Reisen hjem

roman

av (forfatter) og Ragnhild Eikli (oversetter).

Juritzen forlag 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.84 (442 terningkast.)

1088 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Da moren reiser bort for sommeren blir 5 år gamle Sharla plassert hos naboen, 70 år gamle Addy Shadd. De to blir fort gode venner og Addy minnes sin egen barndom. Som gravid 15-åring ble hun anklaget for å ha forårsaket brorens død, og jaget ut av hjembyen. Hele livet har en stemme inni henne hvisket at hun skal reise hjem igjen.

Omtale fra forlaget

"Det finnes bøker som kryper inn i sjela di - under huden på deg. REISEN HJEM er en slik bok!_Avslutningen er fantastisk - og meget overraskende. Jeg ble helt satt ut! Dette er Lori Lansens beste roman." Liv Gade - bokinspirator Norli 5-årige Sharla blir forlatt av sin hvite mor og plassert hos naboen, den svarte, ensomme kvinnen Addy Shadd. Addy er 70 år og har dårlig helse, men et varmt hjerte, og hun blir som en bestemor for Sharla. I tilbakeblikk blir vi kjent med Addys dramatiske liv. Som gravid 15-åring blir hun beskyldt for å ha forårsaket brorens død, og jaget ut av den lille byen Rusholme. På sin lange reise bort fra hjemmet opplever Addy stor kjærlighet og avgrunnsdypt svik, inderlig lykke og grenseløs tragedie. Og hele tiden hvisker en stemme i henne at hun skal vende tilbake - reise hjem. Når Sharla kommer inn i Addys liv, kan denne reisen endelig begynne. REISEN HJEM_er en sterk og rørende roman om den forløsende kraften i kjærlighet og minner, og om to ulike mennesker som forvandler hverandres liv for alltid. Romanen er en internasjonal bestselger som er utgitt i 12 land og nominert til flere litteraturpriser. Whoopi Goldberg har kjøpt filmrettighetene.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forlag

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788282050999

EAN 9788282050999

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 466

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

88 223 107 21 2 1

Bokomtaler

Så er man igjen tilbake i virkeligheten etter noen dager i Addy Shadds verden. Det har vært noen fine lesedager. Har tatt del i gleder og sorger i en flott og sterk kvinnens liv - fra barndom til alderdom. Hennes fortid flettes fint sammen med nåtiden. Det handler om menneskers manglende evne til å ta vare på de svakeste og mest sårbare, Men også om kjærlighet, mot og omsorg, Har sikkert lest bøker der tårene har sittet enda løsere enn her, men historien rørte meg, og det er en god historie. Ønsket om hele tiden å vite hvor historien tar veien rundt neste hjørne er jo drivkraften i en god bok - og det opplevde jeg i denne boken :-) Anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boka grep fatt i meg bare få sider uti, og tårene meldte seg, og slutten gav meg litt gåsehud, faktisk. Og alt i mellom.... En fantastisk leseropplevelse. Jeg var nok stort sett innom hele mitt spekter av følelser gjennom hele boka. Denne anbefaler jeg på det varmeste!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjempefin bok

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fem sider inn i boka måtte jeg finne klenex'en og legge boka fra meg. Tårer! Fantastisk bra bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka var fantastisk fra start til slutt, og var med meg lenge etter at den var ferdiglest. Anbefales på det varmeste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Men du må ikke straffe deg selv. Og du må ikke være trist resten av livet. Gi slipp på sorgen, en liten bit hver dag, for ellers kommer du ikke til å føle noe mer, verken av sorg eller glede.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

"Hat er akkurat som salt i vann, Sharla. Når det først er kommet dit (inn i livet ditt, red,anm), er det vanskelig å få det ut igjen."

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Les den så langsomt du kan. Den er som et godt måltid. Man må ikke sluke den, men nyte den så man kan kjenne smaken av den i minnet lenge etter at man er ferdig.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Les den så langsomt du kan. Den er som et godt måltid. Man må ikke sluke den, men nyte den så man kjenner smaken av den i minnet lenge etter at man er ferdig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvordan kunne hun forklare Verilynn eller noen andre at å gjøre det man må gjøre, ikke har noe med mot å gjøre? Hun brukte det hun hadde av mot, ikke til å gjøre dt hun faktisk gjorde, men til å la være å gjøre det hun ønsket å gjøre, og det var å kaste seg foran en lastebil i stor fart.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bokomslag har vært omtalt her inne før. Muligens har det også vært laget lister over "trendy" bokomslag fra de siste ti- tolv åra. Hvordan skapes slike trender, montro? Denne lista inneholder et flertall oversatte bøker, mange svært populære, som alle har omslag som viser en eller flere personer i kontrast mot en bakgrunn; ofte er de på veg ut av bildet. Har noen pønsket ut at slike omslag fremmer salget?


Godt sagt! (15) Varsle Svar

En kollega ba meg lage en liste over bøker jeg kunne anbefale akkurat henne og det resulterte i en liste som kanskje flere kan få glede av. Listen er en salig blanding av gammel og ny litteratur, lettlest og mindre lettlest, krim, spenning og skjønnlitteratur. Der bøkene tilhører en serie, så har jeg kun tatt med første bind.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Mål for 2013: fullføre 50 av disse bøkene.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er en liste over bøker jeg gleder meg til å lese i sommer


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er bøker som jeg har tenkt kanskje å lese i sommer. Noen av disse vet jeg at jeg skal lese i sommer. Mens andre får jeg se om jeg skal lese i sommerferien.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Habanita - roman" av Fabiola Santiago
 • "Over de hundre fjell - roman" av Reyna Grande
 • "Livet tilbake - roman" av Lori Lansens
 • "De hemmelige barna" av Alison McQueen
 • "Helbredelsen" av Jonathan Odell
 • "Tilbake til Tall Oaks" av Kathleen Grissom
 • "Los Peregrinos - roman" av Cecilia Samartin
 • "Mokka" av Tatiana de Rosnay
 • "Det blå mellom himmel og hav" av Susan Abulhawa
 • "Barndomshjemmet" av Lisa Jewell
 • "Alligatorvannet" av Lynne Bryant
 • "Historien om vakre jente" av Rachel Simon
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver