Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Rohinton Mistry er kjent blant mange norske lesere for romanen "Balansekunst", som utkom på norsk i 1997. I "Familieanliggender" tar forfatteren oss med til 1990-årenes Bombay. Mistry er en realistisk forteller, og han viser med denne romanen igjen sin store evne til å skildre miljøer og enkeltmenneskets kamp i hverdagen med både humor og alvor. Nariman Vakeel er parsi, 79 år gammel og enkemann. Han lider av Parkinsons sykdom og bor i en stor og nedslitt leilighet sammen med sine to middelaldrende stebarn. Da Nariman, stikk i strid med stebarnas anvisninger, spaserer en tur ut i byens gater og brekker foten, blir omsorgsbyrden for tung for dem, og de overlater ansvaret til sin mye yngre halvsøster, Roxana. Dette blir et dramatisk vendepunkt for familien. Roxanas mann, den tidligere så rettskafne Yezad, lokkes inn i et spill på kanten av loven for å redde økonomien, og familielivet settes på harde prøver. Boken var nominert til den velrenommerte Booker-prisen.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2008
Format Heftet
ISBN13 9788203211515
EAN 9788203211515
Serie Aschehoug pocket
Språk Bokmål
Sider 580
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Fantastisk god sommerlektyre, lett, men ikke smørlett å lese. Den når ikke helt opp til Balansekunst, men absolutt en god bok. Jeg tok meg i å irritere meg over handlingen mot slutten og syntes det bare ble en beskrivelse av til tider latterlige personer. Jeg har ombestemt meg og gir den en firer etter å ha tenkt litt mer over boken.
Nariman er 79 år, og pensjonert professor. Han bor hos sine to stebarn som ikke er så veldig glad for å ha ansvaret for ham. Da han en dag brekker ankelen etter en spasertur er tragedien et faktum. Med list og sluhet får stebarna fraktet ham til datterens lille leilighet, hvor hun bor med mann og to barn. Familien blir aldri den samme igjen.
Mistry har en fantastisk fortellerevne, og han sparer ikke på ufyselige detaljer når det gjelder stellet av Nariman, eller menneskelig dårskap.
Det er berre å beklage...
..men, dette vart for meg ein gedigen skuffelse!
Sidan "Balansekunst" er ei av mine favorittbøker, og etter å ha lese ein del positive omtaler var forventningane mine høge.
Historia frå Bombay om familien- mor, far og to søner- ein bestefar med parkinson og beinbrot i ei svært lita leilighet kunne ha gripe meg, men det vart for mykje kvardagslege "selvfølgeligheter" som gjorde at eg vart meir irritert enn interessert.
Nokre sekvensar fanga interessa innimellom, og nokre gv personane var forsåvidt litt krydder i historia, men inntrykket mitt er likevel at dette vart FOR detaljert...
Så derfor: terningkast 3
"Amazing, how a photo shows you things your eyes forgot to see"
I write letters, therefore I am.
Bokomslag har vært omtalt her inne før. Muligens har det også vært laget lister over "trendy" bokomslag fra de siste ti- tolv åra. Hvordan skapes slike trender, montro? Denne lista inneholder et flertall oversatte bøker, mange svært populære, som alle har omslag som viser en eller flere personer i kontrast mot en bakgrunn; ofte er de på veg ut av bildet. Har noen pønsket ut at slike omslag fremmer salget?
Det blir sjeldent tid til å lese så mye som jeg ønsker i ferien, men disse vil bli prioritert.
Bøker som ble lest før og etter en reise til India i oktober 2012.
Her er bøker du kanskje vil like dersom du likte En moderne familie av Helga Flatland. Suppler gjerne i kommentarfeltet!