Tekst som har fått en stjerne av Hilde H Helseth:

Viser 1 til 20 av 133:

Min leseutfordring i 2019 blir først og fremst å få lest en god del av de mange uleste bøkene jeg i flere år har hatt stående i hyllene mine. Disse er blitt «glemt» fordi jeg har lånt litt i overkant mye på biblioteket. Så dermed blir det trolig betydelig færre lån på biblioteket i 2019, i allefall frem til den nevnte utfordringen er oppnådd. Håper å starte i løpet av helgen. Ellers vil jeg prøve å lese flere engelskspråklige bøker enn tilfellet ble i 2018.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jeg har aldri problemer med nok lesestoff for leselista mi er på flere hundre bøker. Men jeg har noen ganger vanskelig med å bestemme meg for hvilken bok som er den neste og kan stresslese litt fordi så mange bøker frister. Bestemte meg derfor for et par uker siden å lese bøker utgikk i hvert årstall fra jeg ble født og fram til dagens år. Så jeg har lagd meg en liste med bøker de har på mitt lokale bibliotek og som jeg fra før har planer om å lese. Blir visst ikke helt utgivelsesår men året for norsk oversettelse, godt nok for meg. Er gla jeg fikk denne planen for nå leser jeg om kaniner og storkoser meg. Har en del kaniner selv og kan stadig linke språk og adferd til en eller flere i flokken min.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Kan det da være en ide å starte en tråd hver måned som heter
"Leseutfordringen 2019 - Januar" osv.
Høres dette greit ut for de som har lyst å være med?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja det kan vi. Eller vi kan starte en ny tråd hver måned, slik som lesehelgen gjør hver helg.

Jeg synes ofte at trådene blir så uoversiktlige når de blir for lange. Man må scrolle gjennom så mye om man leter etter noe bestemt. Om det er en tråd pr måned som heter Leseutfordring 2019 f.eks., så finner man kanskje lettere tilbake om det er noe man leter etter?

Men er egentlig ikke bastant i meningen altså. Jeg synes bare det hadde vært koselig å være flere sammen om dette :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, for eksempel en diskusjonstråd ja. Men ser kanskje for meg at vi burde ha startet en tråd hver måned. Jeg synes ofte trådene blir så uoversiktlige om de blir for lange.

Men har ikke rukket å tenke så nøye på det ennå egentlig, så er åpen for innspill og meninger altså :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg blir gjerne med! Har aldri klart å fullføre en eneste Popsugar-utfordring før, men tror at en sånn gruppe kan være til stor hjelp for å komme i mål! :o)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har du noen ganger hatt lyst til å fortsette å skrive etter at boka er slutt? Hvordan går det videre med personene?
I våres og i sommer har jeg lest to romaner av veldig forskjellig karakter. Begge handler om relasjoner mellom mennesker og særlig mellom kvinne og mann. De slutter begge på forskjellig vis, i den ene får de hverandre etter en turbulent tid og alt virker bare lykkelig. Den andre er det forsøk på forsoning/ forklaring og de går hver sin vei.
Men hva skjer så videre? Er det bare lykke og møtes de andre på nytt senere til en helt annen slutt?
Jeg fabler videre i min egen tankeverden og dikter videre. Egentlig vil jeg nok at alt skal ende godt. Det kunne vært spennende å skrive videre, men jeg har hverken kapasitet eller forutsetning til det. Hva med dere andre?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kommer til å bruke Popsugar sin leseutfordring for 2018 til å velge meg ut bøker å lese i år. 2017-utfordringen kom jeg i mål på, og er veldig fornøyd med det! Det er en fin måte til å få lest variert, samtidig som det er rom for personlige tilpasninger.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Glemte å nevne at mitt nærbibliotek i et ca ett år har hatt ordningen "meråpent" - dvs at alle kunder som ønsker det kan bruke biblioteket både før og etter ordinær åpningstid - like mye gratis som i vanlig åpningstid. Forutsetningen er at de gjennomgår ca 10 minutter opplæring fra personalet mht viktige regler mht inn/ utlåsing, pluss undertegner kontrakt. Ordningen er blitt en betydelig suksess.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det skjer minst en gang i måneden at jeg finner en bok som blir for fristende, og derfor må begynne på umiddelbart. Og i likhet med deg har jeg god erfaring med overfylte bokhyller, så for meg er det nesten litt "uheldig" at biblioteket mitt ligger nesten rett utenfor døra der jeg bor. Ofte blir det tatt med litt for mange bøker hjem ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker jeg tenker å lese i forbindelse med Popsugar sin leseutfordring 2018:
https://www.popsugar.com/entertainment/Reading-Challenge-2018-44138581


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga går jeg langt tilbake i tid, hva den utvalgte bokas handling angår. Den aktuelle boka har stått urørt i hylla helt siden jeg kjøpte den på et bokmarked for flere år siden. Bokas navn er nok kjent for de fleste, tittelen er nemlig " Snorres kongesagaer". Har lenge ønsket å lese den, men gang på gang er den blitt utkonkurrert av andre bøker. Nå gir jeg den endelig sjansen. Ute er det surt og kaldt, så leseværet er nok en gang godt. God lesehelg ønskes alle :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Gang på gang har jeg hentet frem Carl Grimbergs "Menneskenes liv og historie", når jeg ønsker å forstå tiden forfattere levde på eller skrev om. Han tar selv med mange verk og forfattere i sine historier og jeg liker språket, humoren og tankene til Grimberg.

I dag har jeg lest om alle de omveltningene og alt som skjedde i Europa på midten av 1800-tallet. I tillegg har jeg lest om den spanske inkvisasjonen i siste halvdel av 1400-tallet. Grådighet og religion er røde tråder gjennom hele den historien... Alt dette relatert til Dostojevskijs "Brødrene Karamasov." Noen har nevnt lesesirkelboka i tråden, og jeg må innrømme at jeg henger langt etter min egen leseplan. Mange bøker har jeg hastet igjennom, men denne blir ikke én av dem.

En riktig god helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

1 - Read a book with over 500 pages
2 - Read a book that has been translated to your language
3 - Read a book with a red cover
4 - Read a book you have wanted to read for a long time
5 - Read a book with under 200 pages
6 - Read a book you finish in one day
7 - Read a fantasy book
8 - Read a book that has been standing in your shelf for too long
9 - Re-read a book you read years ago
10 - Read a book you chose from the cover alone
11 - Read a book with a cover you didn't like
12 - Read a book you should have read in school
13 - Finnish a series you startet once
14 - Read a triology
15 - Read a prequel
16 - Read a novella
17 - Re-read a children/teenage book you used to love
18 - Read a book that has been translated to english
19 - Read a book by your favorite authour
20 - Re-read your favorite book

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Popsugar reading challenge 2016 har litt færre punkter enn på 2015 lista. Jeg prøver igjen. Her er Årets liste fritt oversatt av meg. Det er noen morsomme utfordringer her som jeg ser det kan være fint å ha noen å drodle litt rundt med. Hvem blir med?

en bok basert på et eventyr
en bok som har vunnet National bok award
en Young Adult bestselger
en bok du ikke har lest siden ungdomsskolen
en bok med handling fra ditt hjemsted
en bok oversatt til engelsk
en kjærlighetshistorie med handling i fremtiden
en bok hvor handlingen er i Europa
en bok på under 150 sider
en New York Times bestselger
en bok som blir til film dette året
en bok anbefalt av noen du akkurat har møtt
en selvutviklingbok
en bok du leser ut på en dag
en bok skrevet av en kjendis
en politisk memoar
en bok som er minst 100 år eldre enn deg
en bok på mer enn 600 sider
en bok fra Oprah's bokklubb
en science- fiction roman
en bok anbefalt av et familiemedlem
en tegnet roman
en bok publisert i 2016
en bok hvor hovedpersonen har samme yrke som deg
en bok hvor handlingen er om sommeren
en bok og dens prequel
et mordmysterie
en bok skrevet av en komiker
en dystopi
en bok med blått omslag
en diktsamling
den første boken du ser i en bokhandel
en klassiker fra det 20 ende århundre
en bok fra biblioteket
en selvbiografi
en bok om en roadtrip
en bok om en kultur du er ukjent med
en satirisk bok
en bok hvor handlingen foregår på en øy
en bok som garantert vil gi deg glede

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Variasjon. Prøver å variere på både sjanger, geografi og alder til bøkene eg les. Derfor ser eg mykje på kva som vil vere ulikt frå dei siste bøkene eg har lest når eg skal velge ny bok.

Eg lukkast nok berre delvis sidan over halvparten av det eg les er romanar, og nær halvparten av bøkene er av norske forfattarar. Men eg er likevel rimeleg nøgd med spennvidda i lektyra i løpet av eit år.

Har ingen emne som eg vil seie at eg avskyr, men sjølvhjelpsbøker og bøker med new-age-bodskap kjem langt ned på lista over tema som interesserer meg. Men er bøkene velskrivne nok så kan eg sikkert lese dette også.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Oktober er brystkreftmåned og november er prostata - og testikkelkreft måned. Lurer på hvem som har bestemt hvilken måned som setter fokus på de sykdommene. Men uansett, begge er måneder og sykdommer som er viktig å sette fokus på.

På tirsdag ble jeg ferdig med Evna av Siri Pettersen. Og jeg leser fremdeles i Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, og jeg har begynt på Edgewise av Graham Masterton (selv om Halloween er over leser jeg ekstra mørk litteratur rundt Halloween og i tiden etterpå siden det er for tiden mørketid:)

Og blir det tid til overs skal jeg begynne på Om høsten av Karl Ove Knaugsgård. Jeg digget Min kamp bøkene hans så håper han har litt av den samme tonen i denne boka.

Ser du leser true crime bøker. Leste mye av det før men det er dog lenge siden og en sjanger jeg har lyst til å lese av igjen. Som deg er jeg fascinert av seriemordere og tragiske mordsaker. Grusomme greier, men det er spennende å lese om:)

God helg:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å se filmatiseringen før man leser boka er alltid en dårlig ide

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du kan jo alltids starte på en ny Stephen King bok når du kommer inn i en lesetørke:) Hvordan likte du Misery, forresten?

Natt til torsdag ble jeg ferdig med Blodspor i Klondike av Johan B. Mjønes. Samme natt begynte jeg på Brevene dine legger jeg under madrassen (en brevveksling 1971 - 2002) av Astrid Lindgren & Sara Schwardt. Og jeg har også begynt så smått på thrilleren: Lukk øynene av Josh Malerman. Når jeg blir ferdig med en av disse bøkene skal jeg begynne på Needful things av Stephen King. En god stund siden jeg leste noe av ham og følte det var på tide. Har lest masse av ham tidligere, men av og til må man ta pause fra sine favoritter også. Men det skal bli godt å lese noe av ham igjen selv om den boka er en murstein. Tror den er på 900 sider eller noe. Men har lest IT av ham som var på litt over tusen sider på engelsk for noen år siden, men det gikk da bra det også:) Det ingen andre forfattere har evne til som Stephen King har er at hver gang jeg leser i en Stephen King bok så føles det ut som om Stephen King sitter i samme rom som meg og forteller meg historien. Det er som om jeg hører stemmen hans. Det er god formidlerevne som få forfattere har:/

Blir selvsagt ikke ferdig med alle bøkene i helga, men har som mål å bli ferdig med Lukk øynene og Astrid Lindgrenboka før helga er omme.

Film jeg skal se i helga er Demonic. En blu-ray film som jeg bestilte meg på platekompaniet (nekter å ha netflix og andre digitale opplegg. Synd at alt skal være så digitalt:/ Blir nok så jeg bestiller meg litt filmer for tiden, for det er ikke så mye å se på tv nå når det er sommer. Da er det rene agurktiden. Men noen filmer er kjekt å ha, og da gjerne skrekkfilmer. For det første samler jeg på dem og det er en sjanger jeg aldri går lei av selv om ikke alt i den sjangeren er bra heller. Men heller skrekk/grøssere enn romantiske komedier. Romantiske komedier tåler jeg rett og slett ikke...

Nok pjatt fra min side. Sitter jo her og er deprimert som vanlig. Lei av at det ordner seg for alle andre her i livet mens jeg sitter fast i både meg selv og livet. En evig forbannelse det der. Jaja ...

God helg:)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hvis det finnes en grense, så har ihvertfall jeg passert den for mange år siden, så jeg er sykt gal etter bøker, men ellers ganske ok!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Helge-Mikal HartvedtSynnøve H HoelAud- HelenBoktimmyGVBentMonica CarlsenIngunn SBente NogvaJulie StensethTuridGroBjørn  BakkenSiw ThorbjørnsenBenedicte Sønsteby AndreassenKarin  JensenStig Elvis  FursetArne SjønnesenGunillakjell kBjørn SturødLibraritas vMaritHarald KBabynemiLisbeth Kingsrud KvistenBirkaEli HagelundMargrethe  HaugenIngeborg GFragmenterRotehovudetGrethet87EsoxLuciusIda CharlotteSigrid NygaardLars MæhlumBenedikteTone SundlandDaffy Englund