTENE MED DENNE KRITIKERROSTE ROMANEN. EN HERLIG INTELLIGENT OG UNDERHOLDENDE HISTORIE OM HVOR GODT VI EGENTLIG KJENNER OSS SELV OG VÅRE ALLER NÆRMESTE. FOR ALLE
SOM ELSKER MARIAN KEYES!
Hvor godt kjenner du egentlig din aller nærmeste?
Forestill deg at mannen din har skrevet et brev til deg som kun skal åpnes etter hans død.
Forestill deg også at brevet inneholder hans dypeste, mørkeste hemmelighet - en hemmelighet så mørk at den ikke bare vil endre livet ditt fullstendig, men også livene til andre rundt deg. Så kan du forestille deg at du tilfeldigvis snubler borti dette brevet mens mannen din er i livet , i aller høyeste grad.
Den kritikerroste forfatteren Liane Moriarty, har skrevet en glitrende, fascinerende og tankevekkende roman som virkelig setter spørsmålstegn ved hvor godt vi egentlig kjenner våre nærmeste - og ikke minst - hvor godt kjenner du egentlig deg selv?

Bokdetaljer

Forlag Pantagruel

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788279006725

EAN 9788279006725

Omtalt sted Australia

Språk Bokmål

Sider 492

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

21 100 98 33 13 3

Bokomtaler

Kjenner du dine kjære så godt som du tror?

Vi ser dem hver dag og tror vi kjenner dem inn og ut; familiemedlemmene våre og tror vi har vært med på alle deres oppturer og nedturer, men har vi egentlig det? Har vi opplevd alle positive og negative tingene sammen, eller har en av våre kjære en mørk og dyster hemmelighet? Noe de vil holde for seg selv til enhver pris?

Cecilia finner et brev mens hun leter etter noe annet på loftet. Brevet er skrevet av hennes mann og det står utenpå brevet at når hun leser det betyr det at han er død. Nysgjerrigheten hennes stiger, men skal hun lese det eller skal hun late som om hun ikke har sett det? Mannen hennes er tross alt fremdeles i live. Hva er det mannen hennes har formidlet i et brev og som hun attpåtil ikke får lese før han dør? Hva er det han holder hemmelig? Cecilia er den perfekte kvinne som gjør alt for familien sin, gjør det bra i arbeidslivet og hun er en type kvinne som har svar på alt. Så hva er det mannen hennes ikke sier? Brevet involverer ikke bare henne, men også to andre kvinner, som hun møter i det dagligdagse livet. Skal hun bare la være å åpne brevet, eller kommer hun til å la nysgjerrigheten ta overhånd?

Jeg skjønner hvorfor mange har latt seg begeistre over denne boka og fullstendig forelske seg i historien. Jeg skjønner hvorfor, og jeg prøvde å være en av dem, men dessverre klarte jeg ikke. Det er et godt konsept. En god historie, jeg må innrømme det, men for meg ble dette litt for damete. Jeg vet at dette er en bok som er på grensa til å være chic lit (en sjanger jeg er allergisk mot), men den er også blandet med psykologisk thriller. Jeg liker konseptet, og moralen i historien, men jeg bare hater språket. Det er altfor mye snakk om sex, frustrasjon og språket er bare for damete etter min smak. Jeg sier ikke at boka er overfylt med sex, men likevel blir det på en måte "for mye" av det likevel. Desperate kvinner på flukt fra "virkeligheten" om du skjønner hva jeg mener. Selv om karakterene virker troverdige og levende virket de som en blanding av "Frustrerte fruer" og de håpløse foreldrene til flaue tenåringer det ofte var om i bøkene i en bokklubb som het "TL-Klubben" som jeg var med i da jeg var fjortis. Litt flaut og litt spennende. Disse karakterene ble litt for frustrerte for meg selv om jeg skjønner situasjonene de er oppe i, men karakterene ble litt for slitsomme for meg i lengden. Det er ikke karakterer jeg ville ha blitt kjent med i virkeligheten. Folk som er opptatte av å få viljen sin. Altfor mye drama og spekulasjoner. Nei takk! Ville i hvert fall ikke ha hatt en av disse kvinnene som min nabo, og det verste er at det godt kan være en av dine og mine naboer i virkeligheten. Man vet jo aldri. Vi alle har vel en hemmelighet eller to? Noen skjeletter i skapet. Ingen er perfekte selv om mange på død og liv gjemmer seg bak en fasade.

Ektemannens hemmelighet er en bok som har tatt verden med storm, men dessverre ble jeg ikke like oppslukt og begeistret som "alle" andre. Jeg tenker kanskje at boka ville ha blitt mye bedre hvis den ble skrevet av en mann? Ikke det at jeg syns mannlige forfattere er så mye bedre, men da hadde jeg kanskje sluppet dette damete språket som jeg irriterte meg grønn over. Boka ville da kanskje ha blitt røffere og mer mystisk? Men hva vet vel jeg? Det var bare en tanke som slo meg. En god bok, for all del, men dessverre ble jeg ingen fan.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Lettlest. Det er det beste jeg kan si om denne. Språket er helt greit, personene temmelig uinteressante og det er ingen grunn til at dette skal vare i 500 sider.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Cecilia lever et perfekt liv med 3 døtre og en mann hun elsker. En dag finner hun et brev adressert til henne fra ektemannen. Utenpå konvolutten står det at det først skal åpnes etter hans død.

Rachel sørger fremdeles over sin drepte tenåringsdatter, og nå skal jammen sønnen ta med seg hennes eneste barnebarn til New York!

Tess flykter fra mannen med sin 6 år gamle sønn. Hjem til moren og barndomshjemmet i Sydney.

Alle disse tre kvinnene rammes av hemmeligheten til Cecilias ektemann. Hvor godt kjenner man egentlig sine aller nærmeste?
Herlig bok som jeg anbefaler på det sterkeste!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Terningkast 6. Ingen "dameroman" (som synes å bli brukt som et nedsettende uttrykk av mange), men rett og slett en god bok som kan leses av begge kjønn. Det var vanskelig å legge den fra seg, da mer og mer ble avslørt etter hvert, og hvordan det skulle ende var uklart helt til det siste.

Historien til tre familier flettes sammen. De første tre kapitlene hang tilsynelatende ikke sammen, og var derfor forvirrende mange navn å forholde seg til (jeg lagde meg et notat, da ble det enklere). Deretter var boken bare fengende. Hver av familiene man følger har sin engasjerende historie.

Det var ikke bare èn ektemann som hadde en hemmelighet heller...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Historiene er absolutt bra, spennende og fengende. Jeg blir ihvertfall interessert i å vite hva som skjer på neste side, og neste side, og neste side. Men avslutningen er altfor tynn. Nei, ikke alt ender rosenrødt, men det er nesten som om forfatteren har gitt litt opp mot slutten, ikke orket å avslutte på en rettferdig måte, ikke villet gi karakterene noen flere utfordringer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en bok som inneholder litt av alt, noe som virkelig fungerer. Det er ulike paralellhistorier som utover i boken flettes sammen naturlig etterhvert som hitorien utvikler seg. I starten var boken litt forvirrende, og jeg synes persongalleriet var i overkant. Men etterhvert som man blir kjent med karakterene, og boken begynner å feste seg så føles det likevel oversiktelig. Til tross for at dette er en typisk dameroman er boken spennende og har en driv som gjør boken til en skikkelig page-turner. Boken er overaskende, rørende, sterk og tankevekkende, og jeg vil absolutt anbefale den til andre som er på jakt etter en god bok å lese i sommer. Til tross for at jeg liker boken blir den likevel litt i overkant dameroman, kall det gjerne kiosklitteratur - en slik bok alle liker, og gjerne anbefaler videre uten at boken nødvendigvis er så litterært god.

Les hele anmeldelsen her

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Finurlig og feminin litteratur på sitt ypperste :) Elsker kvinnene, alle plottene, det katolske, det morsomme, det triste, omgivelsene og alle overraskelsene ! Liane Moriarty er en jeg absolutt har sansen for :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dårlig språk, lett underholdning. Fin slutt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lettlest spennende og troverdig bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Damebok, enn hvis...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som ligner bøkene til JoJo Moyes. Stikkord: Lettlest, sårt og vakkert, romantisk, fargerike karakterer. Tankevekkende og underholdene.

Merk: Forfatterne på lista har ofte flere bøker som kan ligne.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Bøker som kalles happy tears er bøker som man både ler og gråter av når man leser dem. Vi lesere blir berørt av karakterene i bøkene sine liv på godt og vondt. Det er enkelte ting som er typisk og går igjen i disse bøkene. Hovedpersonene er nesten alltid en kvinne som står foran store forandringer og utfordringer i livet sitt. Det er ofte pga. sykdom, død eller skilsmisse.

Som oftest veksler handlingen i boken mellom nåtid og fortid. I nåtid er det hovedkarakteren sitt liv vi møter, og i fortid er det gjerne en slektning av henne. Ikke sjeldent er det ved hjelp av en arv, brev eller dagbok historien rulles opp. Da er det gjerne på eksotiske og fjerne reisemål hendelsene skjer og hovedkarakterene i bøkene reiser ofte i sine forfedres fotspor for å nøste opp i uklarheter. Hendelsene i fortiden har ofte konsekvenser for livene til hovedkarakteren i nåtid. Når alt er kommet for en dag, har karakterene fått orden på livet sitt, fått ny innsikt, framtidshåp og også ofte funnet kjærligheten på nytt.

En av de mest kjente forfatterne av happy tears bøker nå for tiden er Lucinda Riley. Her er andre forfattere av gode og underholdende romaner om livsskjebner, kjærlighet og historie.

Det disse forfatterne har til felles er at de skriver underholdende bøker om kjærlighet, lengsler, håp og drømmer.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg gjentar suksessen fra i fjor, og setter meg som mål å lese 52 bøker i løpet av 2015. Hver fullførte bok legges fortløpende til listen. Har du en bok å anbefale, eller et lignende prosjekt, må du gjerne legge igjen som en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Min første leseutfordring.

Jeg forsøker å ta en bok for hvert punkt, altså ikke slå i sammen de forskjellige punktene. Jeg har satt opp flere bøker på "samme punkt", men det er fordi jeg skal ha oversikt over hva som er hva, og fordi jeg ikke har bestemt meg for hvilken bok jeg skal velge. Det er flere bøker som kan passe under flere punkter, jeg kommer til å bytte litt på de ved behov, for at jeg skal få plass til flest mulig bøker som jeg ønsker å lese på lista. Jeg skriver derfor hvilken punkter bøkene passertil/går under.
Jeg markerer punktene/ bøkene med lest og uthevet skrift etterhvert som jeg har lest de. Dette utfordrer meg til å prøve ut nye forfattere og nye sjangere, inntil nå er jeg positivt overrasket.

En bok på mer enn 600 sider Jeg er pilgrim - Terry Hayes.
En bok på under 150 sider To fluer i en smekk som rir på en hest- Anne B Ragde & Unni Lindell
En bok som er anbefalt av en jeg nylig har møtt Så lenge deter stjerner på himmelen - Kristin Harmel.
En bok med handling ifra mtt hjemsted Rakels bok - Sissel Verøysvik
En New York time bestselger Bursdagsgaven - Sue Monk Kidd
En bok med blått omslag Ektemannens hemmelighet - Liane Moriarty
En bok som har vunnet National book Award Bak den vakre fasaden - Katherine Boo
Et mordmysterie Den som elsket noe annet - Karin Fossum
En bok som er oversatt til engelsk Den Onde viljen - Karin Fossum
En bok som er utgitt i 2016 Den du ikke ser - Jonas Mostrøm, Alt jeg ikke husker - Jonas Hassen Khemiri (2 bøker, usikker på hvor jeg kan putte det inn)
En bok som er basert på eventyr Bukkene bruse i badeland & Bukkene bruse vender tilbake - Bjørn F. Rørvik.
En bok som blir film dette året (2016) Miss Peregrine og øyas hemmelighet - Ransom Riggs
Bok du leser ut på en dag Pulverheksa og skattesnust - Ingunn Aamodt
En bok du har lånt på biblioteket My name is Mahtob - Mathob Mahmoody
En bok du ikke har lest siden ungdomsskolen Historien om Glenn Anton - Thor Soltvedt
En selvbiografi/bok lest ut på en dag Broren min - Eline Johannesen Helledal
En bok hvor handlingen er om sommeren - Den beste sommeren: en bok om glede, søskenkjærlighet - Polbratek, Emilia; Polbratek, Monika
En bok om en kultur jeg er ukjent med - Tyskerjentene historiene vi aldri ble fortalt - Helle Aarnes
En bok hvor handlingen foregår i Europa - Hypnotisøren - Lars Kepler
En bok hvor handlingen foregår på en øy Hopp da så blir vi kvitt deg - Tanja Wiibe-Lund
En bok som garantert vil glede deg - Så lenge det er stjerner på himmelen - Kristin Harmel
Den første boken du ser i bokhandleren - Kunsten å høre hjerteslag - Jan-Philipp Sendker.
En young adult bestselger - Vinterjenter - Laurie Halse Anderson
En diktsamling - Livslykke - Bjørg Thorallsdottir
En klassiker fra 20. Århundre - Lotta i bråkmakergaten - Astrid Lindgren
En bok skrevet av en kjendis** - Paganinikontrakten - Lars Kepler
Og følge punkter gjenstår.

en kjærlighetshistorie med handling i fremtiden
en selvutviklingbok
en politisk memoar
en bok som er minst 100 år eldre enn deg
en bok fra Oprah's bokklubb
en science- fiction roman
en tegnet roman
en bok hvor hovedpersonen har samme yrke som deg
en bok og dens prequel
en bok skrevet av en komiker
en dystopi
en bok om en roadtrip
en satirisk bok


Godt sagt! (1) Varsle Svar

bøker lest i 2015, målet er å slå 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oversikt over bøker lest 2016
I fjor leste jeg 30 bøker, over 8000 sider i år satser jeg på å lese enda mer☺️ Målet er 50 bøker, så får tiden vise hva jeg klarer å slå fjorårets rekord

Hittil har jeg lest 9589 sider hittili år.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene fra bokklubben til Lauren Conrad, pluss andre anbefalinger ♥


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg selger en del pent brukte bøker innbundet og pocket. Er det noe av interesse ta kontakt.
Pris varierer fra 15kr og til 80 kr. Pris kan diskuteres.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kronologisk rekkefølge over de bøkene jeg leste i 2016.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den siste festen" av Liane Moriarty
 • "Det Alice glemte" av Liane Moriarty
 • "Vanvittig skyldig" av Liane Moriarty
 • "Store hvite løgner" av Liane Moriarty
 • "Huset på stranden" av Liane Moriarty
 • "Spor i støvet" av Katherine Webb
 • "Tre ønsker" av Liane Moriarty
 • "Måneskinnshagen" av Corina Bomann
 • "Ni vilt fremmede - et spahotell, ti dager" av Liane Moriarty
 • "Til vi ses igjen" av Dinah Jefferies
 • "Da jeg fant deg" av Lisa Jewell
 • "Du elsket alltid havet - roman" av Lucy Clarke
Alle bokanbefalinger for dette verket